Tutorial

Wilt u stoppen met het gebruik van het pictogram voor het veilig verwijderen van hardware?

Wilt u weten hoe u Windows moet configureren zodat u het pictogram voor het niet veilig verwijderen van hardware niet hoeft te gebruiken om externe USB-apparaten zoals flash-geheugensticks of harde schijven los te koppelen? Is het veilig om het uit te schakelen en wat is de prestatie-impact van deze keuze? De antwoorden op al deze vragen komen aan bod in dit artikel.

Het probleem

Bij gebruik van een USB-flashgeheugenstick of een externe harde schijf van veel computers gebeurt het nogal vaak dat, wanneer u dat apparaat op een computer aansluit, u op de hoogte bent van mogelijke problemen met sommige bestanden erop. Dat komt omdat je het misschien hebt getrokken zonder de optie Hardware veilig verwijderen te gebruiken.

Meestal zul je deze prompt tegenkomen, er is niets mis met de bestanden op de schijf en je kunt ze zonder problemen gebruiken. Het kan echter voorkomen dat sommige bestanden inderdaad zijn beschadigd. In dat geval lost het gebruik van de optie Scan en fix uw problemen op.

Dit is prima en dandy, maar wat kun je doen om het aantal van dergelijke prompts te verlagen? En, kunt u het USB-apparaat (geheugenstick of externe harde schijf) loskoppelen zonder dat u het pictogram voor het veilig verwijderen van hardware hoeft te gebruiken?

De oplossing: Schakel de snelle verwijdering van USB-apparaten in / schakel schrijfcache uit

Open eerst Apparaatbeheer . U kunt dit doen door naar het woordapparaat te zoeken in het zoekvak van het menu Start . Je kunt een goede handleiding vinden met meer manieren om het te starten, hier: Vind ontbrekende stuurprogramma's & verborgen apparaten met Apparaatbeheer.

Als het venster Apparaatbeheer geopend is, gaat u naar de lijst met schijfstations en vouwt u het uit. Daar kunt u de interne harde schijf (en) van uw computer zien plus de aangesloten externe USB-apparaten. Dergelijke apparaten hebben altijd USB op hun naam staan.

Dubbelklik op het apparaat waarvoor u wilt stoppen met behulp van de optie Hardware veilig verwijderen . Ga in het venster Eigenschappen naar het tabblad Beleid . Daar vindt u twee opties: snelle verwijdering en betere prestaties .

Als Betere prestaties is ingeschakeld, betekent dit dat, hoewel u in sommige schrijfscenario's mogelijk betere prestaties krijgt, u het meldingspictogram voor veilige verwijdering van hardware moet gebruiken om het USB-apparaat los te koppelen.

Selecteer Snelle verwijdering en klik op OK .

Nu schrijven is caching uitgeschakeld voor het geselecteerde USB-station (geheugenstick of externe harde schijf). Dit betekent dat als u klaar bent met het werken, u het direct kunt ontkoppelen. Je zult geen problemen hebben.

Als u de schijf echter loskoppelt terwijl u er enkele bestanden naar schrijft, zult u waarschijnlijk de "scan en fix" prompt tegenkomen die aan het begin van dit artikel wordt getoond.

Aarzel niet om de procedure te herhalen voor alle apparaten die u wilt uitschakelen met behulp van het pictogram voor het veilig verwijderen van hardware . Windows onthoudt uw instelling, ook als u dat apparaat later op andere USB-slots aansluit.

Wat is de prestatie-impact? - Een snel benchmark

In theorie zou er, ten minste in theorie, enige invloed moeten zijn op de prestaties voor het niet gebruiken van schrijfcache in Windows voor externe USB-apparaten. Ik wilde deze hypothese testen en meer leren over de impact op de prestaties.

Voor mijn tests gebruikte ik drie apparaten: een Corsair Voyager GT 16 GB USB-flashgeheugenstick, een generieke noname 2 GB USB Flash Memory Stick die ik ontving tijdens een persevenement en een externe 1 TB USB-harde schijf van LaCie.

Ik heb de apparaten geformatteerd en CrystalDiskMark uitgevoerd toen de optie Betere prestaties werd gebruikt (schrijfcache ingeschakeld). Vervolgens controleerde ik de optie Snelle verwijdering, waardoor schrijven cachen wordt uitgeschakeld en de test wordt herhaald. Vervolgens vergeleek ik de resultaten.

De metingen uitgevoerd door CrystalDiskMark zijn de volgende: sequentiële lezen en schrijven, willekeurig lezen en schrijven - in blokken van 512 KB, willekeurig lezen en schrijven - in blok van 4 KB met een wachtdiepte van 1 en 32. Meer informatie over hoe deze applicatie werkt, kunt u hier vinden .

Toen write caching ( Betere prestaties ) was ingeschakeld voor mijn Corsair flash-geheugenstick, waren dit de resultaten die ik behaalde:

Toen write caching was uitgeschakeld ( Quick Removal on), kreeg ik vergelijkbare resultaten. Er was een lichte verslechtering van de schrijfprestaties (minder dan 5%) maar klein genoeg om niet te worden opgemerkt. Verrassend genoeg verbeterden de leesprestaties met ongeveer 1% wanneer Quick Removal was ingeschakeld.

Hoe zit het met mijn generieke USB-geheugenstick? Het was nooit een snelle artiest. Dit waren de resultaten met schrijfcache ingeschakeld.

De impact op de prestaties van het niet gebruiken van write caching was zelfs kleiner dan voor de Corsair memory stick - tot 1%. Bepaalde leesbewerkingen werden iets sneller uitgevoerd, maar niet allemaal. Er was een winst van minder dan 0, 5%.

Last but not least, laten we eens kijken hoe mijn externe LaCie USB harde schijf het deed. Wanneer schrijfcaching was ingeschakeld, waren dit de resultaten die ik heb verkregen:

Met schrijfcache uitgeschakeld, waren de schrijfprestaties lager met minder dan 1%, terwijl de leesprestaties in geringe mate verbeterden - tot 2% voor bepaalde leesbewerkingen.

De veranderingen zijn niet spectaculair, toch?

De conclusie - Het is veilig om niet veilig hardware te gebruiken

Als we naar deze resultaten kijken, is er maar één conclusie: het is OK om het gebruik van het pictogram voor het veilig verwijderen van hardware uit te schakelen. Dit betekent dat u schrijfcaching voor uw externe USB-apparaten uitschakelt en dat u de instelling Snelle verwijdering gebruikt in plaats van Betere prestaties . De prestatieniveaus zijn bijna identiek tussen de twee opties en u verdient het gemak van minder klikken om externe USB-apparaten te verwijderen.