Beoordeling

Het plezier van een gamer - De ASUS G11CB pc-beoordeling voor gamen

De verkoop van desktop pc's is de afgelopen jaren voortdurend aan het afnemen, waarbij de wereldwijde zendingen in 2015 met meer dan 10% zijn gedaald. Hoewel het marktaandeel van mobiele pc's snel groeit, is er nog steeds een gebied waar desktop pc's blijven gedijen, en dat is gaming. Vanwege beperkingen in de koeling, het formaat en het gewicht kunnen laptops niet concurreren met de onbewerkte prestaties van desktop-pc's, althans niet zonder een groot gat in uw portemonnee te maken. Veel liefhebbers van gaming-pc geven de voorkeur aan op maat gemaakte pc's, maar een merk-desktop-pc kiezen heeft zijn voordelen: geen compatibiliteitsproblemen, goede bouwkwaliteit en betrouwbare componenten. Vandaag gaan we een gaming-PC van ASUS bekijken, namelijk de G11CB. Aangekondigd op de Computex-beurs in 20115, beschikt het bureaublad over de 6e generatie Intel Core i5 / i7-processors, DDR4-geheugen en NVIDIA GeForce 9-graphics op een aantrekkelijk chassis met variabele verlichting. Laten we eens kijken hoe het presteert, in deze review:

Unboxing van de ASUS G11CB gaming-pc

In tegenstelling tot laptops, is een zwaar pc-pakket eigenlijk een goed teken: het betekent waarschijnlijk dat de behuizing en de voedingsbron goed zijn gebouwd en met goede componenten. De eenvoudige, bruine doos van de ASUS G11CB Gaming pc weegt meer dan 11 kg (11 lbs) en ziet er nogal underwhelming uit, gezien de kwaliteit van de inhoud.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Binnenin vindt u de eenheid, een toetsenbord met achtergrondverlichting en een optische muis (niet afgebeeld, omdat de geteste eenheid zonder muis kwam). Er is ook een stroomkabel en de gebruikelijke handleidingen en apps-dvd.

De eenheid is zwaar en zeer solide, een gewicht van een flinke 21, 5 pond (9.78 kg). De afmetingen van de eenheid zijn 6, 92 x 17, 32 x 16, 61 inch of 176 x 440 x 422 mm (BxDxH). Voor gebruikers die een compactere eenheid nodig hebben, heeft ASUS een reeks compacte gaming-pc's onder hun beroemde merk Republic of Gamers, genaamd ROG G20. Let op, de prijs van de G20 is iets hoger.

Aan de voorkant van het apparaat vindt u niet minder dan vier USB-poorten, een 6-in-1 kaartlezer (voor MMC, XD, SD, SDHC, MS / PRO-kaarten) en de aan / uit-knop met aan / uit-knop. De Blu-ray / dvd-writercombo is netjes verborgen onder de voorklep en is toegankelijk door op de hoek van de bovenste ladeklep te drukken. Bovenop het apparaat bevinden zich twee aansluitingen: een voor een microfoon en een voor een hoofdtelefoon.

Als we kijken op de achterkant van het apparaat, vinden we twee USB 2.0-poorten, twee USB 3.0-poorten, twee USB 3.1-poorten, één HDMI-uitgang, één VGA (D-Sub) -Out, een RJ45 LAN-poort en een 7.1-kanaals Audiopaneel. De videokaart heeft één DVI-poort, één HDMI-poort en drie DisplayPorts. Dit betekent dat u triple-monitor surround-gaming kunt spelen met slechts één videokaart.

Het chiclet-toetsenbord met achtergrondverlichting is van goede kwaliteit en heeft een zeer handige volumeknop. De blauwe achtergrondverlichting kan worden in- en uitgeschakeld maar kan niet worden gedimd. ASUS heeft ervoor gezorgd dat gebruikers alles hebben wat ze nodig hebben om het systeem te gebruiken zonder extra aanpassingen.

De eenheid is groot, net als elke andere standaard desktop tower-pc; het is ook zwaar en solide. Het ontwerp van de behuizing is leuk en de toevoeging van een toetsenbord en muis geeft dat extra beetje waargenomen waarde.

