Anders

Hoe de snelheid van uw internetverbinding te testen in Windows 10 Mobile

Als het gaat om een ​​aangename internetervaring, speelt de snelheid van uw verbinding een cruciale rol. De snelheid kan laag zijn als u alleen e-mails zonder bijlagen wilt verzenden of tekstchatten. Uw vereisten worden echter groter als u muziek of video op uw smartphone wilt streamen. Om de snelheid van de internetverbinding te evalueren die u beschikbaar hebt op uw Windows 10 Mobile-smartphone, zijn we begonnen met het testen van verschillende apps die u vertellen hoe snel het is. Dergelijke apps kunnen worden gebruikt om te controleren of uw mobiele provider of internetserviceprovider (ISP) de bandbreedte biedt die is beloofd. Ze zijn ook handig als u een probleem probeert op te lossen met uw gegevensverbinding. Laten we eens kijken welke de beste gratis apps zijn voor het testen van de snelheid van uw internetverbinding op smartphones met Windows 10 Mobile:

1. Netwerksnelheidstest

Network Speed ​​Test is een van de populairste en best beoordeelde apps in de Store. Ontwikkeld door Microsoft Research, zal de app je locatie gebruiken en toegang krijgen tot je internetverbinding om je downloadsnelheid, uploadsnelheid en netwerkvertraging te meten. Druk gewoon op Start en wacht op uw resultaat.

De app voert ook een aantal aanvullende tests uit om parameters zoals Max jitter en Packet loss te meten. Jitter wordt gedefinieerd als een variatie in de vertraging van ontvangen pakketten. Netwerkcongestie of onjuiste configuratie kan deze vertraging vergroten. Aan de andere kant treedt het pakketverlies op wanneer een of meer datapakketten die door een computernetwerk reizen hun bestemming niet bereiken. Pakketverlies wordt meestal veroorzaakt door netwerkcongestie en wordt gemeten als een percentage van de verloren pakketten met betrekking tot verzonden pakketten. Hoewel deze parameters enigszins geavanceerd lijken, kunnen ze u helpen bij het kiezen van een geschikte internetprovider.

Als u naar rechts veegt, krijgt u toegang tot het netwerkscherm met informatie over uw huidige netwerk, zoals het verbindingstype, netwerknaam, internetstatus en hostnaam.

Een leuke bijkomstigheid van deze app is dat hij je eerdere netwerkprestaties kan opslaan in het geschiedenisscherm. Veeg opnieuw naar rechts vanaf je netwerkscherm om het te bereiken. Een nadeel is dat de geschiedenis niet aangeeft welk netwerk u gebruikt bij het testen van meerdere systemen.

Over het algemeen ziet de app er goed uit, hij is echt schoon, gemakkelijk te begrijpen en vrij snel. Het kan heel nuttig blijken te zijn, zodat je een idee krijgt van je echte bandbreedte. Probeer het zelf en vertel ons wat je denkt.

2. Speedtest.net

Nog een geweldige app om de snelheid van uw internetverbinding Speedtest.net te testen. Het wordt verondersteld om de meest accurate app in de winkel voor dit doel. Het meet drie basisparameters: ping, download en uploadsnelheid. In tegenstelling tot de vorige app biedt Speedtest.net ook real-time grafieken om uw netwerkconsistentie te bewijzen, niet alleen een getal dat alleen de maximale capaciteit van uw netwerk weerspiegelt.

Met de app kunt u de resultaten uit het verleden volgen, maar in tegenstelling tot de netwerksnelheidstest, zal het indrukken van elk testresultaat een gedetailleerd rapport van de test openen, zodat u het netwerk kunt onderscheiden bij het testen van meerdere systemen.

Deze app is behoorlijk populair, niet alleen op Windows-apparaten en biedt vergelijkbare resultaten als Network Speed ​​Test. Het is ook heel gemakkelijk te gebruiken en het is ook leuk. Het meet geen parameters zoals Max jitter en Packet loss, maar we denken niet dat dit een groot nadeel is voor de informele gebruiker. Probeer deze app en vertel ons wat je ervan vindt.

3. SpeedChecker

SpeedChecker is een andere interessante app voor het testen van de snelheid van uw netwerk. Net als de andere apps meet het de ping-, download- en uploadsnelheid. De test duurt iets langer in vergelijking met de vorige apps, maar we denken niet dat dit een aanzienlijke tekortkoming is.

Aan de hand van de huidige resultaten schat de app automatisch de downloadtijd voor een mp3-bestand of een videobestand.

Hiermee kunt u uw vorige prestaties volgen in het scherm Geschiedenis en grafiekgrafieken maken om te controleren of uw netwerk consistent is, maar in tegenstelling tot de grafieken aangeboden door Speedtest.net, zijn deze niet realtime.

De app ziet er goed uit, biedt veel statistieken, maar wat we raar vinden, is het feit dat de resultaten aanzienlijk verschillen van de vorige apps die we presenteerden. Probeer deze app alleen en vertel ons wat je ervan vindt.

4. Snelheidstest

Free Speed ​​Test is een vrij uitgebreide app en biedt resultaten vergelijkbaar met Network Speed ​​Test en Speedtest.net. Het meet de download- en uploadsnelheid en de netwerkvertraging, maar ook de jitter en het pakketverlies. Het maakt real-time grafieken net als Speedtest.net en meet de hoeveelheid gegevens die wordt gebruikt om de test uit te voeren.

De app geeft uw eerdere resultaten weer, samen met uw locatie, de datum en het tijdstip waarop u de test hebt uitgevoerd.

Het leuke van deze app is dat je een ranglijst van landen kunt bekijken op basis van de topsnelheid, een ranglijst van internetproviders, fabrikanten en telefoons.

We houden erg van deze app en we raden het ten zeerste aan. Het meet basis- en geavanceerde parameters, creëert real-time grafieken, biedt nauwkeurige resultaten en biedt wereldranglijsten van netwerksnelheden en internetproviders. Wat we niet leuk vinden, is de manier waarop de vorige resultaten worden weergegeven en het gedateerde ontwerp van de app.

5. Snelheidstest

Snelheidstest is vrij eenvoudig, maar ook gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen. Net als de andere apps meet het de latentie-, download- en uploadsnelheid.

De app lokaliseert ook je netwerk door het samen met de coördinaten op een kaart weer te geven.

Zoals gewoonlijk kunt u uw eerdere testresultaten bekijken die lijken op de meeste apps die we hebben getest. In de geschiedenis wordt de naam van het netwerk weergegeven, zodat u de resultaten kunt vergelijken bij het testen van meerdere netwerken.

We vinden deze app vooral leuk vanwege de eenvoudige en goed uitziende gebruikersinterface. Iedereen kan het gebruiken en begrijpen. Als je deze app leuk vindt, test hem en vertel ons wat je ervan vindt.

Conclusie

Alle apps die we hebben gepresenteerd, zijn heel gemakkelijk te gebruiken door elk type gebruiker. Het is aan jou om je opties te analyseren en de app te kiezen die het beste bij je past. Hoewel alle gepresenteerde apps betrouwbaar zijn, zijn Speedtest.net, Free Speed ​​Test en Network Speed ​​Test de beste. Probeer de apps die we hebben voorgesteld en vertel ons welke u leuk vindt. Als er andere apps zijn die het verdienen om in ons artikel te worden vermeld, deel ze dan in de onderstaande opmerkingen.