Tutorial

Hoe verbinding te maken met verborgen draadloze netwerken in Windows 8 & Windows 8.1

Terwijl het verbinden met een draadloos uitzendnetwerk in Windows een heel eenvoudig proces is, kan hetzelfde niet gezegd worden van een verborgen netwerk. Door zijn SSID (serviceset-ID) of netwerknaam niet uit te zenden, is een verborgen netwerk niet zichtbaar in de lijst met beschikbare netwerken waartoe u toegang hebt vanaf uw computer. U moet de SSID kennen, evenals alle andere beveiligingsinformatie voordat u verbinding kunt maken. Lees verder voor stapsgewijze instructies om verbinding te maken met een verborgen netwerk in Windows 8 en Windows 8.1.

Krijg uw draadloze netwerkdetails

Wanneer u verbinding maakt met een uitzendnetwerk, wordt een groot deel van de netwerkconfiguratie automatisch voor u gedaan. Het enige dat u hoeft te doen is een wachtwoord invoeren. Wanneer u verbinding maakt met een verborgen netwerk, moet u alle informatie verzamelen en deze handmatig invoeren. Voordat je zelfs probeert verbinding te maken, moet je wat belangrijke informatie verzamelen.

Ga naar het configuratiemenu van uw router, wat u meestal kunt doen door het IP-adres in te voeren in de adresbalk van uw browser.

Selecteer het gedeelte voor draadloze instellingen en noteer de naam (of SSID) en het beveiligingstype van uw netwerk. Als uw netwerk WEP gebruikt, controleert u de WEP-sleutel. Als u WPA-PSK of WPA2-PSK gebruikt, noteert u de Pre-shared key. Als u geen enkele vorm van beveiliging gebruikt, hebt u alleen de SSID nodig.

OPMERKING: De bovengenoemde beveiligingstypen zijn degene die het meest waarschijnlijk in thuisnetwerken worden aangetroffen. WPA, WPA2 en 802.1x worden meestal aangetroffen in bedrijfsnetwerken, waar een beheerder de configuratie zou afhandelen.

Controleer voordat u verbinding probeert te maken of u zich in de buurt bevindt van het draadloze netwerk waarmee u verbinding wilt maken.

Toegang krijgen tot het Netwerkcentrum

Er zijn een aantal manieren om het Netwerkcentrum in te voeren. De snelste methode op het bureaublad is door met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram in het systeemvak te klikken en op 'Netwerkcentrum openen' te klikken .

Alle andere manieren om deze te benaderen, worden in deze handleiding beschreven: Wat is het Netwerkcentrum in Windows?

Hoe verbinding te maken met een verborgen draadloos netwerk

Zodra je je weg hebt gevonden naar het Netwerkcentrum, tik of tik je op "Een nieuwe verbinding of netwerk instellen".

Selecteer "Handmatig verbinding maken met een draadloos netwerk" en klik of tik op "Volgende".

Voer de beveiligingsinformatie voor uw netwerk in de daarvoor bestemde vakken in, als volgt:

  1. Voer de SSID in het veld netwerknaam in.
  2. Kies in het veld beveiligingstype het type beveiliging dat wordt gebruikt door het draadloze netwerk waarmee u verbinding wilt maken. Sommige routers noemen deze verificatiemethode mogelijk . Afhankelijk van het type beveiliging dat u kiest, kan Windows u wel of niet vragen om het coderingstype te selecteren.
  3. Voer in het veld beveiligingssleutel het wachtwoord in dat door het draadloze netwerk wordt gebruikt.
  4. Als u niet wilt dat anderen het wachtwoord zien dat u typt, vinkt u het selectievakje 'Tekens verbergen' aan .
  5. Als u automatisch verbinding met dit netwerk wilt maken, vinkt u het selectievakje 'Start deze verbinding automatisch' aan .
  6. U moet ook het selectievakje "Verbinden, zelfs als het netwerk niet uitzendt" inschakelen .

Nadat u alle gewenste informatie hebt ingevoerd, drukt u op Volgende .

U krijgt een melding als Windows het draadloze netwerk met succes heeft toegevoegd. Druk op Sluiten en je bent klaar.

Als het netwerk zich in de buurt bevindt, maakt Windows er automatisch verbinding mee. Controleer uw netwerkpictogram in het systeemvak. Het moet een reeks volledige balken weergeven om uw verbindingssterkte te tonen.

Problemen met de verbinding oplossen

Zelfs als u de bovenstaande instructies zorgvuldig heeft gevolgd, kunnen er zich problemen voordoen. Als u merkt dat u geen verbinding kunt maken met uw netwerk naar keuze en u zeker weet dat de beveiligingsinformatie die u hebt ingevoerd precies klopt, raadpleegt u deze artikelen voor informatie over het oplossen van problemen.

  • Problemen met internetverbinding oplossen via een draadloos netwerk - Windows kan vele eenvoudige verbindingsproblemen diagnosticeren en oplossen met behulp van zijn eigen probleemoplosser. Dit artikel beschrijft hoe toegang te krijgen tot de tool.
  • Problemen met draadloze netwerkverbinding zelf oplossen - Als u liever zelf problemen oplost, biedt dit artikel een reeks stroomdiagrammen die u kunnen helpen. Het beantwoorden van een paar vragen kan u helpen de oorzaak van uw netwerkproblemen te vinden.
  • Hoe verwijder of vergeet je draadloze netwerkprofielen in Windows 8.1 - Als je merkt dat je geen verbinding kunt maken met een eerder werkend netwerk, heb je mogelijk een probleem met je netwerkprofiel. Bekijk deze tutorial voor meer informatie over het verwijderen van het lastige profiel en hoe u verbinding kunt maken.

Conclusie

U zult merken dat de procedure om verbinding te maken met uw verborgen netwerk veel complexer is dan eenvoudigweg verbinding maken met een uitzendnetwerk. In het geval u zich afvraagt ​​of het de moeite waard is, is dat een kwestie van discussie. Als je je SSID verbergt, sluimert het netwerk van ongeschoolde hackers en freeloaders, maar het zou zelfs een ervaren hacker niet vertragen. Op het einde, als je je SSID verbergt, voel je je veiliger, ga ervoor. Maar het maakt niet uit wat u kiest, zorg ervoor dat u een veilig wachtwoord en codering gebruikt.