Beoordeling

ASUS X302LA bekijken - Een gemiddeld apparaat voor de informele consument

Elke laptopfabrikant heeft een productlijn gericht op de algemene consument, de gebruiker die geen ongeëvenaarde prestaties of de nieuwste revolutionaire ontwerpen nodig heeft. Deze gebruiker zoekt naar gemiddelde prestaties tegen een betaalbare prijs. Het is precies wat de "X" -serie van laptops van ASUS biedt. ASUS X-apparaten zijn ontworpen voor casual multitasking en media-entertainment. Ze kosten minder dan de hoogwaardige laptops van ASUS en ze zijn ook verkrijgbaar in aantrekkelijke kleuren. We waren blij dat we een van deze laptops konden testen, namelijk de ASUS X302LA. We hadden het om ongeveer een week mee te spelen, verschillende benchmarks uit te voeren en het elke dag te gebruiken. Lees deze recensie om te ontdekken wat we hebben gevonden over ASUS X302LA:

De ASUS X302L A ontgrendelen

De ASUS X302LA is verpakt in een kartonnen doos, zwart aan alle kanten, met het ASUS-logo op de voorkant en het nieuwste motto: "IN SEARCH OF INCREDIBLE". Het model van de laptop is afgedrukt op de zijkant van de doos.

Waar te kopen

Koop nu

De kartonnen doos heeft de vorm van een rudimentaire koffer en geeft na opening de laptop zelf weer, samen met de oplader en de gebruikelijke documentatie.

Hardwarespecificaties

Voor deze laptop hebt u de keuze uit 4 CPU's aangeboden door ASUS, alle vier op basis van een Intel-chipset. Deze zijn, gerangschikt naar prestaties van low-end tot high-end, een Intel Core i3-4030U, i3-5010U, i5-5200U en i7-5500U. De versie die we hadden om te testen, is minder krachtig, degene die is uitgerust met Intel Core i3-4030U.

ASUS koos dezelfde video-chip voor alle beschikbare versies, namelijk de geïntegreerde Intel HD Graphics 5500. De hoeveelheid geïnstalleerd RAM-geheugen is 6 GB DDR3 geklokt op 1600 MHz.

Op het gebied van opslag biedt ASUS een verscheidenheid aan configuraties, gaande van een enkele harde schijf van 500 GB tot een dubbele configuratie met een 2TB-harde schijf en een 24-GB SSD-schijf of zelfs een enkele 128 GB SSD-schijf. Ons model was uitgerust met een enkele 2TB-harde schijf met 5400 tpm.

Voor de weergave kunt u kiezen uit twee versies: beide zijn 13, 3 "groot met een beeldverhouding van 16: 9, maar de resolutie kan 1366x768 pixels of 1920x1080 pixels (Full-HD) zijn.

Op het verbindingsniveau krijgt u een geïntegreerde draadloze LAN-kaart die voldoet aan de 802.11b / g / n-normen, maar zonder 802.11ac-ondersteuning, een standaard die door veel fabrikanten in hun budgetmodellen wordt weggelaten. U hebt ook een Ethernet LAN-poort beschikbaar, die slim is verpakt aan de dunne kant van het apparaat. Een Bluetooth 4.0-chip is ook aanwezig.

Er zijn twee USB 2.0-poorten beschikbaar aan de rechterkant en een USB 3.0-poort aan de linkerkant van de laptop, een VGA-poort en een HDMI-poort voor het aansluiten van een extern beeldscherm, een SD-kaartlezer en een combo-aansluiting voor audiopoort.

De batterij die het hele systeem van stroom voorziet, is een 2 cellen / 38Wh batterij.

ASUS heeft deze laptop ontworpen voor zakelijke en casual gebruikers, met het oog op draagbaarheid. Het is vrij licht en compact, dus de afmetingen zijn mod est: 32, 8 cm in breedte, 23, 4 cm diep en 2, 5 cm in hoogte. Dat is 12, 9 inch in Width, 9, 2 inch in Depth en 1 inch in Height. Hij weegt 1, 59 kg of 3, 5 lbs, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is.

Het besturingssysteem kan Windows 8.1, 8.1 Pro, Windows 10 Home of Window 10 Pro zijn. Als u een model koopt dat wordt geleverd met Windows 8.1 of 8.1 Pro, kunt u het gratis naar Windows 10 Home of Pro upgraden, afhankelijk van de originele versie.

De volledige specificaties kunnen worden geraadpleegd op de officiële ASUS-website, op de speciale productwebpagina van de laptop: ASUS X302LA hardwarespecificaties.

De ASUS X302LA gebruiken

Het eerste dat opvalt als je een laptop gebruikt, is het ontwerp en we kunnen gerust zeggen dat we dol waren op het ontwerp dat ASUS bedacht voor de X302LA. Het heeft strakke lijnen, de gebruikte materialen geven het een licht gevoel bij aanraking en de grootte en het gewicht maken het zeer gemakkelijk te hanteren. Het scherm sluit bovenop het toetsenbord en verbindt de randen zo strak dat de lijn die de twee scheidt niet zo voor de hand ligt.

Het tweede ding dat in het oog springt, is het display. Hoewel de eenheid die we hadden om te testen was uitgerust met het scherm met lagere resolutie (op 1366x768 pixels), is het beeld nog steeds helder en biedt het een goed detailniveau.

De toetsen op het toetsenbord zijn prettig gespatieerd en bieden een geweldige type-ervaring. We vonden ook het contrast tussen de zwarte toetsen en de afwerking met geborsteld metaal van de behuizing. Het is best leuk om naar te kijken. De toetsen zijn stil en geven niet te veel mechanische feedback.

De aan / uit-knop rechtsboven op het toetsenbord heeft een slank ontwerp en is goed te integreren met het toetsenbord.

Het touchpad heeft niets bijzonders te bieden en is net zo verstandig als je zou verwachten. Het oppervlak is enigszins verlaagd vanaf het buitenste rustgebied. Het hele oppervlak van het touchpad kan worden ingedrukt voor een linkerklik, terwijl de rechterbenedenhoek van het touchpad fungeert als klik met de rechtermuisknop.

De laptop is uitgerust met de SonicMaster-technologie en biedt helder geluid uit de luidsprekers.

Je kunt een VGA-webcam bovenop het scherm installeren, maar zoals je zou verwachten van een instapmodel zoals dit, is de kwaliteit ervan nogal slecht en wordt het niet aanbevolen voor iets anders dan incidenteel videochatten.

Als redelijk presterende laptop zou je verwachten dat de levensduur van de batterij aan de hoge kant van de schaal ligt. In plaats daarvan verbaasde ons het feit dat we het maar 3 uur en anderhalf jaar in de accutest hebben laten draaien. Aan de andere kant, met slechts 2 cellen en 38 Wh output, heeft de batterij niet zoveel kracht te bieden.

De X302LA-laptop is een goed gebouwd apparaat, in een stevige en compacte behuizing die gemakkelijk te hanteren is. De componenten bevinden zich allemaal in het "entry to mid" -niveau qua prestaties, wat deze laptop een goede keuze maakt voor informele gebruikers.