Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Bekijk ESET Smart Security Premium

ESET is een van de beste beveiligingsleveranciers ter wereld en hun producten zijn door veel IT-beveiligingsorganisaties gevalideerd. Hun meest complete beveiligingsoplossing wordt ESET Smart Security Premium genoemd en biedt naast de gebruikelijke antivirusengine, firewallmodule of webschild extra hulpmiddelen die het product nog aantrekkelijker moeten maken. Omdat we nieuwsgierig waren naar alles wat ESET Smart Security Premium te bieden heeft en hoe goed het is om onze Windows-computers en -apparaten te beschermen, hebben we besloten het een tijdje te testen. Nu zijn we klaar om alles wat we over dit product weten met u te delen, dus zorg ervoor dat u deze beoordeling van boven naar beneden leest. Aan het einde van de test zou u een goed idee moeten hebben of ESET Smart Security Premium voor u het juiste antivirusproduct is:

Waar is ESET Smart Security Premium goed in?

ESET Smart Security Premium is een antivirusproduct dat erg goed is in:

 • U beveiligen tegen malware, zowel offline als online
 • Je beschermen tegen netwerkaanvallen van welke aard dan ook
 • U een gebruikersinterface geven die zowel eenvoudig als gebruiksvriendelijk is, en met veel geavanceerde instellingen en gedetailleerde informatie, als u die nodig hebt

ESET Smart Security Premium vs. ESET Internet Security

ESET Smart Security Premium is het meest complete beveiligingsproduct dat door het bedrijf wordt aangeboden en biedt, in vergelijking met ESET Internet Security, ook de Password Manager en de Secure Data- tools. Als u geen abonnement op LastPass of andere soortgelijke wachtwoordbeheersdiensten hebt, is de Password Manager van ESET een must-have. Als u met gevoelige bestanden werkt, is het coderen ervan een goede manier om ze veilig te houden. Uiteindelijk, als u ook rekening houdt met het vrij kleine prijsverschil, zijn we van mening dat de ESET Smart Security Premium de betere koopkeuze is.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Dit zijn enkele van de meest positieve functies van ESET Smart Security Premium :

 • De antivirusengine is efficiënt en kan u beschermen tegen malwarebedreigingen
 • De antivirus-engine is erg snel bij het scannen op malware
 • ESET heeft bijna geen negatieve gevolgen voor de prestaties van uw computer
 • De gebruikersinterface is gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen
 • De firewall-module is zeer efficiënt om u te beschermen tegen netwerkaanvallen
 • De meeste beveiligingshulpmiddelen die worden gebundeld bieden extra waarde voor hun gebruikers

De minder positieve aspecten zijn de volgende:

 • Het kan de snelheid van uw netwerk en internetoverdrachten verlagen
 • ESET Smart Security Premium bundelt geen VPN-service die uw beveiliging zou kunnen verbeteren bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken
Product Nominaal 5/5

Vonnis

ESET Smart Security Premium is een robuuste beveiligingssuite, die u een krachtige antivirus-engine en een zeer efficiënte firewallmodule biedt. Om te controleren wat zich onder de motorkap bevindt, biedt ESET Smart Security Premium een gebruikersinterface die er goed uitziet en die ook gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is. We hielden van de overvloed aan geavanceerde instellingen waarmee u kunt werken en waardeerden het minimale negatieve effect dat het heeft op de prestaties en snelheid van uw computer - ESET Smart Security Premium is een lichtgewicht en een snel beveiligingspakket. Het enige dat niet geweldig is, is dat het de snelheid van je netwerk en internetoverdrachten kan verlagen omdat het al je verkeer scant op bedreigingen en malware. We wilden ook dat dit beveiligingsproduct een VPN-oplossing had die ermee werd meegeleverd. ESET Smart Security Premium biedt echter veel extra tools die u waarschijnlijk wilt: bankbescherming, ouderlijk toezicht en een wachtwoordbeheerder. ESET Smart Security Premium is een van de beste beveiligingsproducten die we hebben getest en we vertrouwen erop dat het u ook niet teleurstelt. We bevelen het ten zeerste aan al onze lezers aan.

