Tutorial

Hoe u uw Windows Phone als een mobiele Wi-Fi-hotspot gebruikt

Een gegevensverbinding op uw Windows Phone kan uw productiviteit enorm verbeteren terwijl u onderweg bent. Maar het kan te allen tijde niet aan al uw behoeften voldoen. Soms heb je je laptop nodig. Hoewel er tegenwoordig geen tekort is aan wifi-hotspots, is er niet altijd een beschikbaar wanneer u er een nodig heeft. In dergelijke gevallen kunt u uw Windows Phone gebruiken als uw persoonlijke mobiele Wi-Fi-hotspot door de internetverbinding van uw telefoon te delen. Hier is hoe.

OPMERKING: deze handleiding is van toepassing op Windows Phone 7.5, 7.8 en 8.

Hoe Internet Delen in te schakelen en te configureren

Om uw Windows Phone als een mobiele Wi-Fi-hotspot te gebruiken en uw internetverbinding te delen, hebt u een actieve gegevensverbinding nodig. Ons vorige artikel Hoe verbinding te maken met gegevensnetwerken en draadloze netwerken op Windows Phone laat zien hoe u de gegevensverbinding op uw Windows Phone 7-apparaat inschakelt. Voor Windows Phone 8 zullen we ergens in de toekomst een apart artikel publiceren.

Tik op Instellingen om toegang te krijgen tot Gedeeld internet .

Tik vervolgens op internet delen .

Zet de schuifregelaar van Uit naar Aan . Als u Gedeeld internet gebruikt, wordt de wifi van uw apparaat automatisch ingeschakeld.

Tik op instellen om uw internetdeling te configureren.

U kunt de naam van de uitzending instellen voor het Wi-Fi-netwerk en het wachtwoord dat wordt gebruikt om verbinding te maken. Tik op een van de items om ze te wijzigen. Tik op het vinkje om uw wijzigingen op te slaan. Als u wilt afsluiten zonder op te slaan, tikt u op de X- of de Terug- knop op uw telefoon.

Verschillen tussen Windows Phone 7.5 en Windows Phone 8: zelfs het proces voor het inschakelen van internet delen is hetzelfde in beide versies, er zijn enkele kleine verschillen die u misschien opvalt. Ten eerste maakt Windows Phone 8 plaats voor maximaal 8 gasten, in plaats van 5. Windows Phone 7.5 daarentegen stelt u in staat om het soort beveiliging in te stellen dat u wilt voor de Wi-Fi-verbinding. In Windows Phone 8 mag u geen keuze maken. Het Wi-Fi-netwerk maakt gebruik van WPA 2-codering (op dit moment het veiligste) en het draadloze netwerk gebruikt de 802.11n-standaard.

Hoe u uw laptop op het Wi-Fi-netwerk kunt aansluiten

Met Gedeeld internet ingeschakeld op uw Windows Phone, kunt u het nu gebruiken als een mobiele Wi-Fi-hotspot. Uw laptop detecteert het draadloze netwerk als elk ander. Selecteer het in de lijst met beschikbare netwerken en maak er verbinding mee. Als u hulp nodig heeft, hebben we twee gegevensgaves gepubliceerd, één voor Windows 7 en één voor Windows 8. U kunt ze hier vinden:

  • Hoe verbinding te maken met draadloze netwerken in Windows 7
  • Introductie van Windows 8: Verbinding maken met draadloze netwerken

Op het scherm Internet delen van uw Windows Phone kunt u controleren hoeveel andere computers en apparaten verbinding hebben gemaakt met de Wi-Fi die u zojuist hebt gemaakt.

Als een notitie kunt u ook andere apparaten, inclusief smartphones, en niet alleen uw laptop met het netwerk verbinden.

Overal verbonden

Als u internet deelt op uw Windows Phone-apparaat, heeft uw laptop nu een internetverbinding, waar u ook bent. Omdat u niet langer afhankelijk bent van speciale hotspots, kunt u te allen tijde connectiviteit en productiviteit behouden. Het enige nadeel is dat de kosten die door uw telecombedrijf in rekening worden gebracht het dataplan mogelijk maken.