Tutorial

Verbeter het vergrendelscherm van uw Windows Phone met Live Lock-scherm

Het Windows Phone-besturingssysteem heeft een prachtig vergrendelingsscherm dat kan worden aangepast om zowel meldingen als nuttige informatie toe te voegen. Voor sommige mensen zijn de aanpassingsopties echter niet genoeg en ze willen nog meer personaliseren. Dat is waarom Microsoft een bètaversie van hun Live Lock Screen- app voor Windows Phone 8.1 heeft uitgebracht. Deze app vervangt het standaardvergrendelingsscherm door een nieuw scherm dat op verschillende manieren kan worden aangepast. Laten we de app Live Lock Screen grondig bekijken, leren hoe het werkt en hoe het te configureren.

Waarom de Live Lock Screen-app gebruiken voor Windows Phone?

Live Lock-scherm is een nieuwe manier om te personaliseren en heeft de volgende kenmerken:

  • Een set van zes thema's, elk met een andere lay-out. De datum, de tijd en alle gebruikelijke meldingen worden weergegeven en anders gepositioneerd, afhankelijk van het thema dat u kiest.
  • U kunt de achtergronden selecteren die voor het vergrendelingsscherm worden gebruikt en hoe vaak deze worden gewijzigd.
  • Elk thema heeft een prachtige korte animatie die wordt geactiveerd wanneer u uw Windows Phone ontgrendelt.

Zoals elke bètaversie heeft de app ook een "duistere kant": sommige gebruikers hebben vertragingen gemeld bij het ontgrendelen van hun Windows-telefoons. Hun smartphones duurden langer om te ontgrendelen dan wanneer ze deze app niet gebruikten. Dit probleem kan ook van invloed zijn op u totdat Microsoft een nieuwe versie uitbrengt die dit probleem verhelpt.

Waar haal ik de Live Lock Screen-app voor Windows Phone?

Het downloaden en installeren van de Live Lock Screen- app gebeurt vanuit de Windows Phone Store . Je kunt ernaar zoeken in de Store of je kunt op deze link klikken: Live Lock Screen Beta.

Als u snel wilt weten hoe u apps kunt vinden in de Windows Phone Store, downloadt en installeert u ze, lees dan dit artikel: Apps zoeken, downloaden, installeren en verwijderen in Windows Phone.

Hoe de Live Lock Screen-app configureren?

Na het installeren van de Live Lock Screen- app, gaat u naar de Apps-weergave op uw Windows Phone en start u de app.

Wanneer u het voor de eerste keer opent, wordt u gevraagd of u het wilt gebruiken om het vergrendelingsscherm van uw Windows Phone in te stellen. Tik op Ja .

De app is geladen en je ziet het themagedeelte . Deze thema's zijn ontwerpen die kunnen worden gebruikt om gegevens weer te geven op uw vergrendelingsscherm. In de eerste versie van deze app zijn slechts zes thema's beschikbaar. Je kunt ze combineren met afbeeldingen, live gegevens en meldingen om allerlei interessante slotschermen te maken.
Tik op het thema dat u wilt gebruiken voor uw vergrendelingsscherm om het te selecteren. Het thema dat u selecteert, wordt omgeven door een witte rand.

Onder het themagedeelte vindt u een schakelaar genaamd "Gebruik Bing-afbeeldingen". Als u het activeert, downloadt Windows Phone elke dag het "Bing-beeld van de dag" en gebruikt het als achtergrond voor uw vergrendelingsscherm. Best goed, vind je niet?

Als u liever uw eigen afbeeldingen als achtergronden voor het vergrendelingsscherm gebruikt, stelt u de schakelaar "Gebruik Bing-afbeeldingen" in op Uit en gaat u naar het volgende gedeelte: "Kies uw achtergronden".

Tik op de miniatuur om de bestaande achtergrondafbeelding te wijzigen. Tik op de plusknop om een ​​nieuwe toe te voegen. Er wordt een nieuw scherm weergegeven waarin u het type achtergrond kiest dat u wilt gebruiken. U hebt de volgende opties:

  • Achtergronden vergrendelen : u kunt een afbeelding kiezen uit een set standaardachtergronden die zijn gebundeld met de app en Windows Phone.
  • Mijn foto's - de hub Photos wordt geopend en je kunt een van je foto's kiezen. U kunt ook een nieuwe foto maken of foto's selecteren van OneDrive of Facebook . Nadat u een afbeelding hebt geselecteerd, moet u deze bijsnijden zodat de afmetingen overeenkomen met de resolutie van uw smartphone. Versleep het formaat van je afbeelding en verander de afbeelding totdat deze er goed uitziet en tik vervolgens op bijsnijden .
  • Mijn accentkleur - voegt een eenvoudige achtergrond toe met de accentkleur die je hebt ingesteld voor je Windows Phone.

U kunt zoveel achtergrondafbeeldingen toevoegen als u wilt. Als u op een gegeven moment als eerste een andere achtergrond wilt instellen, tikt u er een paar seconden op. Er wordt een contextmenu getoond met de optie "Verplaats naar de eerste" . Tik erop en die achtergrond wordt als eerste geladen.

Hetzelfde menu kan worden gebruikt als u een achtergrond uit de lijst wilt verwijderen of als u al uw achtergronden uit de lijst wilt wissen.

Het laatste deel van de app Live Lock Screen heet "Wijzig je achtergronden" .

Tik erop en u kunt kiezen hoe vaak de achtergrond wordt gewijzigd op het vergrendelingsscherm van uw Windows Phone. Uw opties zijn: "Elk uur", "Elke 4 uur", "Elke 12 uur", Dagelijks en Nooit .

Kies de gewenste optie. Uw instellingen worden automatisch opgeslagen en u hoeft niet op een opslagknop te drukken.

Hoe ziet uw vergrendelscherm eruit bij het gebruik van de Live Lock Screen-app?

Live Lock-scherm zal automatisch uw vergrendelingsscherm aanpassen aan uw instellingen. Als u wilt zien hoe het eruit ziet, vergrendelt u uw Windows Phone en ontgrendelt u deze. Hieronder ziet u een voorbeeld van een vergrendelscherm dat we met deze app hebben gemaakt.

We genoten van het gebruik van deze app omdat het ons hielp onze Windows-telefoons nog meer te personaliseren. Ja, er zijn hier en daar wat eigenaardigheden en bugs, maar het is een veelbelovende app die nog meer persoonlijkheid toevoegt aan je Windows Phone. Probeer het zelf uit en laat ons weten wat u van deze app vindt met behulp van het onderstaande opmerkingenformulier.