De download- en installatie-ervaring

ESET Smart Security Premium op uw pc krijgen begint met het downloaden van een klein uitvoerbaar bestand met de naam eset_smart_security_premium_live_installer.exe . Het heeft een grootte van slechts 4, 05 MB, maar tijdens de installatie downloadt het nog eens 180 MB aan bestanden van de ESET-servers.

De installatiewizard begint met het vragen om de taal te selecteren die u wilt gebruiken en om de EULA (End-User License Agreement) te accepteren. Daarna kunt u uw licentiegegevens invoeren, een nieuwe licentie kopen of de gratis proefversie van 30 dagen activeren. Als u alleen het product wilt testen, moet u het bedrijf een geldig e-mailadres verstrekken, maar dat is alles - geen andere persoonlijke gegevens zijn vereist.

Met de installatiewizard kunt u ook kiezen of u "ESET LiveGrid-feedbacksysteem" wilt inschakelen en de "detectie van mogelijk ongewenste toepassingen" wilt in- of uitschakelen . We raden u aan de ESET LiveGrid- functie in te schakelen, omdat de engineers van ESET hierdoor informatie over verdachte items kunnen verzamelen en deze zo snel mogelijk kunnen verwerken. Dat kan ertoe bijdragen dat ESET-beveiligingsproducten sneller reageren op nieuwe bedreigingen. We zijn ook van mening dat het een goed idee is om de detectie van PUP's (mogelijk ongewenste toepassingen) mogelijk te maken. Het zijn misschien geen echte virussen, maar ze kunnen net zo irritant zijn.

Dan neemt de installatie zijn loop. Wanneer dit is gebeurd, laadt het beveiligingspakket de gebruikersinterface. Het eerste wat het doet, is vragen of u ook een aantal extra beveiligingshulpmiddelen wilt inschakelen: wachtwoordbeheer, beveiligde gegevens, ouderlijk toezicht en de antidiefstalmodule. Voor sommige van deze hulpmiddelen, zoals de antidiefstalmodule, moet u een ESET-account maken.

Tegelijkertijd voert ESET Smart Security Premium de eerste update van de database met viruskenmerken uit. Op onze testcomputer betekende de eerste update het downloaden van nog eens 13, 5 MB aan gegevens, wat een kleine update is in vergelijking met andere beveiligingssuites die niet zo goed zijn ontworpen. We hebben ook gemerkt dat de beveiligingssuite automatisch een volledige computerscan startte, meteen nadat de update was voltooid, wat goed is, omdat dit betekent dat de systeemstatus zo snel mogelijk wordt gecontroleerd.

Het downloaden van ESET Smart Security Premium op uw computer is eenvoudig en we houden van het feit dat uw e-mailadres de enige informatie is die u moet verstrekken om de proefversie te activeren.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

ESET Smart Security Premium schakelt zowel Windows Firewall als Windows Defender tijdens de installatie uit. Dit zorgt ervoor dat u geen prestatieproblemen of softwareconflicten ondervindt omdat vergelijkbare beveiligingsproducten tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Het product is ook goed geïntegreerd met Windows en de netwerkfuncties. We hebben geen problemen ondervonden bij het openen van de gedeelde mappen op ons lokale netwerk of bij het downloaden, installeren of bijwerken van universele Windows-platform-apps. Een ding dat we hebben gemerkt toen we voor het eerst ESET Smart Security Premium installeerden en dat we als positief waarderen, is het feit dat de firewallmodule het netwerkprofiel dat u in Windows instelt, actief bewaakt en de beveiliging daarvan automatisch aanpast.

Wat betreft internetbeveiliging, kiest ESET Smart Security Premium ervoor om het volledige internetverkeer dat op uw computer wordt opgeslagen te filteren. Het bevat geen extensies voor webbrowsers, en dat is maar goed ook. Omdat het al het internetverkeer scant, betekent dit dat u net zo goed beschermd bent in elke webbrowser die u gebruikt.

Vervolgens hebben we gecontroleerd of alle processen die worden uitgevoerd door ESET Smart Security Premium zijn beschermd tegen ongewenste beëindiging. We zijn blij om te zeggen dat dit zo is, dus vervelende malware zal het moeilijk hebben deze beveiligingssuite uit te schakelen.

