Anders

5 Problemen die Microsoft Edge een slechter webbrowser maken dan andere

Nog niet zo lang geleden hebben we gesproken over wat Microsoft Edge een betere browser maakt dan andere browsers voor Windows. Maar net als alles op Moeder Aarde heeft Microsoft Edge zowel goede als slechte kanten. In dit artikel is het tijd om de problemen te noemen waarvan wij geloven dat Microsoft Edge een slechtere browser is dan andere. Laten we beginnen:

1. Browsing problemen

Het belangrijkste van een webbrowser is natuurlijk de browse-ervaring die u krijgt. Microsoft Edge is in de meeste gevallen erg snel, maar het heeft nog steeds wat werk nodig. Sommige websites worden niet weergegeven zoals ze zouden moeten zijn. Toen we bijvoorbeeld probeerden toegang te krijgen tot de Sky Go-website (het is de online tv-dienst van een groot tv-netwerk), waren we behoorlijk verrast om te zien dat we werden aangespoord om Internet Explorer te gebruiken in plaats van Microsoft Edge. De reden daarvoor leek te zijn dat de website "op oudere technologie draait". Zelfs als dat waar is, zijn we van mening dat Microsoft Edge deze website moet kunnen laden, evenals anderen met vergelijkbare "problemen". Alle andere grote webbrowsers doen dit, dus we zullen dit als een minpunt beschouwen voor Microsoft Edge.

2. Er zijn te weinig extensies beschikbaar vandaag

Een ander probleem van Microsoft Edge, althans voorlopig, is dat er een gebrek aan webbrowser-uitbreidingen en add-ons voor is. Met de lancering van de Anniversary Update voor Windows 10 heeft M icrosoft eindelijk ondersteuning geboden voor extensies, evenals de tools en functies die nodig zijn voor het ontwikkelen van add-ons. Dat is een goede zaak, maar de waarheid is dat er momenteel heel weinig extensies beschikbaar zijn voor Microsoft Edge. Slechts dertien om preciezer te zijn. Hopelijk zullen er in de toekomst meer webbrowser-uitbreidingen voor Microsoft Edge worden ontwikkeld.

3. Geen volledig scherm

Zelfs als u de modus voor volledig scherm niet vaak gebruikt, kunt u soms de afwezigheid ervan voelen. Natuurlijk, Microsoft Edge biedt u zijn leesmodus, maar het is niet eens zo dat het hetzelfde is als een modus voor volledig scherm. Vooral op tablets wilt u misschien op internet browsen op het volledige scherm.

4. Ondersteuning van RSS-feeds ontbreekt

We hebben geen idee hoeveel mensen nog steeds RSS-feeds gebruiken, maar voor degenen die ze gebruiken, is het erg belangrijk om te weten dat deze functie ontbreekt in Microsoft Edge. Als u veel RSS-feeds gebruikt, moet u een andere browser gebruiken die deze ondersteunt, zoals Internet Explorer of Mozilla Firefox, of u kunt een web-gebaseerde feedleesservice gebruiken zoals Feedly.

5. Developer Tools laden vrij langzaam

Een van onze lezers bracht ons onder de aandacht dat de Developer Tools van Microsoft Edge erg traag geladen zijn, hoewel ze best goed zijn. We hebben gecontroleerd of dat waar was op een aantal verschillende Windows 10-pc's en apparaten, en we moeten het daarmee eens zijn. De Developer Tools van Microsoft Edge zijn echt traag te laden in vergelijking met die aangeboden door Google Chrome of Mozilla Firefox. Als u een webontwikkelaar bent, zal dit u waarschijnlijk irriteren. :)

Conclusie

Laten we duidelijk zijn: Microsoft Edge is geen slechte webbrowser. Het is vrij snel en het werkt goed met de meeste websites, dus u zult er geen problemen mee hebben om ze met deze browser te gebruiken. Maar net als al het andere in het leven, heeft het ook zijn gebreken en was het onze doelstelling om ze in dit artikel onder de aandacht te brengen. Als er andere dingen zijn die je niet leuk vindt aan Microsoft Edge, aarzel dan niet om ze met ons te delen.