Anders

De 5 beste gratis alternatieven voor Windows DVD Maker

Windows DVD Maker was een gratis dvd-authoringtool die in sommige edities van Windows Vista en Windows 7 was opgenomen. Helaas, hoewel Microsoft door veel mensen werd gebruikt, besloot Microsoft om het niet langer op te nemen in hun besturingssystemen, te beginnen met Windows 8. Als u gebruikt een computer met Windows 10 of Windows 8.1, u zult het niet vinden. We dachten dat het een goed idee zou zijn om naar gratis alternatieven voor Windows DVD Maker te zoeken en deze met je te delen. Dit zijn de beste gratis alternatieven voor Windows DVD Maker die we konden vinden:

1. DVD-Styler

DVD Styler is een platformonafhankelijke gratis dvd-authoring-applicatie, wat betekent dat je het zowel in Windows als Linux kunt gebruiken. Met deze applicatie kun je je eigen dvd's maken en branden. Het bevat de meeste dvd-ontwerpgereedschappen die videoliefhebbers willen, zoals het ontwerpen van uw eigen interactieve dvd-menu of het gebruik van een menu uit een bepaalde lijst met sjablonen. Je kunt er ook diavoorstellingen van foto's maken, meerdere ondertitels toevoegen en audiotracks voor je video's.

DVD Styler is gemakkelijk te installeren en we vonden het leuk dat, hoewel het een gratis app is, het niet probeert om je verschillende software van derden of "speciale aanbiedingen" te laten installeren die je niet wilt. We vonden de gebruikersinterface eenvoudig te gebruiken en intuïtief. We hebben nooit de behoefte gevoeld om door de documentatie te zoeken om te leren hoe een specifieke taak uit te voeren. Als je een mooie, eenvoudige en eenvoudige dvd-ontwerptool wilt, is dvd-styler meer dan in staat om alles te bieden wat je nodig hebt om video-dvd's te maken.

Downloaden : DVD Styler.

2. WinX DVD Author

Een van de beste alternatieven voor Windows DVD Maker uit onze lijst is WinX DVD Author . Deze app was in het verleden eerder shareware, maar dat is niet langer het geval. Nu kun je het gratis krijgen van de website van de ontwikkelaar. Met WinX DVD Author kunt u uw eigen dvd's maken met behulp van allerlei videobestanden, zoals MKV-, MP4-, FLV-, MPEG-, MOV-, RM-, H.264- of AVI-bestanden. Je kunt zelfs ondertitels toevoegen aan video's, als je dat wilt.

Een ander ding dat iedereen zal waarderen, is dat het een eenvoudige manier biedt om je eigen dvd-hoofdstukmenu's te maken. U kunt ze aanpassen met een van de standaardafbeeldingen van de app, of u kunt uw eigen afbeeldingen als achtergrond gebruiken. Sterker nog, je kunt ook muziek toevoegen om te spelen terwijl het dvd-menu aanstaat.

De WinX DVD Author- app heeft een van de gemakkelijkste authoring- / brandprocessen die we in dergelijke apps hebben gezien. Voeg de videobestanden en ondertitels toe, indien aanwezig; auteur van het dvd-menu; brand de dvd. Het is zo simpel als het wordt.

Downloaden: WinX DVD Author.

3. DeVeDe

DeVeDe is een van die apps die volledig gratis te gebruiken is, in de volledige zin van het woord. Deze app is oorspronkelijk gemaakt door een bedrijf genaamd Rastersoft voor Ubuntu en andere Debian Linux-besturingssystemen. Het werd vervolgens geporteerd door een ander bedrijf - MajorSilence - naar Windows. DeVeDe is geen complete app voor het maken van dvd's, maar we geloven dat het de moeite waard is om in onze lijst met alternatieven voor Windows DVD Maker te staan, omdat het precies dat kan doen: het maakt dvd's, maar het brandt ze niet. Het eindresultaat dat u van DeVeDe krijgt, is een ISO-bestand dat u vervolgens op een schijf kunt schrijven met elk brandprogramma dat u maar wilt, zoals Windows Disc Image Burner, dat in Windows is ingebouwd.

Met DeVeDe kunt u werken met videobestanden gecodeerd met bijna elke videocodec. De lijst met bestandsindelingen is erg lang en bevat alle gangbare bestandstypen: AVI, MP4, MPG en MKV. U kunt er ook menu's voor uw dvd's maken, ondertiteling toevoegen aan de video's en zelfs meerdere audiotracks toevoegen. DeVeDe is een van de beste gratis tools die je kunt vinden voor het schrijven van dvd-schijven.

