Tutorial

Hoe automatisch foto's uploaden naar Dropbox op uw Windows Phone

Als je een zware Dropbox- gebruiker bent, kun je je Windows Phone-smartphone zo instellen dat alle foto's die je maakt automatisch worden geüpload naar je Dropbox- account. Dit kan eenvoudig worden gedaan door slechts een paar stappen te volgen. Hier is hoe:

OPMERKING: Windows Phone biedt standaard een automatische back-upfunctie die geschikt is voor al uw foto's en video's. Ze worden automatisch opgeslagen in uw OneDrive- account. Meer informatie wordt gedeeld in deze zelfstudie: automatisch een back-up maken van uw Windows Phone 8-gegevens. Als u het automatisch uploaden naar Dropbox inschakelt, blijft Windows Phone uw foto's en video's ook uploaden naar OneDrive, totdat u deze functie uitschakelt.

Hoe de automatische camera-upload naar Dropbox in te schakelen

Met de Dropbox- app voor Windows Phone kun je automatisch back-ups maken van al je foto's naar je Dropbox- account. Om deze functie in te schakelen, moet deze geïnstalleerd zijn op uw Windows Phone. Als u graag wat korte informatie wilt over de Dropbox- app voor Windows Phone, raadpleegt u deze handleiding: Dropbox gebruiken op uw Windows Phone Smartphone.

In de Dropbox- app schakelt u naar het scherm Afbeeldingen . Vervolgens ziet u aan de bovenkant van het scherm de optie Camera uploaden inschakelen . Tik rechts op de knop Inschakelen om naar het instellingenscherm Camera uploaden te gaan.

Een andere manier om naar het Camera Upload- scherm te gaan is om de instellingen te openen in het onderste menu en vervolgens de optie voor het uploaden van camera's te selecteren.

Op het scherm Camera uploaden krijg je eerst een schakelaar om in te stellen of je foto's automatisch naar je Dropbox worden geüpload. Schakel deze schakelaar in en uw foto's worden automatisch geüpload naar Dropbox wanneer de batterij van uw smartphone bijna vol is en deze is verbonden met een draadloos netwerk.

Nadat je de afbeeldingen automatisch hebt geüpload, wordt een nieuwe schakelaar weergegeven, waarmee je kunt selecteren of foto's ook worden geüpload wanneer de Dropbox- app wordt geopend.

De laatste optie die u kunt configureren, is of u foto's wilt uploaden, zelfs als u een mobiele internetverbinding gebruikt in plaats van een draadloze verbinding.

BELANGRIJKE OPMERKING: Houd er rekening mee dat de Camera Upload- functie van de Dropbox- app voor Windows Phone je video's niet uploadt. Het werkt alleen voor foto's die u maakt met uw smartphone.

Waar zijn mijn automatisch geüploade foto's opgeslagen op Dropbox?

Als je het automatisch uploaden van je foto's hebt ingeschakeld, zul je merken dat je Dropbox een nieuwe map bevat, genaamd Camera Uploads .

De map Camera Uploads is de plaats waar alle foto's die automatisch werden geüpload vanaf uw Windows Phone worden opgeslagen.

Conclusie

Als je Dropbox leuk vindt, kun je dit gebruiken als back-uplocatie voor alle foto's die je maakt met de camera van je smartphone. Het grootste nadeel is echter dat het niet automatisch je videobestanden uploadt. Weet u dit, welke back-upservice heeft uw voorkeur voor uw Windows Phone: Dropbox of OneDrive ?