Beoordeling

Herziening van TP-LINK Neffos C5 Max - Een betaalbare 5,5-inch smartphone

In 2016 is TP-LINK de smartphonemarkt betreden door verschillende smartphones te lanceren onder hun nieuwe merk Neffos. Een van hun beste smartphones is de TP-LINK Neffos C5 Max. Het is een Dual-SIM-apparaat met een schermgrootte van 5, 5 ", een octa-coreprocessor en 16 GB opslagruimte, tegen een betaalbare prijs. We hebben dit apparaat ontvangen voor testen voor de wintervakantie en na meer dan twee weken gebruik, dit is onze mening:

Hardwarespecificaties en verpakking

TP-LINK Neffos C5 Max wordt geleverd in een roze doos met de naam van het apparaat aan de bovenzijde. Op de achterkant van de doos vindt u de belangrijkste hardware-specificaties.

Als je de doos opent, zie je meteen de smartphone zelf. Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, is deze behoorlijk groot, met een schermgrootte van 5, 5 inch die wordt beschermd door Corning Gorilla Glass. Het scherm heeft een resolutie van 1080x1920 pixels en het maakt gebruik van een IPS-scherm met een dichtheid van 403, 4 pixels per inch (PPI).

In de verpakking vindt u ook de oplader, een USB-kabel, de snelstartgids, de garantie en een koptelefoon. Alles is verpakt in een nette, goed uitziende manier en je zult genieten van je unboxing-ervaring.

Deze smartphone is verkrijgbaar in twee varianten: Pearl White en Dark Grey. We hebben de Donkergrijze variant getest en we vonden het vreemd dat de meegeleverde accessoires wit zijn, passend bij de Pearl White-versie.

TP-LINK Neffos C5 Max wordt aangedreven door een MediaTek MT6753T-processor met acht kernen, draaiend op een 1, 3 GHz-frequentie en heeft 2 GB RAM-geheugen. Qua opslag biedt het 16 GB aan ruimte die kan worden uitgebreid met een microSD-kaart met een maximale grootte van 32 GB. Dit is een dual-sim-smartphone die werkt in een Dual SIM Dual Standby-implementatie, wat betekent dat u twee actieve SIM-kaarten hebt, maar beide zijn alleen actief zolang u ze niet gebruikt. Zodra u op een van de SIM-kaarten belt, wordt de andere inactief. Dit is niet ideaal, maar de technologie is minder duur en meer verspreid in de hedendaagse smartphones. Een positief punt dat sommige gebruikers zullen waarderen, is het feit dat het microSD-slot gescheiden is van de slots voor de twee SIM-kaarten, wat betekent dat u uw opslagruimte kunt uitbreiden, zelfs wanneer u twee SIM's gebruikt.

Hoewel de achterklep kan worden verwijderd, lijkt het erop dat de 3045 mAh-batterij op deze smartphone niet kan worden verwijderd, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Wat de camera's betreft, heeft deze smartphone een primaire camera van 13 megapixels aan de achterzijde, met autofocus, dubbele LED-flitser en een F2.0-diafragma dat meer licht binnenlaat. De primaire camera kan 1080p-video's opnemen met 30 frames per tweede. De camera aan de voorkant heeft 5 megapixels.

Wat de connectiviteit betreft, biedt TP-LINK Neffos C5 Max een Bluetooth 4.0-chip en ondersteuning voor draadloze netwerken volgens de 802.11 b / g / n-normen. U kunt geen verbinding maken met netwerken op de 5 GHz-frequentie, wat betekent dat moderne 802.11ac-netwerken niet door deze smartphone worden gedetecteerd.

Qua afmetingen heeft Neffos C5 Max een hoogte van 5, 9 of 152 mm, een breedte van 2, 9 inch of 76 mm en een diepte van 0, 35 inch of 8, 95 mm. Het weegt ook een totaal van 5.6 ons of 161 gram.

Als je de officiële specificaties van deze smartphone wilt zien, ga dan naar deze pagina: Neffos C5 Max-specificaties.

