Tutorial

Wijzig uw Windows 7-netwerklocatie in Openbaar, Thuis of Werk, in 2 stappen

De netwerklocatie in Windows is die instelling die het besturingssysteem vertelt of uw computer vindbaar is op het netwerk en of bestanden (of niet) moeten worden gedeeld met andere computers en apparaten op het netwerk. De netwerklocatie wordt ingesteld door de gebruiker bij het voor de eerste keer verbinden met een nieuw netwerk. Mogelijk hebt u echter een verkeerde instelling opgegeven of bent u van gedachten veranderd en wilt u een andere netwerklocatie instellen. U kunt als volgt de netwerklocatie op elk gewenst moment voor elke netwerkverbinding wijzigen in Windows 7:

BELANGRIJK: Om dit te kunnen doen, moet u op uw Windows 7-computer zijn ingelogd met een gebruikersaccount die over beheerdersrechten beschikt. Als u opfrissing nodig hebt over netwerklocaties in Windows, wat ze betekenen en wat ze doen, lees dan deze handleiding: Wat zijn netwerklocaties in Windows ?.

Stap 1: Open het netwerkcentrum

Eerst moet u het Netwerkcentrum openen. Een manier om dit te doen, is door het Configuratiescherm te openen en vervolgens naar "Netwerk en internet -> Netwerkcentrum" te gaan . In het midden van dit venster ziet u uw actieve netwerkverbinding en het profiel dat momenteel is ingesteld.

Stap 2: Verander de netwerklocatie

Als u de netwerklocatie die is ingesteld voor uw actieve netwerkverbinding wilt wijzigen, klikt u in het venster Network and Sharing Center op de naam van de netwerklocatie die momenteel is ingesteld, net onder de netwerknaam.

Het venster "Netwerklocatie instellen" wordt geopend en u ziet de drie mogelijke keuzes die u hebt voor het instellen van het netwerkprofiel: thuisnetwerk, werknetwerk en openbaar netwerk.

Klik op de netwerklocatie die u wilt toewijzen en de wijziging is aangebracht. Windows 7 informeert u over deze wijziging. Klik op Sluiten en je bent klaar.

Conclusie

Zoals u kunt zien, kunt u met één snelle instelling Windows 7 zo instellen dat alle juiste functies voor het detecteren en delen van netwerken worden in- of uitgeschakeld. Als u op zoek bent naar andere nuttige tips en trucs over netwerken in Windows, aarzel dan niet om de hieronder aanbevolen artikelen te lezen.