Nieuws

Facebook dwingt gebruikers om foto's te delen met een nieuwe zelfstandige app

Facebook maakt een belangrijke stap door de functie Photo Sync te vervangen van de belangrijkste smartphone-app met een nieuwe zelfstandige app, Moments genaamd. Dit zal gebruikers dwingen om het te downloaden, als ze hun foto's op Facebook willen plaatsen. Deze app belooft een eenvoudigere manier om foto's te delen, maar is alleen beschikbaar op iOS en Android. U hebt het nog niet in Windows 10, Windows Phone of andere platforms. Hoe zal dit werken?

Foto's zijn in de cloud en toch buiten bereik

We hebben onze afbeeldingen al geruime tijd geüpload naar de cloud. Dropbox, OneDrive, Facebook, Instagram zijn slechts enkele van de grote namen die u willen helpen bij het verwerken van uw foto's. De realiteit is dat het delen van foto's nog steeds de meest gebroken belofte is bij sociale evenementen. "Ik stuur je de foto's" wordt zelden gevolgd.

Een ander probleem is het vinden van je weg door je archieven van foto's. Je hebt een paar foto's met deze vriend van je, maar het identificeren ervan is een grote hoofdpijn. Smartphones hebben fatsoenlijke camera's die een steeds groter fotografisch universum creëren. Het vinden van de juiste foto's met de juiste persoon, wordt een steeds groter wordende puzzel, die steeds moeilijker op te lossen is. Laten we kijken hoe Moments zijn gebruikers helpt met het verwerken van hun foto's:

Wat is er zo speciaal aan Moments?

Moments creëert een extra haak voor Facebook in je dagelijks leven. Het hebben van kleinere, eenvoudigere apps die gericht zijn op het efficiënt uitvoeren van een specifieke taak, lijkt de weg van de toekomst te zijn. De grote opgeblazen Facebook-app is voor veel smartphonegebruikers een onderwerp van frustratie geworden. De app kost veel middelen, voert je batterij vrij snel leeg en kan traag reageren. Door momenten van de Facebook-app te scheiden, krijgen beide apps de mogelijkheid om sneller te bewegen en individueel een meer bevredigende ervaring te bieden.

De jongere generaties gebruiken Facebook, maar alternatieve apps kwamen ook op hun smartphones. Ze winnen door minder complexiteit en meer privacy te leveren. Moments geeft Facebook een merk dat een eenvoudige en duidelijke waarde heeft voor haar gebruikers en meer privacy kan beloven.

De stoutmoedigste zet van Facebook is de manier waarop mensen worden gedwongen de app te downloaden. De app Moments is sinds juni van dit jaar beschikbaar om te downloaden. Wat nieuw is, is dat de bestaande fotosynchronisatiefunctie zal verdwijnen uit de hoofdapp van Facebook en dat je gedwongen wordt om te gaan voor Moments, als je een eenvoudige manier wilt hebben om foto's te delen met je Facebook-vrienden. Om eerlijk te zijn, de soortgelijke beweging gemaakt met Facebook Messenger ging heel goed. Messenger is nu een van de meest gedownloade apps op elk smartphoneplatform.

Misschien is de beste functie die Facebook bij Moments gebruikt, het vermogen om gezichten te herkennen. Stel je voor dat je op een bruiloft door je foto's gaat en probeert uit te zoeken wat je met wie kunt delen. Moments belooft mensen automatisch te herkennen en laat je je foto's met hen delen, met één druk op de knop. Hoewel andere apps vergelijkbare functies hebben, zoals Google Foto's of Flickr, heeft Facebook er één groot voordeel tegenover: het kent uw vrienden al. Andere apps niet, dus je moet ze zelf leren. Met zijn indrukwekkende dekking belooft Facebook dit moeiteloos vanaf dag 1 te leveren. Hier is een kort overzicht van de app, in de onderstaande video.

Momenten van Facebook op Vimeo.

Waar kun je momenten krijgen?

Moments is beschikbaar om te downloaden op Android- en iOS-apparaten. Het is nog niet beschikbaar voor Windows Phone 8.1 of Windows 10 Mobile. Wanneer u foto's deelt met iemand die geen Moments heeft geïnstalleerd, heeft de app een ingebouwde functie die uitnodigingen via Facebook Messenger verzendt zodat mensen deze kunnen downloaden.

Een ongemakkelijke overlap: Twitter heeft een app met dezelfde naam, voorheen bekend als Project Lightning. Het doet totaal andere dingen, maar deelt exact dezelfde naam.

Ben je van plan om Facebook Moments te gaan gebruiken? Ben je het eens met deze stap op Facebook? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Source Wired