Ontwerp en bouwkwaliteit

TP-LINK Neffos C5 Max ziet eruit en voelt aan als een gemiddelde, betaalbare smartphone. Er is niets spectaculairs aan. Het lichaam is gemaakt van plastic en het weegt minder dan je zou verwachten. Ik vond het vrij licht vanwege zijn formaat. Alle knoppen op deze smartphone bevinden zich aan de rechterkant en ze kunnen worden gebruikt om de telefoon aan en uit te zetten en om het volume te regelen. Deze knoppen zijn zo geplaatst dat u ze gemakkelijk kunt indrukken, zelfs wanneer u de smartphone met slechts één hand gebruikt. De drie knoppen aan de onderkant van het scherm ( Terug, Begin en Overzicht ) zijn softwareknoppen en deze kunnen alleen worden bekeken en gebruikt nadat u de smartphone hebt ingeschakeld.

Op de achterkant vindt u de achteruitrijcamera, de dubbele LED-flitser en de luidspreker. Aan de onderkant heb je de micro-USB-poort, terwijl je aan de bovenkant de audio-aansluiting kunt vinden voor het aansluiten van de hoofdtelefoon.

Een aspect dat u zult waarderen over de bouwkwaliteit van de TP-LINK Neffos C5 Max is dat deze vrij stevig is. Het is behoorlijk moeilijk om deze smartphone te buigen en hij lijkt best in staat om enige mate van misbruik aan te nemen zonder storingen.

De smartphone-ervaring op de TP-LINK Neffos C5 Max

Laten we allereerst discussiëren over de kwaliteit van de eenvoudige telefoonervaring. Als het op telefoontjes aankomt, kun je de persoon met wie je praat heel goed horen. De mensen die in uw buurt zijn, zullen echter ook uw gesprekken horen. In mijn telefoontjes vertelden de mensen met wie ik sprak dat mijn stem luider en minder natuurlijk klonk dan bij het gebruik van andere smartphones.

De koptelefoons die met deze smartphone worden meegeleverd, zijn redelijk goed. Ze werken perfect voor telefoongesprekken en videochats. Ze werken ook heel goed met de FM-radio-app die vooraf is geïnstalleerd. Als het echter gaat om het luisteren naar muziek, is het geluid een beetje oppervlakkig, zonder bas en diepte. De externe luidspreker is fatsoenlijk maar zeker niet geweldig. Het algehele geluidsniveau is niet hoog en wanneer het maximale wordt geduwd, zijn vervormingen heel duidelijk. TP-LINK Neffos C5 Max is beslist geen smartphone voor audiofielen.

We waren aangenaam verrast door de zichtbaarheid buiten van het scherm. Binnen is het scherm niet erg helder en we verwachtten slechte resultaten toen we het buitenshuis gebruikten. Gelukkig is dit niet het geval en werkt de contrastverhouding van 1600: 1 goed.

Als u niet vaak multitaskt, biedt de NEMPOS C5 Max van TP-LINK een goede gebruikerservaring en zullen uw apps over het algemeen snel en snel reageren. Als u echter het aantal geopende apps tot meer dan 3 of 4 verhoogt, reageert de smartphone trager op uw opdrachten en moet u sommige apps sluiten om uw gebruikerservaring te verbeteren.

We hebben al gezegd dat deze smartphone 2GB RAM heeft. Voor moderne mobiele games is dit niet veel, vooral als je 3D-spellen speelt. Verwacht dat complexere games vrij traag laden en dat je speelervaring niet zo vloeiend is als op smartphones met meer RAM.

Wat de levensduur van de batterij betreft, zou de 3045 mAh-batterij op de Neffos C5 Max u gemakkelijk een dag lang kunnen uithouden. Als u niet veel multitasking doet, kan het zelfs een dag en een halve tot twee dagen duren.

TP-LINK Neffos C5 Max is in staat alle basisfuncties te leveren die je nodig hebt van een smartphone, zonder ergens goed in te zijn. Op het einde hebben we het over een betaalbare smartphone met gemiddelde specificaties, zodat het geen uitstekende ervaring kan leveren, maar niet iedereen heeft een super gamer-telefoon nodig, dus deze telefoon is misschien in orde.

Ga naar de volgende pagina van deze recensie om meer te weten te komen over de camera-ervaring, de TP-LINK software Neffos C5 Max, de prestaties in benchmarks en ons uiteindelijke oordeel.