Beoordeling

Review van Toshiba KIRA-107 - niet zomaar een mooie ultrabook

We zijn er dol op wanneer we high-end performance-apparaten voor tests ontvangen en we hebben onlangs het nieuwste en beste ultrabook-apparaat van Toshiba in handen: het KIRA-107-model, dat we KIRA noemen, in het kader van deze beoordeling. Dit is een ultrabook van hoge kwaliteit met indrukwekkende prestaties. Het is een zeer slank gebouwd apparaat met Windows 8.1 dat de aandacht van mensen zal trekken. We hebben het voor meer dan een week gebruikt en hebben besloten of het de moeite waard is om te overwegen als uw volgende ultrabook. Lees dit artikel om te zien wat we besloten hebben.

Unboxing De Toshiba KIRA

Toshiba KIRA is verpakt in een doos van zwart gewoon karton, met het TOSHIBA-logo en het motto 'Leading Innovation', samen met het KIRA-logo, maar dit is slechts de buitenste beschermlaag.

Zodra u deze container opent, krijgt u een glanzende glanzende doos te zien, zwart aan alle kanten behalve de bovenkant, die wit is en een mooie afbeelding van het KIRA ultrabook bevat.

Deze binnencontainer voelt best aangenaam aan en geeft je een idee van waar je het hier mee hebt. Toshiba heeft dit pakket geen kosten bespaard. Als je deze doos opent, vind je bovenop alle andere items, het echte KIRA ultrabook in al zijn glorie, gewikkeld in een stoffen tas en dan nog een beschermende plastic zak. Nadat u het apparaat hebt verwijderd, hebt u toegang tot alle andere items in het pakket: de oplader, de wandcontactdooskabel en alle klassieke papierwerk (de snelstartgids en de uitgebreide instructiehandleiding, in verschillende talen).

Hardwarespecificaties

Toshiba biedt verschillende versies voor dit ultrabook, gedifferentieerd door de CPU en de bijbehorende geïntegreerde grafische kaart. Er lijken echter slechts twee versies meer verspreid dan andere. Een van hen wordt aangedreven door de Intel Core i5-4200U CPU en de andere (de versie die we hadden voor testdoeleinden) profiteert van de krachtigere Intel Core i7-5500U CPU, gecombineerd met de geïntegreerde Intel HD5500 grafische kaart. De Toshiba Kira-107 die we voor deze test hebben getest, wordt aangedreven door de Intel Core i7 5500U dual-core CPU geklokt op 2, 4 GHz, in staat om te draaien op 3, 0 GHz wanneer nodig. Deze CPU is niet bepaald de krachtigste CPU die Intel op dit moment op de mobiele afdeling te bieden heeft, maar hij bevindt zich precies in de categorie met de grote wapens.

De ultrabook wordt uitgevoerd op 8 GB DDR3 RAM-geheugen, geconfigureerd in dual-channel en geklokt op 1600 MHz. Helaas, zoals de fabrikant op de productpagina op zijn website vermeldt, kan het RAM-geheugen niet door de gebruiker worden vervangen.

Afbeeldingen worden verzorgd door de geïntegreerde geïntegreerde videokaart Intel HD Graphics 5500. Omdat het een geïntegreerde videokaart is, zal het niet veel goed doen met grafisch-intensieve software zoals games met veel speciale effecten, maar voor normaal kantoor- en thuisgebruik is dit meer dan voldoende.

De KIRA is uitgerust met een 256 GB SSD op mSATA. Er zijn geen andere opties met betrekking tot opslagruimte voor deze ultrabook, dus dit is alles wat u krijgt. De SSD wordt vervaardigd door Toshiba zelf en hieronder vindt u een screenshot van de specificaties.

Wat ons echt heeft laten zingen, is het feit dat Toshiba ervoor koos om de KIRA uit te rusten met een prachtig touchscreen-scherm. We hebben het hier over een 13, 3-inch WQHD LED-scherm geschaald met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, met extreem brede kijkhoeken en heldere, levendige kleuren. Het detailniveau is prachtig op zo'n klein scherm geschaald met een resolutie van dit hoge niveau. 221ppi, om precies te zijn Een andere leuke toevoeging aan het feest is het toetsenbord met achtergrondverlichting, dat door de gebruiker kan worden geconfigureerd om de verlichting altijd aan, altijd uit of alleen tijdens gebruik te laten branden, zichzelf uit te zetten na een paar seconden inactiviteit (de standaardinstelling) De achtergrondverlichting is niet te fel, maar ook niet te dimmen, geeft evenveel licht af als je nodig hebt om zonder problemen te typen als je in het donker bent, maar je focus niet te verstoren wanneer je het 's nachts gebruikt .

