Beoordeling

Review ASUS RP-AC87: Monstruus, zowel qua grootte als downloadsnelheid

Mensen die een snel netwerk willen, voor veel apparaten en op een groot gebied, moeten niet alleen investeren in een geweldige router, maar ook in een range extender of powerline-kit. ASUS heeft onlangs een van hun snelste repeaters ooit uitgebracht: ASUS RP-AC87. Dit apparaat kan werken als een bereikvergroter, toegangspunt of mediabrug. Als u een flexibele netwerktool nodig hebt, met hoge prestaties, dan zou u deze recensie over ASUS RP-AC87 moeten lezen:

Waar is de ASUS RP-AC87 draadloze AC2600-repeater goed in?

ASUS RP-AC87 is een goede keuze voor:

 • Gebruikers die de snelst mogelijke downloads willen van een range extender
 • Woningen en gebieden met veel apparaten die tegelijkertijd gebruikmaken van het draadloze netwerk
 • Mensen die een range extender willen met ondersteuning voor de nieuwste draadloze technologieën die zijn opgenomen in de 802.11ac Wave 2-standaard, inclusief MU-MIMO

Voors en tegens

De ASUS RP-AC87 range extender heeft veel voordelen:

Waar te kopen

Koop nu
 • ASUS RP-AC87 heeft eersteklas hardware met ondersteuning voor de nieuwste draadloze technologieën (802.11ac Wave 2)
 • Uitstekende downloadsnelheden op zowel 2, 4 GHz- als 5GHz-banden. Bij sommige downloadtests heeft het alle records gebroken die we tot nu toe hebben gemeten in onze tests
 • U kunt de bereikvergroter vanaf uw smartphone of tablet instellen en beheren via een mobiele app die beschikbaar is voor Android en iOS
 • De gebruikersinterface voor beheer is eenvoudig te gebruiken
 • Documentatie is gemakkelijk beschikbaar
 • De meertalige ondersteuning is uitstekend

Er zijn ook enkele zwakke punten om te overwegen:

 • Lagere dan gemiddelde uploadsnelheden op zowel 2, 4 GHz- als 5GHz-banden
 • De mobiele app werkt niet via internet, alleen via het lokale netwerk
 • De omvang van deze bereikvergroter is enorm
 • Er is geen USB-poort

Vonnis

ASUS RP-AC87 is een opmerkelijk netwerkapparaat voor zijn grootte, hardware en functies. Het is enorm, zwaar en heeft een eersteklas hardware-configuratie. Als het gaat om de downloadsnelheid, levert dit een aantal van de snelste downloads die we hebben gemeten bij het testen van een range extender. De prestaties zijn echter gemiddeld bij het meten van de uploadsnelheid. De firmware is gemakkelijk te gebruiken, met geweldige meertalige ondersteuning en gemakkelijk toegankelijke documentatie. Je krijgt ook een mobiele app, zodat je deze kunt instellen met je smartphone of tablet. Over het algemeen is ASUS RP-AC87 een geweldige prestatie, ook al is dit niet het beste in alle gebieden. Als u het kunt betalen en u wilt de snelst mogelijke downloads, dan is dit apparaat een uitstekende keuze voor u.

Unboxing van de ASUS RP-AC87 AC2600-repeater

De ASUS RP-AC87 dual-band draadloze repeater wordt geleverd in een grote kartonnen doos. Bovenaan ziet u een afbeelding van de apparaten en enkele van de belangrijkste functies.

Op de achterkant van de doos vindt u nuttige informatie over het instellen van de repeater. Wanneer u alles uit het menu verwijdert, vindt u de volgende items: de dual-band repeater, een netwerkkabel, de snelstartgids in verschillende varianten en de garantie.

De unboxing-ervaring is snel en pijnloos. De verpakking bevat een netwerkkabel die nuttig kan zijn in vele scenario's, waaronder de initiële configuratie van de ASUS RP-AC87-repeater.

Hardwarespecificaties en ontwerp

ASUS RP-AC87 heeft een krachtige quad-coreprocessor van MediaTek, 128 MB RAM en 16 MB opslagruimte voor de firmware. Het exacte model van de processor wordt niet door ASUS gespecificeerd. ASUS RP-AC87 is ook de eerste repeater die we hebben getest met volledige ondersteuning voor de 802.11ac Wave 2-standaard, de 4x4 MU-MIMO. Dit betekent dat het een indrukwekkende snelheid op WiFi moet kunnen leveren. De maximale theoretische bandbreedte is 800 Mbps voor de 2, 4 GHz-frequentie en 1734 Mbps voor de 5 GHz-frequentie. Dit is veel, voor een range extender.

