Nieuws

Kaspersky 2017 - de eerste beveiligingsproducten met VPN!

Elk najaar worden nieuwe beveiligingsproducten gelanceerd, die nieuwe of verbeterde beveiligingsfuncties bieden aan hun gebruikers. Kaspersky heeft deze maand zijn generatie beveiligingsproducten gelanceerd die zich onderscheidt van de rest van de markt, omdat hij als eerste in zijn soort beveiligde VPN-verbindingen biedt bij het verbinden met openbare onbeveiligde WiFi. We zijn van mening dat deze functie al lang in beveiligingsproducten moet worden opgenomen en we zijn blij een grote naam te zien zoals Kaspersky die de eerste stap in deze richting zet. Als u wilt weten wat er nieuw is in de 2017-versie van hun beveiligingsproducten en waarom dit belangrijk is, leest u dit nieuwsartikel:

VPN is voor de eerste keer ingebed in Kaspersky-beveiligingsproducten

We zijn van mening dat beveiligingsproducten nu al de mogelijkheid moeten bieden om via VPN verbinding te maken met een veilige server, bij het verbinden met openbare draadloze netwerken van allerlei aard, om hun gebruikers te beschermen tegen hackers en andere nieuwsgierige blikken. Laptopgebruikers en vooral smartphonegebruikers maken regelmatig verbinding met openbare WiFi en dit vormt een risico voor hun veiligheid. Het creëren van een veilige VPN-tunnel naar een server die eigendom is van een beveiligingsbedrijf als Kaspersky, betekent veel voor de bescherming van de gegevens die worden overgedragen van en naar het apparaat dat wordt gebruikt. Deze functie is vooral belangrijk wanneer u financiële transacties uitvoert, autorisaties verstrekt op bepaalde websites en vertrouwelijke gegevens overdraagt. In dergelijke gevallen, als uw netwerkverkeer wordt onderschept door een derde partij, kan dit veel schade aan u toebrengen.

Een VPN-verbinding is ook handig tijdens het reizen, omdat veel mensen verbinding maken met niet-vertrouwde openbare wifi, zodat ze contact houden met hun vrienden en familie. Volgens een studie van Kaspersky Lab was elke vijfde gebruiker tijdens het reizen slachtoffer van cybercriminelen. Dit is niet verwonderlijk, aangezien een op de vijf toeristen geen veiligheidsmaatregelen neemt wanneer ze op reis reizen met het internet. De Secure Connection- module die de VPN-verbindingsservice binnen Kaspersky Internet Security voor Windows biedt, wordt een welkom beveiligingshulpmiddel bij het verbinden met openbare draadloze netwerken. Helaas is deze module alleen beschikbaar in de beveiligingsproducten van Kaspersky voor Windows en niet voor Android. Omdat de VPN-integratie nog maar net is begonnen, verwachten we dat andere beveiligingsleveranciers het voorbeeld van Kaspersky volgen en deze functie integreren in hun beveiligingsproducten voor alle platforms. Het valt nog te bezien of deze functie populair zal zijn bij gebruikers van Kaspersky en of andere beveiligingsleveranciers zich haasten om deze in hun producten te implementeren.

Functies voor het beheer van de software die op uw pc is geïnstalleerd

Deze trend is niet nieuw en Kaspersky heeft ervoor gekozen om deze trend later te volgen dan andere beveiligingsleveranciers. We hebben het over het toevoegen van hulpprogramma's en functies waarmee gebruikers de apps die op hun Windows-computers en apparaten zijn geïnstalleerd, kunnen controleren en beheren. Veel populaire apps zoals Adobe Reader of Flash Player vormen een beveiligingsnachtmerrie als ze niet regelmatig worden bijgewerkt. Daarom heeft Kaspersky een module met de naam Software Updater geïntroduceerd die automatisch de apps identificeert die updates nodig hebben en, als de gebruiker ermee instemt, de nieuwste versies installeert. Ook kan de gebruiker handmatig het updaten van een app aanvragen. U kunt ook een lijst maken met apps die nooit mogen worden bijgewerkt, voor het geval dat u verplicht bent om een ​​specifieke versie van een app te gebruiken.

Volgens een onderzoek van Kaspersky Lab bewaart 37% van de gebruikers hun computers en apparaten apps die ze niet gebruiken. Ze verspillen niet alleen opslagruimte, maar bieden cybercriminelen ook extra manieren om toegang te krijgen tot hun systemen. De nieuwe Software Cleaner- tool die is gemaakt door Kaspersky scant alle geïnstalleerde apps en markeert die welke een potentieel beveiligingsrisico vormen. Soms weten gebruikers niet eens dat ze die apps hebben geïnstalleerd of weten ze niet welk risico ze lopen en houden ze ze ook op, ook al gebruiken ze die apps niet.

Andere verbeteringen waren opgenomen in het beveiligingsprogramma van 2017 voor Kaspersky

De 2017-versie van Kaspersky-beveiligingsproducten voor Windows bevat ook veel verbeteringen aan bestaande beveiligingsmodules die in eerdere versies werden gevonden:

  • Een beter beheer van de WiFi-netwerken waarmee u verbinding maakt en verbeterde meldingen over WiFi-netwerken
  • De Anti-Banner- module doet een betere taak bij het blokkeren van advertenties op internet
  • De module Privaat browsen biedt verbeterde privacybescherming ten opzichte van voorgaande versies
  • De Safe Money- functie waarmee gebruikers op een veilige manier financiële transacties kunnen uitvoeren, biedt gebruikers nu de kans om feedback te geven over de manier waarop het werkt
  • Mail-Antivirus gebruikt nu meer geavanceerde heuristieken om de beveiligingsbedreigingen te detecteren die u per e-mail ontvangt.

Het Digital Citizen- team zal de reeks beveiligingsbeoordelingen de komende weken hervatten en Kaspersky zal een van de eerste producten zijn die we evalueren. We kijken uit naar het testen van deze nieuwe generatie producten. Tot die tijd kunt u het zelf testen, met behulp van de gratis proefversie die u kunt downloaden van de Kaspersky-website.