Als u zich zorgen maakt over de vraag of de beveiligingssuite uw pc vertraagt, maakt u zich dan geen zorgen. Op onze testlaptop gebruikte ESET Smart Security Premium ongeveer 77 MB RAM en de opstarttijd die we met BootRacer voor en na de installatie van de suite hadden gemeten, was hetzelfde.

Om te controleren of de snelheden op het internet of lokaal netwerk worden beïnvloed door ESET Smart Security Premium, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN-snelheidstest . De tests die we met Speedtest.net hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat de uploadsnelheid niet werd beïnvloed door de beveiligingssuite, maar de downloadsnelheid daalde met 23 procent. De tests die we met LAN Speed ​​Test hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat de uploadsnelheid voor het kopiëren van een bestand via het lokale netwerk met 13 procent langzamer was en dat het downloaden met 21 procent trager verliep na installatie van ESET Smart Security Premium . Dit betekent dat de beveiligingssuite een negatief effect heeft op de netwerkoverdrachtsnelheden en op gegevensoverdracht via internet.

ESET Smart Security Premium is een beveiligingspakket dat goed is geïntegreerd met Windows en de netwerkfuncties. We vinden het leuk dat de firewallmodule automatisch het beveiligingsniveau aanpast volgens het netwerkprofiel dat u instelt in Windows, en we waardeerden het bijna niet bestaande negatieve effect dat de beveiligingssuite had op de prestaties van onze testcomputer. We hebben echter niet gewaardeerd dat dit de snelheid van uw netwerk- en internetoverdracht verlaagt.

Gebruiksgemak en configuratie

De gebruikersinterface van ESET Smart Security Premium combineert een traditioneel en modern ontwerp en het resultaat is positief. U krijgt een gebruikersinterface die royaal verdeeld is, met grote secties en knoppen. Je hebt ook schakelaars die alles in en om besturen. De essentiële gereedschappen en opties zijn gerangschikt in een paar hoofdsecties aan de linkerkant van het venster, terwijl de details van de huidige sectie aan de rechterkant van het venster worden getoond. Op het dashboard krijg je een groot bericht te zien over de huidige beveiligingsstatus op je Windows-computer. Als het groen is, is alles in orde, maar als het rood is, zijn er dringende problemen waar u voor moet zorgen.

Omdat de gebruikersinterface afhankelijk is van het gebruik van grote knoppen, tegels en schakelaars voor de meeste kritische tools en instellingen, is het eenvoudig om ESET Smart Security Premium te gebruiken, zelfs op apparaten met touchscreens.

Hoewel de meeste beveiligingsmodules en hulpprogramma's kunnen worden geconfigureerd door ze allemaal te gebruiken, als u snel en eenvoudig toegang wilt tot alle geavanceerde instellingen en configuratie-opties, kunt u dat doen met een klik of tikt u op de knop Geavanceerde instellingen onderaan rechter hoek van de sectie Setup . Binnen de geavanceerde instellingen kunt u de manier waarop ESET Smart Security Premium werkt tot in het kleinste detail wijzigen.

Hoewel ESET Smart Security Premium instellingen en functies heeft die goed worden uitgelegd in de context, is er een grote kans dat er een kleine i- knop aan de rechterkant is als u iets tegenkomt dat u niet begrijpt. Door erop te klikken of erop te tikken, krijgt u aanvullende tips en details. En als dat nog steeds niet genoeg is en u nog meer ondersteuning nodig hebt, bevat ESET Smart Security Premium ook veel Help- informatie en een goed gedeelte voor klantenondersteuning .

Wanneer iets belangrijks plaatsvindt op uw computer of wanneer uw invoer of beslissing vereist is, geeft ESET Smart Security Premium korte en duidelijke meldingen weer op uw bureaublad.

ESET Smart Security Premium biedt ook logbestanden, visuele beveiligingsstatistieken, lijsten met processen die op uw computer worden uitgevoerd en hun reputatie, details over de netwerkverbindingen op uw apparaat enzovoort.

De gebruikersinterface van ESET Smart Security Premium is goed ontworpen. Het is eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners, maar het staat ook vol met geavanceerde instellingen en gedetailleerde beveiligingsinformatie, waarvan ervaren gebruikers zeker zullen waarderen. We houden van de manier waarop traditioneel en modern design samenkomen en hoe eenvoud en details met elkaar verweven zijn.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe geschikt ESET Smart Security Premium is om uw computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.