Dit ultrabook is uitgerust met een geluidsinstallatie met twee luidsprekers, geproduceerd door de prestigieuze fabrikant Harman / Kardon en met DTS Studio Sound-technologie. Het geluid is vrij helder en voelt driedimensionaal aan bij gebruik van de ingebouwde luidsprekers. Het apparaat is ook uitgerust met een HD-webcam voor videobellen en een opstelling met dubbele microfoon. Omdat deze fabrikant zo dun was, beschikte de fabrikant niet over te veel ruimte aan de zijkanten van het apparaat om een ​​LAN-ethernetpoort te plaatsen. Misschien is dat ook een van de redenen waarom u geen LAN-kaart vindt in deze ultrabook. Maar u hebt wel een Intel WiFi-kaart beschikbaar die Dual-Band 802.11ac draadloze netwerken kan verwerken. Ook is de standaard Bluetooth 4.0-chip aanwezig. Op het gebied van connectoren presenteert de KIRA zichzelf met alle standaardconnectoren: de gecombineerde invoer- en stereo-uitgang 3, 5 mm-aansluiting, 3 USB 3.0-poorten (waarvan er één kan worden gebruikt om een ​​ander apparaat op te laden terwijl de KIRA in de slaapstand staat), een SD-geheugenkaartlezer en een HDMI-poort.

De batterij waarmee deze ultrabook blijft werken, is een 4-cel batterij met 52 Wh stroom. Het klinkt misschien niet zo veel op de afdeling autonomie, maar we zullen dit later in meer detail bespreken. De fysieke afmetingen van dit apparaat zijn 12.44 inch (of 316 mm) breed, 8.15 inch (of 207 mm) diep en hebben een indrukwekkende hoogte van 0.7 inch (of 18 mm). Het weegt 2, 97 lbs (of iets meer dan 1, 3 kg), waardoor het een van de lichtste ultrabooks is die er is - en dit gezien het feit dat het lichaam is gemaakt van een magnesiumlegering, wat zeker een beetje aan zijn gewicht toevoegt.

De KIRA-107 wordt geleverd met Windows 8.1 Pro vooraf geïnstalleerd en u kunt gratis profiteren van het aanbod van Microsoft en een upgrade naar Windows 10 Pro. U vindt de volledige lijst met hardwarespecificaties die door de fabrikant worden aangeboden op de productpagina op hun website: Toshiba KIRA Ultrabook-specificaties.

De Toshiba KIRA-107 Ultrabook gebruiken

Tijdens de week dat we deze unit hadden om te testen, was het een plezier om eraan te werken. Tijdens het gebruik van het apparaat, kun je niet anders dan het hoge kwaliteitsniveau te voelen dat Toshiba in gedachten had bij het ontwerpen van dit apparaat.

De body van magnesiumlegering is behoorlijk stevig en is absoluut stil als je hem hanteert en de kwaliteit van het 13, 3-inch beeldscherm is van topklasse. Het touchscreen van deze ultrabook ondersteunt de standaard 10-punts gebarenondersteuning en maakt gebruik van alle Windows 8.1-bewegingen. Alle details zijn goed verzorgd: de subtiele verlichte aan / uit-knop in de rechterbovenhoek van het toetsenbord, het lampje naast de statusbalk van de kleine wifi-adapter en de stroomindicator-LED aan de linkerkant van het apparaat. De connectoren zijn ook goed gepositioneerd, met 2 USB-poorten aan de linkerkant en de derde aan de rechterkant.

De grootte van de toetsen en de afstand tussen het toetsenbord zijn precies goed en het typen is kinderspel, terwijl de toetsen zacht aanvoelen terwijl ze worden ingedrukt. Aan de ene kant verklaart dit waarom je niet moe wordt na een lange tijd op dit ultrabook te hebben getypt, maar aan de andere kant, mensen die oudere, mechanische toetsenborden gebruikten en die graag een sterke sleutel onder hun vinger hebben zullen voel je hier een beetje ontevreden over.

Het touchpad is vrij groot en mooi ingesloten in een chromen rand. Terwijl het lichaam van het apparaat een geborsteld metaalgevoel heeft, voelt het touchpad anders aan en is het comfortabel in gebruik. De klikken zijn ingebed in het oppervlak van het touchpad en ook vrij stil. U kunt met de linkermuisknop klikken om het hele oppervlak te gebruiken, terwijl de rechterklik is gereserveerd voor de rechterbenedenhoek van het touchpad.

Ga naar de volgende pagina van deze recensie om ons definitieve oordeel voor dit product te bekijken.