Tutorial

Uw BitLocker beheren To Go Encrypted Flash Drive

Nu u de tijd heeft genomen om uw gegevens te beschermen met behulp van BitLocker To Go, moet u de opties voor het beheren van het apparaat begrijpen. Eenvoudig gebruik omvat niets meer dan het invoeren van uw wachtwoord, maar u moet meer weten voor speciale omstandigheden. Misschien wilt u uw wachtwoord wijzigen, een smartcard toevoegen als een tweede ontgrendelingsmethode of uw herstelsleutel opnieuw afdrukken om ervoor te zorgen dat u uw schijf kunt ontgrendelen, wat er ook gebeurt. Wat uw redenen ook zijn, BitLocker biedt een eenvoudig menu voor het beheren van uw harde schijf die de taak eenvoudig maakt. Deze zelfstudie laat zien hoe u toegang krijgt tot dit menu en wat u kunt doen met elk menu-item.

Toegang tot het Management Menu

Nadat u uw gecodeerde flashdrive hebt ingevoerd en uw wachtwoord hebt ingevoerd, zijn er twee manieren om toegang te krijgen tot het beheerprogramma van BitLocker To Go . De eerste optie is om Windows Explorer te openen, klik met de rechtermuisknop op het station en klik op "BitLocker beheren".

Uw tweede optie is toegang tot BitLocker-stationsversleuteling onder Systeem en beveiliging in het configuratiescherm . Klik op "Beheren BitLocker" waar het verschijnt aan de rechterkant van je flash drive.

Beide methoden openen het beheermenu, dat alle tools biedt die u nodig hebt om uw gecodeerde flashdrive te beheren.

Je wachtwoord veranderen

De eerste optie in de beheerlijst is 'Wachtwoord wijzigen om de schijf te ontgrendelen'. Deze optie is nodig als u uw wachtwoord moet wijzigen nadat u het bent vergeten, als u per ongeluk iemand uw wachtwoord vertelt of als u het wachtwoord periodiek wilt wijzigen omwille van de veiligheid. Om uw wachtwoord te wijzigen, selecteert u eenvoudig het eerste menu-item.

U hoeft uw huidige wachtwoord niet in te voeren, omdat u dit moet invoeren om de schijf te ontgrendelen en toegang tot dit menu te krijgen. Typ gewoon je nieuwe wachtwoord in beide velden en klik op "Volgende".

Dit bericht informeert u dat uw wachtwoordwijziging succesvol was.

Uw wachtwoord verwijderen

Het tweede menu-item "Wachtwoord verwijderen van dit apparaat" lijkt misschien contra-intuïtief. Immers, waarom een ​​schijf versleutelen als deze niet met een wachtwoord is beveiligd?

Het is een feit dat tenzij u ook een smartcard bij de schijf hebt geregistreerd, u uw wachtwoord niet kunt verwijderen.

Als u een smartcard hebt ingeschakeld op het station, klikt u eenvoudig op 'Wachtwoord verwijderen van dit station' en klikt u op 'OK'. Als u geen smartcard hebt en er een wilt toevoegen aan uw schijf, plaatst u eenvoudig uw smartcard in de kaartlezer van uw computer en klikt u op 'Een smartcard toevoegen om de schijf te ontgrendelen'.

Opslaan of opnieuw afdrukken van de herstelsleutel

Uw herstelsleutel is essentieel om uw schijf te ontgrendelen als u uw smartcard zou moeten verliezen of uw wachtwoord zou moeten vergeten. Zonder deze unieke sleutel verliest u al uw gegevens. Als u de herstelsleutel die u tijdens de eerste installatie hebt opgeslagen of afgedrukt, zou verliezen, selecteert u de vierde menuoptie "Opslaan of opnieuw afdrukken van de herstelsleutel". Hierdoor wordt hetzelfde dialoogvenster geopend als waarmee u de eerste keer dat u uw schijf instelde, werd gebruikt.

Selecteer "Save the recovery key to a file" als u de sleutel op de harde schijf van uw computer wilt opslaan. Bewaar het bestand op een locatie die gemakkelijk te onthouden is, zoals uw map Documenten . Selecteer "Print de herstelsleutel" als u een gedrukt exemplaar van de sleutel wilt afdrukken voor uw administratie. Dit is een goed idee voor het geval uw harde schijf faalt. Klik op "Volgende" wanneer u klaar bent om terug te gaan naar het beheermenu.

Automatisch ontgrendelen inschakelen

De laatste optie in uw lijst zal veranderen afhankelijk van uw huidige instellingen. Als uw schijf momenteel niet is ingesteld om automatisch te ontgrendelen op uw computer, wordt de optie "Dit station automatisch ontgrendelen op deze computer" weergegeven.

Als u deze optie selecteert, wordt uw wachtwoord op uw computer opgeslagen, zodat u het niet elke keer hoeft in te voeren als u uw drive aansluit. Nadat automatisch ontgrendelen is ingeschakeld, verandert de menuoptie om dit weer te geven en kunt u automatische ontgrendeling uitschakelen.


Het gebruik van de automatische ontgrendelingsfunctie is erg handig en zorgt ervoor dat uw gecodeerde schijf zich gedraagt ​​als elk ander station op uw computer. Als u de optie op een gedeelde of openbare computer inschakelt, krijgt elke gebruiker echter toegang tot uw bestanden en wordt dit niet aanbevolen. Zorg ervoor dat u deze optie gebruikt op een computer waartoe alleen bevoegde personen toegang hebben.

Conclusie

Nu u alle beheeropties van BitLocker To Go hebt gezien, weet u precies wat de functie biedt en hoe u ermee om moet gaan. Neem de tijd om de verschillende opties nu uit te testen om zeker te zijn dat u het gebruik ervan begrijpt voordat u het echt nodig hebt. Voel je vrij om hieronder commentaar te geven als je problemen hebt. We zijn er altijd om uw vragen te beantwoorden.