Beoordeling

Herziening van ASUS Tri-Band Wireless-AC3200 - Batman's router is net opgewaardeerd!

De ASUS Tri-Band Wireless-AC3200-router of RT-AC3200 zoals deze door de fabrikant wordt genoemd, is de duurste draadloze router die door ASUS wordt aangeboden. Het is de eerste tri-band draadloze router in het portfolio van dit bedrijf en het heeft een aantal zeer indrukwekkende specificaties en een prijs die bij deze past. Vorig jaar, toen we zijn voorganger - ASUS RT-AC87U evalueerden, waren we erg onder de indruk. Stel je onze nieuwsgierigheid voor toen we de upgrade naar het model van vorig jaar ontvingen. We gebruikten ASUS RT-AC3200 een paar weken in ons testlab en nu zijn we klaar om onze conclusies te delen:

Waarom Tri-Band draadloze routers?

Tot de afgelopen maanden waren de routers die op de markt werden gebracht meestal dual-band. Een dual-band router biedt twee draadloze banden: één 2, 4 GHz draadloze band en nog een 5 GHz-band, waardoor u zowel oude apparaten (die werken met alleen oudere protocollen voor 2, 4 GHz draadloze band) en nieuwe apparaten kunt gebruiken. Het is alsof u twee draadloze routers in één hebt. Door de beschikbare clients op het netwerk te delen, interfereren oudere apparaten niet met uw nieuwe apparaten en gebruiken ze elk de snelst mogelijke draadloze netwerkverbinding zonder de andere te beïnvloeden.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Tri-Band-routers gaan nog een stap verder en bieden drie draadloze banden om nog meer apparaten op een netwerk te kunnen gebruiken. De ASUS Tri-Band Wireless-AC3200-router biedt bijvoorbeeld een 2, 4 GHz-band, met snelheden tot 600 Mbps en twee 5 Ghz-banden, voor snelheden tot 1300 Mbps. Dat is een maximale totale gegevenssnelheid van 3200 Mbps, als u alle drie draadloze netwerken bij elkaar optelt. Tri-Band-routers kunnen met name handig zijn in netwerken met veel draadloze apparaten. Laten we aannemen dat je ongeveer 40 apparaten hebt die strijden om twee draadloze banden. Dat zijn 20 apparaten / band. Als je ze drie draadloze banden op een Tri-Band-router laat gebruiken, heb je minder apparaten / band (13 of 14), wat betekent snellere draadloze netwerkverbindingen voor elk apparaat en minder netwerkcongestie.

Unboxing De ASUS RT-AC3200 Tri-Band draadloze router

ASUS gebruikt de traditionele verpakking voor de ASUS Tri-Band Wireless-AC3200-router. Op de voorkant van de doos ziet u de router zelf en enkele van de belangrijkste specificaties.

Op de achterkant van de doos ziet u een vergelijking met andere routers in de portfolio van ASUS en informatie over de connectors die zich op de router bevinden.

In de verpakking vindt u de volgende items: de router, een Ethernet-kabel (RJ-45), de voedingsadapter, een ondersteuningsschijf, de snelstartgids en de garantiekaart.

De zes antennes die worden gebundeld zijn behoorlijk groot en indrukwekkend. Ze zijn hetzelfde als die worden gebruikt voor ASUS RT-AC87U, het enige verschil is dat je er nog meer hebt.

Maar genoeg over de verpakking, laten we eens kijken wat deze router biedt in termen van specificaties:

Hardwarespecificaties

Net als zijn voorganger ASUS-RT heeft de AC3200 een Broadcom BCM4709 dual-core 1GHz-processor met 256 MB DDR3 RAM en 128 MB flash-opslag. Deze router biedt twee 802.11ac-netwerken, elk met een drie-zenden, drie ontvangen (3x3) antenneconfiguratie. Het zendt ook een 2, 4 GHz draadloos netwerk uit. Vanzelfsprekend ondersteunt het alle moderne normen voor draadloos netwerken.

Op het gebied van connectiviteit zijn er 2 USB-poorten beschikbaar: een USB 2.0-poort aan de achterkant en een USB 3.0-poort aan de voorzijde.

Aan de achterkant van het apparaat vindt u de volgende poorten en connectoren: de USB 2.0-poort, de WPS- en Reset-knoppen, een Gigabit WAN-poort, vier Gigabit LAN-poorten, een knop om de router aan en uit te zetten en de AC-aansluiting .

De grootte en het gewicht van deze router zijn indrukwekkend: het heeft 11, 4 x 7, 4 x 2, 28 inch (breedte x diepte x hoogte) of 28, 9 x 18, 79 x 5, 79 cm. ASUS RT-AC3200 weegt 2, 24 lbs of 1 kg.

De complete set specificaties is hier te vinden: ASUS RT-AC3200-specificaties.

Instellen en gebruiken van de ASUS RT-AC3200 Tri-Band draadloze router

De firmware die door ASUS RT-AC3200 wordt gebruikt, is dezelfde als die op andere ASUS-routers wordt gebruikt, maar deze heeft meer functies dan eerdere routers. Dit betekent dat het set-upproces goed werkt en dat u binnen een paar minuten uw netwerk kunt gebruiken. De router detecteert het type internetverbinding dat beschikbaar is, vraagt ​​naar de juiste verbindingsdetails (indien nodig) en vraagt ​​u vervolgens om uw draadloze netwerken in te stellen.

Tijdens de initiële configuratie wordt u ook gevraagd om het admin-wachtwoord te wijzigen, wat een goede veiligheidsmaatregel is, gezien hoe onveilig veel draadloze routers zijn.

De gebruikersinterface aangeboden door ASUS voor RT-AC3200 is zowel zeer geavanceerd en gemakkelijk te gebruiken. Wat we het leukst vinden, is dat het goed georganiseerd is en dat je gemakkelijk kunt achterhalen waar je moet zoeken om de instellingen te vinden waarin je bent geïnteresseerd.

Omdat deze router zo geavanceerd en krachtig was, besloot ASUS om ook een statusgrafiek van zijn hardwarebronnen aan te bieden. Met behulp hiervan kunt u eenvoudig het CPU- en RAM-verbruik bekijken en uitzoeken wanneer de router overbelast raakt.

De meertalige ondersteuning aangeboden door ASUS is geweldig. Hieronder ziet u een lijst met alle 23 talen die door deze ASUS RT-AC3200 worden ondersteund.

Een ander aspect dat veel gebruikers zullen waarderen, is het feit dat de Help- documentatie direct beschikbaar is. Als u een instelling niet begrijpt, plaatst u uw muisaanwijzer erbovenop en ziet u een vraagteken worden weergegeven. Klik erop en er wordt een uitleg van die instelling geladen. Makkelijk, toch?

In onze testen hebben we de nieuwste firmwareversie gebruikt die beschikbaar was op dat moment - 3.0.0.4.378_5343 en we ondervonden geen stabiliteits- of prestatieproblemen. Al onze netwerkapparaten zijn zonder problemen verbonden en het netwerk dat door deze router wordt beheerd, was gedurende de gehele testperiode zeer stabiel.

We zijn blij met de eenvoudige configuratie van ons netwerk en de hoeveelheid controle die de gebruikersinterface biedt voor het beheer van de ASUS RT-AC3200-router. De gebruikersinterface is eenvoudig te gebruiken, hoewel het een grote mate van maatwerk biedt. Ook werkte de router goed tijdens onze tests en kwamen we geen problemen tegen met apparaten die geen verbinding konden maken, noch met rare verbindingen.