Tutorial

Hoe screenshots te maken in Windows Phone 8.1 & Windows 10 Mobile

Soms heb je een snel screenshot nodig van wat er op het scherm van je smartphone staat. Je hebt misschien een leuk gesprek om vast te leggen, een foutmelding of een scherm van een app die je gebruikt. Als u een smartphone hebt waarop Windows Phone 8.1 of Windows 10 Mobile is geïnstalleerd, volgt hier wat u moet doen om een ​​screenshot te maken van zo ongeveer alles:

OPMERKING: als u een smartphone hebt met Windows Phone 7.8, kunt u geen schermafbeeldingen maken. Deze functie is niet opgenomen in deze editie van Windows Phone. Deze gids is alleen van toepassing op smartphones met Windows Phone 8.1 of Windows 10 Mobile.

Maak screenshots in Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile

Om schermafbeeldingen te maken in Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile, gaat u naar het scherm of de app die u wilt vastleggen in de schermafbeelding. Houd vervolgens de knoppen Aan / uit en Volume omhoog tegelijkertijd ingedrukt.

Wanneer de schermafbeelding is gemaakt, ziet u de tekst "Opslaan naar schermafbeeldingen " aan de bovenkant van het scherm.

Waar vind je je screenshots?

Schermafbeeldingen in Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile worden opgeslagen als PNG-afbeeldingsbestanden. Ze zijn te vinden op de geheugenkaart van je smartphone of in de opslagruimte (afhankelijk van hoe je het besturingssysteem hebt ingesteld om afbeeldingen op te slaan).

Ga daar naar de map Afbeeldingen en vervolgens naar de submap Schermafbeeldingen . U kunt deze locatie openen met behulp van de app Bestanden voor Windows Phone 8.1 of Bestandsverkenner voor Windows 10 Mobile.

U kunt ook de app Photos op uw smartphone gebruiken en naar de map Screenshots gaan .

Een andere manier om toegang tot de schermafbeeldingen op uw smartphone te krijgen, is door deze op een Windows-pc aan te sluiten en vervolgens te navigeren met Verkenner . Open de interne opslagruimte of microSD-kaart van uw smartphone en ga vervolgens naar Afbeeldingen -> Schermafbeeldingen .

Conclusie

Zoals u kunt zien, is het maken van een screenshot van alles in Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile vrij eenvoudig en hoeft u slechts op twee knoppen te drukken. Als u vragen heeft over dit onderwerp, aarzel dan niet om het onderstaande opmerkingenformulier te gebruiken.