Zoals u kunt zien, hebben we te maken met een enorm apparaat, met vier externe antennes. De antennes kunnen worden gedraaid, maar ze kunnen niet worden losgemaakt. De totale afmeting is 4, 6 x 4, 6 x 1, 6 inch of 118 x 118 x 43 mm in lengte, breedte en hoogte. Het weegt 330 ounce of 936 gram.

Aan de voorkant heeft de ASUS RP-AC87 drie LED's: één om aan te geven of deze is ingeschakeld, één voor de 2, 4 GHz draadloze frequentie en één voor de 5 GHz-frequentie. De laatste twee LED's helpen u de bereikvergroter correct in uw huis te plaatsen omdat ze aangeven hoe sterk het signaal van de router is. Als een of beide LED's een zwak signaal aangeven, verander dan de positie naar een andere plaats en zie hoe de signaalsterkte evolueert.

Aan de onderkant van de ASUS RP-AC87 vindt u de WPS-knop, de Reset-schakelaar, een Ethernet-poort die werkt met 1 Gbps en de aan / uit-knop.

Een nette kleine truc is dat de netstekker kan worden gedraaid. Dit is een welkome functie gezien de grootte van dit netwerkapparaat.

ASUS schept op over het feit dat dit apparaat multifunctioneel is. Het kan worden gebruikt als een repeater (bereikvergroter), toegangspunt of mediabrug. Gebruikers met complexere netwerkscenario's zullen deze functie waarderen.

Als u alle officiële specificaties van dit product wilt bekijken, gaat u naar deze pagina: Specificaties ASUS RP-AC87.

Instellen en gebruiken van de ASUS RP-AC87 AC2600-repeater

De ASUS RP-AC87 instellen kan op drie manieren: via de ASUS Extender mobiele app voor Android en iOS, via een netwerkkabel en een webbrowser op een computer en via de WPS-knop. We hebben de eerste twee methoden gebruikt en ze werkten goed. We geven er echter de voorkeur aan om een ​​netwerkkabel en een pc te gebruiken in plaats van de mobiele app. De installatie was sneller en we konden meer configureren in slechts enkele minuten. De initiële configuratie omvat het kiezen van een gebruikersnaam en wachtwoord voor het beheer van het apparaat, het kiezen van de draadloze netwerken die worden uitgebreid en het verstrekken van de verbindingswachtwoorden.

Zodra deze stappen zijn uitgevoerd, begint ASUS RP-AC87 zijn werk te doen. Als u wilt, kunt u via een webbrowser toegang krijgen tot de beheergebruikersinterface.

Deze interface ziet er goed uit en is goed georganiseerd in logische secties. Positief is dat het beschikbaar is in 19 talen, die u hieronder kunt zien.

ASUS RP-AC87 bevat enkele geavanceerde instellingen en er zijn enkele dingen die u misschien wilt wijzigen. De standaardconfiguratie werkt in de meeste situaties goed. Als je een instelling moet veranderen en je begrijpt niet wat het doet, plaats dan de muiscursor boven op de naam. Wanneer een vraagteken wordt weergegeven, klikt u erop en wordt er een tooltip weergegeven met meer informatie over die instellingen. Dit is een handige manier om gebruikers te helpen.

Zoals we al zeiden, is ASUS RP-AC87 een multifunctioneel apparaat dat kan worden gebruikt als een repeater (bereikvergroter), toegangspunt en mediabrug. U kunt alle bedieningsmodi in de onderstaande schermafbeelding bekijken. Voor onze testen hebben we het als een repeater gebruikt.

Nadat we alles hadden opgezet wat we wilden hebben over de ASUS RP-AC87-repeater, konden we allerlei soorten apparaten verbinden met wifi: laptops, tablets, smartphones, consoles en draadloze printers. Het delen van netwerken werkte ook goed en we hadden geen problemen bij het overbrengen van bestanden over de apparaten op het netwerk.

Over het algemeen zijn we tevreden over hoe goed ASUS RP-AC87 werkt en hoe eenvoudig het is om in te stellen en te configureren.

Als u meer wilt weten over de snelheid van dit apparaat, hoe het in benchmarks is verlopen en welke extra functies het bundelt, gaat u naar de tweede pagina van deze recensie.