Tutorial

De complete gids voor het spelen van muziek met Cortana en Groove Music, in Windows 10

Een van de meest "vermakelijke" functies van Cortana is dat ze je muziek altijd en overal kan afspelen, via de Groove Music-app in Windows 10. Ze kan al je muziek afspelen of alleen de nummers die je wilt, ze kan om muziek te pauzeren, stoppen of hervatten, en ze kan zelfs je schuldige plezier respecteren door te luisteren naar het "Wannabe" -lied van Spice Girls. Je weet wel ... dat liedje waar je van houdt maar je schaamt je om het toe te geven. :) Zo kunt u Cortana vragen de gewenste muziek af te spelen, op elke computer of elk apparaat met Windows 10:

Een paar belangrijke dingen die je over Cortana moet weten

Voordat je Cortana kunt vragen om muziek af te spelen, moet je op de hoogte zijn van het volgende:

 • Allereerst moet u Cortana al hebben ingesteld op uw Windows 10-pc of apparaat. Het is een snel en eenvoudig proces dat we uitvoerig hebben uitgelegd in een van onze vorige tutorials: Hoe je Cortana voor de eerste keer instelt, in Windows 10.
 • Ten tweede is interactie met Cortana een stuk eenvoudiger als je eenmaal weet en begrijpt hoe ze werkt. Om Cortana beter te leren kennen, raden wij u aan deze handleidingen te lezen: Hoe Cortana te gebruiken op een Windows 10-pc, notebook of tablet en Hoe Cortana te configureren op een Windows 10-pc, notebook of tablet.
 • Als u de jubileumupdate voor Windows 10 hebt ge├»nstalleerd, is Cortana nu ook beschikbaar op uw vergrendelingsscherm. En zij kan vanaf daar muziek afspelen, als u dat wilt: Cortana rechtstreeks vanaf het vergrendelingsscherm van Windows 10 inschakelen en gebruiken.

Je moet er ook rekening mee houden dat Cortana elke dag nieuwe dingen leert, dus de lijst met muziekopdrachten die we in de volgende sectie van dit artikel laten zien, is mogelijk verouderd als je het leest.

Hoe muziek te spelen met Cortana en Groove Music, in Windows 10

Hier zijn de top tien bevelen die we aanbevelen die ik verdien en gebruik:

 1. Speel muziek . Wanneer je Cortana opdracht geeft om muziek af te spelen, start ze de Groove Music- app en begint ze meteen met het afspelen van alle muziek op je Windows 10-pc of -apparaat.
 1. Speel "songnaam" af. Soms is alles wat je wilt een specifiek nummer en niets anders spelen. Als je het haar vraagt, zal Cortana het zoeken in je muziekbibliotheek. Als je het hebt, zal ze het meteen spelen.

Als je dat nummer niet bezit, zal Cortana je vertellen dat je een Groove-abonnement moet kopen om ernaar te kunnen luisteren.

 1. Speel liedjes gezongen door een bepaalde artiest. Cortana kan alle nummers laden die door een bepaalde artiest zijn gezongen. Het enige wat je hoeft te doen is het haar vragen. Als je bijvoorbeeld alle nummers van Michael Jackson wilt spelen, moet je Cortana vragen "Michael Jackson-liedjes te spelen" .
 1. Pauzeer of stop muziek. Deze opdrachten zijn net zo eenvoudig als ze klinken: vraag Cortana om "Muziek pauzeren" of vraag haar om "Muziek stoppen" helemaal. Ze zal precies dat doen.
 1. Hervat muziek. Wanneer je muziek wilt hervatten, kan Cortana je helpen. Vraag haar om 'Muziek hervatten' en ze blijft spelen vanaf het punt waar ze voor het laatst stopte of pauzeerde de afspeellijst in de Groove Music- app.
 1. Ga naar het volgende nummer. De huidige track verveelt je? Vraag Cortana om naar de volgende te springen.
 1. Schud de muziek . Als je dit commando zegt, laadt Cortana alle muziek op je Windows 10-pc of apparaat, schudt het en begint het te spelen.
 1. Speel de naam van de afspeellijst af. Het enige wat je hoeft te doen is de afspeellijst zeggen waarnaar je wilt luisteren, en Cortana laadt het en begint het af te spelen. Als je bijvoorbeeld naar je Bicycle- afspeellijst wilt luisteren, zeg je "Speel Bicycle-afspeellijst" .
 1. Speel muziek van een bepaald genre. Ben je in de stemming voor wat rock, of misschien voor wat klassieke muziek? Vertel Cortana het muziekgenre waar je naar wilt luisteren en ze zal precies dat spelen. Zeg dingen als "Speel rockmuziek" of "speel reggaemuziek" .
 1. Speel een muziekalbum dat door een artiest is gezongen. Misschien heb je een favoriete album van een bepaalde artiest die je graag zou willen spelen. Vraag en je zal ontvangen! Probeer zoiets als "Play All Time Greatest Hits by Lynyrd Skynyrd" .

Conclusie

Cortana is geweldig en het feit dat je haar kunt vragen om je muziek te spelen in Windows 10 is echt geweldig. Hoewel ze dat alleen met de hulp van de Groove Music- app kan doen, verwachten we dat ze in de toekomst nog meer bevoegdheden zal krijgen. Misschien kan ze binnenkort video's van YouTube of andere soortgelijke online platforms afspelen. Wat nu betreft, kunnen we zeggen dat we heel blij zijn met "schreeuwen naar haar" vanaf de bank om muziek te gaan spelen. Gebruik je Cortana voor het spelen van muziek? Als dat zo is, hoe werkt het dan voor u?