Tutorial

Simpele vragen: wat is het klembord in Windows en hoe het te beheren?

Als je al een tijdje computers hebt gebruikt, weet je wat kopiëren en plakken zijn en heb je misschien wel eens gehoord van het klembordconcept . Maar weet u echt wat het Klembord is en weet u dat er hulpmiddelen van derden zijn waarmee u het beter kunt beheren en het in een flexibeler concept kunt veranderen?

Wat is het klembord in Windows?

In Windows en andere besturingssystemen is het Klembord een kortetermijnopslaggebied voor alle soorten informatie die u vanaf één plek hebt gekopieerd en die u op een andere plaats wilt gebruiken. U kunt zowat alles naar het klembord kopiëren: strings van tekst, afbeeldingen, video, bestanden, mappen, snelkoppelingen, enz.

Wanneer u iets kopieert (of knipt), wordt het opgeslagen op het klembord . Wanneer u iets anders kopieert (of knipt), overschrijft dat gegeven de vorige inhoud. Dit komt omdat Windows ondersteuning biedt voor een enkele klembordtransactie.

Wanneer u de inhoud van het klembord plakt, blijft de inhoud beschikbaar voor verdere plakbewerkingen. Het wordt alleen overschreven als u iets anders kopieert of knipt.

Wat kun je naar het klembord kopiëren?

Vrijwel alles dat in Windows kan worden geselecteerd: tekst van alle soorten, afbeeldingen, bestanden (inclusief snelkoppelingen) of mappen.

Wat kun je van het klembord plakken?

Het plakken van de inhoud van het Klembord is afhankelijk van waar u de plakken wilt uitvoeren. Als u bijvoorbeeld met tekst werkt, kunt u tekst alleen in apps en programma's die met tekst werken plakken. Volgens dezelfde regel kunt u afbeeldingen alleen in apps en programma's die met afbeeldingen werken, enzovoort, plakken.

Als de inhoud van het klembord niet op de gewenste plek kan worden geplakt, wordt deze daar niet geplakt maar blijft de inhoud van het klembord intact.

Hoe het klembord in Windows beheren?

Windows XP had een Clipboard Viewer waarmee gebruikers de inhoud van het lokale klembord konden bekijken, het klembord konden wissen of gekopieerde items konden opslaan en knippen.

Helaas is dit programma verwijderd uit Windows Vista en latere versies van Windows, inclusief Windows 8.1.

Daarom, als u de inhoud van het klembord wilt bekijken en beheren, moet u programma's van derden gebruiken die zijn ontwikkeld door andere bedrijven dan Microsoft. Als u op zoek bent naar een goede lijst met suggesties, probeer dan deze: Lijst met klembordsoftware.

Van alle programma's in de lijst is er een die onze aandacht trok als een zeer elegante oplossing die gemakkelijk te gebruiken en te leren is. Het heet Shapeshifter.

Hoe u uw klembord met Shapeshifter kunt beheren

Nadat u Shapeshifter hebt geïnstalleerd, wordt u gevraagd een van de drie mogelijke manieren om er mee te werken te selecteren: gemengd, geïntegreerd en extern .

Als ik het voor de eerste keer gebruik, raad ik aan om de Mixed- modus te gebruiken. Dat komt omdat het beide manieren biedt om het te gebruiken ( geïntegreerd en extern ) gecombineerd tot één. Nadat u meer informatie hebt gekregen over het gebruik ervan, kunt u overschakelen naar een van de twee.

Externe modus betekent dat u deze app met uw muis en toetsenbord gebruikt. Als u op de taakbalk boven het pictogram zweeft, ziet u alle items die naar het klembord zijn gekopieerd. Als u een van deze wilt plakken, klikt u op het gewenste item. Eenvoudig en effectief.

Geïntegreerde modus is voor degenen die de voorkeur geven aan het toetsenbord. Nadat u ten minste twee items naar het klembord hebt gekopieerd, houdt u Ctrl + V ingedrukt . Er wordt een lijst weergegeven met alle items die naar het klembord zijn gekopieerd.

Selecteer het item dat u wilt plakken.

Wanneer u de toepassing afsluit of Windows sluit, wordt het klembord gewist.

Conclusie

Ik hoop dat je dit artikel nuttig hebt gevonden. Als u iets wilt toevoegen of vragen, aarzel dan niet om het onderstaande opmerkingenformulier te gebruiken.