Tutorial

Hoe de bibliotheken in Windows 10 en Windows 8.1 in te schakelen

Hoewel Bibliotheken bestaan ​​in Windows 10 en Windows 8.1, net als in Windows 7, wordt het gedeelte Bibliotheken van Bestandsverkenner standaard niet weergegeven. Om een ​​of andere reden heeft Microsoft besloten ze te verbergen, hoewel ze een handige functie van Windows zijn. Als u ze terug wilt krijgen en wilt laten weergeven in de bestandsverkenner en de dialoog Opslaan als, leest u deze zelfstudie:

OPMERKING: deze handleiding behandelt Windows 10 en Windows 8.1. Als u Windows 8.1 gebruikt, scrolt u omlaag naar het einde van dit artikel en vindt u de juiste instructies voor uw besturingssysteem.

Windows 10: het gedeelte Bibliotheken terughalen in Verkenner

De eerste stap is om File Explorer te openen. De snelste manier om dit te doen, is door op de Windows + E- toetsen op uw toetsenbord te drukken. Klik of tik vervolgens op het tabblad Weergave om het uit te vouwen en druk op de knop Opties aan de rechterkant van het lint.

Het venster Mapopties is nu geopend. Ga naar het tabblad Weergave en blader door de lijst met geavanceerde instellingen naar beneden.

Nu zie je de instellingen van het navigatievenster . Vink het selectievakje 'Bibliotheken weergeven' aan en druk op OK .

Uw instelling is nu toegepast.

Waar wordt het gedeelte Bibliotheken weergegeven in Verkenner?

File Explorer in Windows 10 geeft standaard niet het gedeelte Bibliotheken weer . Het geeft alleen Snelle toegang, OneDrive, Deze pc en Netwerk weer, net als in de onderstaande schermafbeelding.

Nadat u de eerder weergegeven instelling hebt geactiveerd, wordt het gedeelte Bibliotheken zichtbaar in Verkenner, tussen Deze pc en Netwerk .

De rest van de gegevens in de linkerkolom blijft hetzelfde.

Het gedeelte Bibliotheken wordt nu ook weergegeven in de dialoog Opslaan als, in allerlei Windows-apps die u kunt gebruiken om alle soorten bestanden op te slaan.

Windows 8.1: Hoe breng je het gedeelte Bibliotheken terug in de Verkenner

De instructies voor Windows 8.1 zijn iets anders en eenvoudiger. Open eerst de bestandsverkenner. Een manier om dit te doen is door op Windows + E op uw toetsenbord te drukken. Klik of tik op het tabblad Weergave om het uit te vouwen en druk op de knop Opties .

Het venster Mapopties wordt weergegeven. De wijziging die u moet aanbrengen, vindt u op het tabblad Algemeen . Zie de instellingen van het navigatiepaneel hieronder en vink "Bibliotheken weergeven" aan. Druk vervolgens op de knop OK .

Het gedeelte Bibliotheken is nu toegevoegd aan Verkenner en aan Opslaan als- dialogen.

Vind je de Windows-bibliotheken leuk?

We zijn dol op de functie Bibliotheken van Windows en gebruiken deze regelmatig om onze bestanden en mappen in te delen. Voordat je deze tutorial afsluit, laat ons weten of je het gebruikt of niet. Bibliotheken maken u productiever in het organiseren van uw werk?