Hardwarespecificaties van de ASUS G11CB Gaming pc

De eenheid die we testen, wordt aangedreven door een zesde generatie Intel Core i7-6700-processor (met een frequentie tot 3400 MHz). Het ontbreekt aan de letter K aan het einde van de naam, wat betekent dat het niet overklokt kan worden, maar we betwijfelen dat in deze configuratie de CPU een beperkende factor is. Voor gamingdoeleinden is een Intel Core i5 voldoende, maar als je de pc ook nodig hebt voor ontwerp en weergave, is de i7 de betere keuze.

De pc heeft 8 GB aan DDR4-geheugen (de nieuwste technologie, sneller en met een lager verbruik dan de DDR3-standaard) gemaakt door Hynix. 8 GB is het absolute minimum voor een gaming-pc en we raden aan om een ​​extra 8 GB te krijgen voor de meer RAM-intensieve games die er zijn. Het aangepaste moederbord is opgebouwd rond een Intel H170-chipset en heeft één PCI Express x1, één PCI Express x16 en één mini-PCI Express-uitbreidingsslot.

Het systeem maakt gebruik van een NVIDIA GeForce GTX960 grafische kaart met 2 GB GDDR5-geheugen. Hoewel er meer krachtige varianten beschikbaar zijn (tot een GTX980 met 4 GB geheugen), is de GTX960 aanzienlijk goedkoper en kan de meeste titels in de resolutie van 1920x1080 redelijk goed worden afgehandeld. Hier zien we wat we denken dat een dubieuze keuze aan hardware is: voor dezelfde prijs zou een speciale gamer kiezen voor een krachtigere grafische kaart en een langzamere CPU, aangezien de bottleneck voor moderne games meestal de grafische kaart is. Met een Intel Core i7 en een NVIDIA GeForce GTX960 zal de computer behoorlijk goed omgaan met multitasken, maar de gaming zal te lijden hebben onder instellingen voor Ultra-kwaliteit en hoge resoluties.

Wat opslag betreft, heeft de eenheid die we testen de perfecte combinatie: één Samsung M.2 SSD-schijf met 256 GB opslag voor snelle opstarttijden en snelle start van de toepassing, één Toshiba SATA3-harde schijf met 1000 GB opslagruimte voor alle die films, afbeeldingen en games en een combo-station voor een dvd-schrijver / Blu-raylezer, als u een Blu-Ray-film wilt bekijken of als u sommige van uw gegevens op een dvd wilt branden.

Er is geen afzonderlijke geluidskaart aanwezig, maar met de behoorlijke prestaties van de ALC887-codec zou een discrete geluidskaart de prijs van de eenheid alleen maar verhogen met weinig winst.

De LAN-netwerkadapter is een RealTek RTL8168 / 8111 en interessant is dat de ASUS G11CB Gaming pc ook een RTL8821AE draadloze LAN 802.11ac-adapter heeft, wat betekent dat u geen lange netwerkkabel hoeft te gebruiken als uw pc ver van de router staat. Bovendien bevat de adapter een Bluetooth-module die handig kan zijn om draadloos verbinding te maken met muizen, hoofdtelefoons of luidsprekers. Hoe minder rommel over de kabel, hoe beter.

Een 6-in-1 kaartlezer is geïntegreerd in de voorzijde van het apparaat en biedt een andere verbindingsoptie voor de gebruiker. Een andere opmerkelijke functie is de aanwezigheid van twee USB 3.1-poorten aan de achterkant van de pc. De nieuwe USB 3.1-norm verhoogt de theoretische maximale overdrachtssnelheid voor USB-apparaten tot 10 Gbps. Om u een idee te geven van wat dat betekent, kan de inhoud van een volledig geladen 50 gigabyte Blu-Ray-schijf binnen een minuut via USB 3.1 worden overgedragen!

Er zijn andere varianten beschikbaar voor de ASUS G11CB gaming-pc, van Intel Core i5-processors, tot 32 GB geheugen, voor een hele reeks videokaarten en opslagopties. Bekijk de volledige lijst met opties op de officiële ASUS G11CB Gaming pc-pagina.

We kijken er erg naar uit om de Samsung SSD in combinatie met de Intel Core i7-processor te testen, ze moeten de computer zeer pittig en responsief maken. U kunt de resultaten van onze tests bekijken op de volgende pagina van deze recensie.