Beoordeling

Sony MDR-XB950N1 review: ruisonderdrukkende hoofdtelefoons voor basliefhebbers

Sony heeft een nieuwe koptelefoon uitgebracht die is ontworpen voor alle bass liefhebbers in de wereld. Ze worden Sony MDR-XB950N1 genoemd, ze zijn draadloos (via Bluetooth en NFC), hebben extra bassen, ruisonderdrukking en een aangenaam ontwerp. We hebben ze een tijdje getest en nu willen we onze indrukken met u delen. Of ze nu een goede keuze voor u zijn of niet, u kunt het in deze review vinden:

Sony MDR-XB950N1: voor wie is het goed?

De Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon is een uitstekende keuze als:

 • Je houdt van bas en muziek met veel laagfrequente geluiden
 • U wilt een hoofdtelefoon die ruisonderdrukking biedt
 • U wilt dat uw hoofdtelefoon aanraakbediening (knoppen) heeft

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

De belangrijkste pluspunten voor het kopen van de Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon zijn:

 • Ze zijn ontworpen om krachtige bassen te leveren
 • Ze kunnen omgevingsgeluiden verminderen, zodat u van uw muziek kunt genieten
 • Ze kunnen draadloos verbinding maken met uw apparaten via Bluetooth en NFC
 • Ze hebben een goede bouwkwaliteit en zullen waarschijnlijk een aantal jaar meegaan
 • Ze zijn comfortabel in gebruik zelfs voor langere tijd
 • U kunt de oorschelpen vouwen en draaien om ze gemakkelijker tijdens uw reizen te dragen
 • Hun batterij gaat vele uren mee

De Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon heeft de volgende zwakke punten:

 • De extra bas is te sterk voor sommige mensen, en ze vinden het misschien niet leuk
 • U kunt de app gebruiken waarmee u de bas alleen op Android- en iOS-apparaten kunt aanpassen, maar niet op pc's met Windows of OS X.
 • Het duurt lang om ze op te laden
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon is een uitstekende keuze voor iedereen die van bas houdt en van plan is om ze voornamelijk te gebruiken met een Android-smartphone of met een iPhone. Wat we het leukst vinden aan deze hoofdtelefoons is hoe comfortabel ze zijn en het feit dat ze hun werk goed doen om het omgevingsgeluid te verminderen. Ze zien er goed uit en ze zijn stevig. Als het om lage frequenties gaat, zijn de Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoons het waard om te kopen. Als u echter een koptelefoon wilt met een goed gebalanceerd geluid, moet u andere modellen proberen die niet zozeer de bas benadrukken als deze.

Unboxing van de Sony MDR-XB950N1 draadloze ruisonderdrukkende hoofdtelefoon

De Sony MDR-XB950N1 hoofdtelefoon is verpakt in een luxe box. Bijna alles erop is gedrukt in zwarte en donkergrijze kleuren en de nadruk ligt op de "Extra Bass" -functies.

Vergeleken met zijn voorkant, is de achterkant van de doos gevuld met veel meer informatie. Hierin vinden we onder andere dat de hoofdtelefoon is voorzien van een Electro Bass Booster die het laagfrequente geluid verbetert, dat ze omgevingsgeluid digitaal kunnen annuleren en dat Sony een app heeft gemaakt voor het besturen van sommige functies van de hoofdtelefoon, beschikbaar voor Android en iOS .

Wanneer je de doos opent, kom je erachter dat er nog een doos in zit. Deze is gemaakt van dik zwart karton en aan de binnenkant zit de koptelefoon op een gegoten plastic drager. Onze eerste indruk is dat deze koptelefoon er premium uitziet maar ook een beetje volumineus is. Bijgeleverd, vindt u een draagtas gemaakt van zacht textiel, een audiokabel met 3, 5 mm stereo minipluggen aan de uiteinden en het gebruikelijke papierwerk: de gebruikershandleiding, de snelstartgids en de garantie.

Op de website van Sony hebben we geleerd dat deze hoofdtelefoons ook worden geleverd met een USB-kabel om deze op te laden. We hebben het niet in de doos gevonden, maar het monster dat we hebben getest, was niet bedoeld voor winkels, maar voor marketingdoeleinden.

De unboxing-ervaring die we hadden met de Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon was aangenaam. Sony besteedde aandacht aan details bij het verpakken van deze hoofdtelefoons.

Hardwarespecificaties

Sony MDR-XB950N1 is een draadloze hoofdtelefoon die Bluetooth-versie 4.1 (Advanced Audio Distribution Profile A2DP, Audio / Video Remote Control Profile AVRCP, Hands-Free Profile HFP, Headset Profile HSP) gebruikt om verbinding te maken met uw apparaten en die ook ondersteunt one-touch-koppeling via NFC. Ze kunnen ook worden gebruikt als bekabeld, via een standaard 3, 5 mm audiokabel.

De Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon is circumauraal, wat betekent dat deze uw hele oor afdekt en gebruik maakt van 1.57 inch drivereenheden. Theoretisch, hoe groter de drivers, hoe beter het geluid.

Ze komen ook met een Extra Bass- functie die lage-geluidsfrequenties naar een hoger niveau kan brengen, met een eenvoudige druk op een knop. Ook door op een knop te drukken, kan de hoofdtelefoon een andere coole functie activeren: Digital Noise Canceling . Dat betekent dat ze ongewenste omgevingsruis kunnen "wissen", zodat u kunt genieten van de muziek die u beluistert zonder last te hebben van verkeer of mensen, bijvoorbeeld.

Draadloos zijn betekent dat de hoofdtelefoon een batterij nodig heeft om te kunnen werken. Gelukkig is de autonomie voor een volledige lading genereus, ongeveer 22 uur, zelfs als de ruisonderdrukking is ingeschakeld. Het duurt ongeveer 7 uur om de hoofdtelefoon volledig op te laden. Helaas is dat een lange tijd.

De Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon is verkrijgbaar in twee kleurvariaties: zwart en groen. Degenen die we hebben getest, waren de zwarte versie.

Als u meer wilt lezen over de hardware-specificaties en alle functies van deze draadloze hoofdtelefoon, bezoekt u deze webpagina: Sony MDR-XB950N1 - Volledige specificaties en functies.

De Sony MDR-XB950N1 draadloze ruisonderdrukkende hoofdtelefoon gebruiken

De Sony MDR-XB950N1 draadloze koptelefoon ziet er uitstekend uit, maar, zoals we al eerder zeiden, voelt een beetje volumineus aan. Dat wil niet zeggen dat ze er niet goed uitzien. De oorschelpen zijn groot en zijn bedekt met zacht pluche dat ze comfortabel maakt, zelfs als je ze urenlang op je kop houdt.

De hoofdband is gemaakt van metaal dat stijf is maar niet je hoofd knijpt, zoals het hoort, en het is ook bedekt met zacht pluche. De schuifregelaars op de hoofdtelefoon zijn lang genoeg om u comfortabel te laten afstellen, zelfs als uw hoofd groot is of als u uw haar dreadlockt. :)

Als je een reiziger bent en deze hoofdtelefoon mee wilt nemen, is het een goede zaak dat je weet dat de oorschelpen opvouwbaar zijn en kunnen draaien. Hoewel ze nog steeds groot zijn, zijn ze relatief gemakkelijk mee te nemen.

Een ding dat we leuk vinden aan de Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon is het feit dat Sony veel verschillende knoppen op de oorschelpen heeft geplaatst. Na een uur of twee luisteren naar muziek op deze hoofdtelefoon, leer je waar elke knop wordt gevonden en wat deze doet. Ze hebben verschillende vormen en grootten, dus het is gemakkelijk om ze allemaal te identificeren met alleen aanraking, en ze niet van je hoofd af te krijgen of je smartphone te bereiken.

Op de rechter oorschelp bevinden zich de aan / uit-knop, de bas-effectknop, de micro-USB-poort, de 3, 5 mm audio-aansluiting en de ruisonderdrukkingsknop.

Op de linker oorschelp krijg je de volumeknop en een schakelaar voor afspelen / pauze / telefoon, vooruit en achteruit.

Luisteren naar muziek op de Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon is een plezier, vooral als je van bas-rijke nummers houdt. We hielden ervan hoe muziek uit genres zoals hiphop, triphop, elektronische of reggae klinkt. De basfrequenties voelen echter een beetje te krachtig aan als je naar andere soorten muziek luistert, zoals rock, heavy metal of klassieke muziek. Zelfs als we de Extra Bass op de koptelefoon hadden uitgeschakeld, waren de geluiden met een lage frequentie nog steeds een beetje te krachtig.

Gelukkig biedt Sony ook een app die je kunt gebruiken om de bas iets aan te passen. We hebben het op een iPhone SE geprobeerd en we hebben gemengde resultaten gehad. Het lukt wel om de dieptepunten te verlagen, maar als je ze te veel snijdt, voelt het alsof de middentonen te veel benadrukt zijn en de hoogtepunten zijn niet zo duidelijk als ze zouden moeten zijn. Dus misschien moet Sony proberen de equalizer-algoritmen een beetje aan te passen. Het is ook nogal jammer dat de app alleen beschikbaar is voor Android- en iOS-apparaten - deze kan niet worden gebruikt op Windows- of MacOS-computers.

De ruisonderdrukking werkt goed en we hebben de resultaten ervan op een goede manier gevoeld: wanneer u hem aanzet, halveert deze het omgevingsgeluid. We hebben deze hoofdtelefoons gedurende een week getest in een stad met veel verkeer en het appartement waarin we zaten, was vlak naast een hoofdstraat. Het verkeer was intens en je kon auto's, trams en ambulances door de rijstroken horen rennen. Met de Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon op je hoofd, worden die geluiden naar de achtergrond gestuurd en, zelfs als je ze nog steeds hoort, zijn ze niet zo storend als wanneer ruisonderdrukking is uitgeschakeld.

De Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon kan ook werken als een headset, wat betekent dat ze ook een ingebouwde microfoon hebben. We hebben het in een paar telefoontjes geprobeerd en we kunnen zeggen dat het goed werkt. De mensen aan wie we via de telefoon hebben gesproken, zeiden dat ze ons goed en duidelijk konden horen.

Als laatste test gebruikten we ook de Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon in een paar games die we graag spelen, zoals League of Legends, Assassin's Creed Black Flag en Metro 2033. Ze zijn niet ontworpen om te gamen, maar ze doen het wel een goede baan op dit gebied. Dankzij de krachtige bassen klinken schietwapens bijzonder bevredigend. :)

De Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon is een uitstekende keuze voor basliefhebbers. We houden van hun ontwerp, het feit dat ze gedurende langere tijd comfortabel in gebruik zijn, hun ruisonderdrukkingsfunctie en hoe ze klinken bij het luisteren naar elektronische of triphopmuziek. We zijn echter van mening dat de bas overbelicht is en dat de middentonen en hoogtepunten beter gekalibreerd kunnen zijn.

Wat vindt u van de Sony MDR-XB950N1 draadloze ruisonderdrukkende hoofdtelefoon?

Na het lezen van onze recensie, wat vind je van de Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon? Wilt u een dergelijke hoofdtelefoon met functies voor ruisonderdrukking en krachtige bassen? Heb je al een paar gekocht? Gebruik de opmerkingen hieronder om uw mening of ervaringen over de Sony MDR-XB950N1 draadloze hoofdtelefoon te delen.