Tutorial

Hoe u een vertrouwde Windows 8-pc kunt verwijderen uit uw Microsoft-account

Het hebben van een vertrouwde pc is een grote aanwinst voor een Microsoft-accounthouder. Hiermee kunt u wachtwoorden synchroniseren tussen vertrouwde Windows 8-pc's en wordt het beheer van uw account ook eenvoudiger. In plaats van dat u uw identiteit moet bewijzen door een e-mail of telefoon te gebruiken, accepteert Microsoft eenvoudig dat u bent wie u zegt dat u bent, omdat u uw vertrouwde systeem gebruikt. Hoewel dit erg handig is, kan het ook riskant zijn als anderen toegang tot uw computer hebben.

Als u een vertrouwde computer hebt die anderen regelmatig beginnen te gebruiken of waarvan u van plan bent ze kwijt te raken, moet u deze eerst van uw Microsoft-account verwijderen. Laten we leren hoe dit is gebeurd.

Toegang tot uw Microsoft-account

Start uw gewenste webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, enz.) En open uw Microsoft-account. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik of tik op "Inloggen".

Op voorwaarde dat u uw accountgegevens correct hebt ingevoerd, wordt u naar een pagina Accountoverzicht geleid . Klik onder Wachtwoord- en beveiligingsinformatie op of tik op 'Beveiligingsinformatie bewerken'.

Zoek de naam van uw computer op in het gedeelte Betrouwbare pc en klik of tik op 'Verwijderen'.

Vervolgens moet u verifiëren dat u toegang hebt tot het e-mailadres dat u in uw account heeft voor veiligheidsbevestiging. Klik of tik op "Ja, ik heb toegang" om door te gaan met het proces.

Selecteer uw e-mailadres in de vervolgkeuzelijst en klik of tik op "Volgende".

U moet nu uw e-mail controleren om door te gaan met het proces.

Voltooi het pc-verwijderingsproces

Open uw e-mailinbox en open het bericht van het Microsoft-accountteam. Het kan een paar minuten duren voordat het verschijnt. Wees geduldig. In de e-mail klikt u op of tikt u op 'Computernaam verwijderen'.

Als u bent ingelogd op uw Microsoft-account, wordt er onmiddellijk een bevestigingsbericht geladen. Als dat niet het geval is, moet u uw e-mailadres en wachtwoord invoeren om het proces te voltooien.

U kunt uw computer nu veilig gooien, doneren, verkopen of delen zonder uw Microsoft-accountgegevens te riskeren. U kunt indien mogelijk een andere computer toevoegen in het geval dat u de toegang verliest tot uw primaire e-mailadres dat met uw account is geconfigureerd en dat u de beveiligingsinformatie moet wijzigen.

Conclusie

Wat vindt u van de nieuwe toepassingen voor het Microsoft-account, zoals inloggen bij Windows 8 en het synchroniseren van gegevens tussen apparaten? Denk je dat het geweldig en nuttig is of een nachtmerrie voor de veiligheid? Plaats uw vragen of antwoorden hieronder.