Downloaden: DeVeDe.

4. DVD Flick

DVD Flick is nog een gratis hulpmiddel voor het maken van dvd's. De benadering van deze app is om zo eenvoudig mogelijk te zijn en tegelijkertijd alle basisfuncties te bieden die de gebruiker nodig heeft. DVD Flick ondersteunt een breed scala aan video- en audiocodecs, zodat u dvd's kunt ontwerpen vanaf vrijwel elk videobestand. Een andere goede eigenschap is dat DVD Flick je ook in staat stelt om ondertitels op je dvd-video's in te voegen. Tijdens het testen en gebruiken ervan hebben we echter ook enkele tekortkomingen opgemerkt. Het belangrijkste is het gebrek aan ondersteuning voor afbeeldingsbestanden: u kunt geen diavoorstellingen met foto's maken, omdat DVD Flick alleen met video- en audiobestanden kan werken. De tweede grote tekortkoming is het kleine aantal dvd-menusjablonen en het ontbreken van een optie om uw eigen dvd-menu te ontwerpen en te maken. Je zit vast met een van de zes standaard menusjablonen voor dvd's, allemaal eenvoudig en eerlijk gezegd niet erg aantrekkelijk.

Aan de goede kant, DVD Flick is eenvoudig te installeren, het probeert niet om extra ongewenste software te installeren, en de gebruikersinterface is zo eenvoudig dat je het Spartaans zou kunnen noemen. Als u op zoek bent naar een dvd-ontwerpgereedschap dat zijn werk doet en u geen diavoorstellingen met afbeeldingen hoeft te gebruiken of leuke dingen wilt maken, zoals het ontwerpen van uw eigen interactieve dvd-menu's, dan is dvd-vegen een goede optie.

Downloaden: DVD Flick.

5. Freemake Video Converter

Freemake Video Converter klinkt misschien niet als een app die je kunt gebruiken om dvd's te schrijven, maar het is heel goed in staat om dat te doen. Hoewel deze app voornamelijk is gericht op het aanbieden van video-omzettingsfuncties, kunt u hiermee ook uw eigen video-dvd's maken. Het ondersteunt een breed scala aan invoer video- en audioformaten, dus het toevoegen van allerlei soorten video's, audiotracks of afbeeldingen is geen probleem. Freemake Video Converter bevat een paar menusjablonen die kunnen worden aangepast met uw eigen achtergrondafbeelding en het ondersteunt ook het insluiten van ondertitels.

Dit is echter geen volledig eerlijke app. Hoewel het alles kan doen wat we hebben genoemd, zijn sommige functies niet gratis. Tijdens het installatieproces probeert Freemake Video Converter extra ongewenste software te installeren. Het heet Pluto TV en het is een mogelijk ongewenst programma - geen virus maar adware dat je besturingssysteem en webbrowser infiltreert. We raden u ten zeerste aan een aangepaste installatie voor de software van Freemake te selecteren en de installatie van deze extra ongewenste software te blokkeren.

Een ander negatief aspect is het feit dat, terwijl Freemake hun product adverteert als gratis software, ze om geld vragen om een ​​aantal functies te ontgrendelen, zoals de mogelijkheid om ondertitels toe te voegen of meer dvd-menusjablonen te openen. Dat is niet wat gratis betekent en een beetje meer eerlijkheid zou gewaardeerd worden.

We moeten toegeven dat we erg in de verleiding waren om deze software achter te laten uit onze gratis alternatieven voor Windows DVD Maker . Maar aan de andere kant, als je al deze ongelukkige monetiserende keuzes van Freemake kunt overwinnen, doet hun Video Converter het heel goed om je te helpen met het schrijven van je eigen dvd's. Wees extra voorzichtig wanneer u het op uw computer installeert.

Downloaden: Freemake Video Converter.

Conclusie

Dit zijn de beste gratis alternatieven die we hebben gevonden voor Windows DVD Maker van Microsoft. Hoewel een van deze vijf de klus kan klaren, is onze mening dat dvd Styler, WinX DVD Author en DeVeDe het beste zijn. Dit zijn de apps met het grootste aantal dvd-aanpassingsfuncties, ze ondersteunen een breed scala aan video- en audio-invoerformaten, kunnen ondertitels insluiten en u kunt uw eigen aangepaste menu's ontwerpen. Bovendien zijn het ook eerlijke software: ze proberen geen ongewenste programma's op je computer te installeren, en ze vragen je ook niet om geld te betalen om ze volledig te gebruiken.