Beoordeling

Herziening van TP-LINK Archer C5400 - Toekomstbestendig uw draadloze netwerk!

TP-LINK Archer C5400 is een van de meest geavanceerde draadloze routers ooit gebouwd door TP-LINK. Het is de opvolger van de Archer C3200 die we graag gebruikten en testten. Toen we het voor testen ontvingen, waren we erg opgewonden omdat deze router beschikt over zeer krachtige hardware en veel geavanceerde functies. Onze eerdere ervaring heeft aangetoond dat, om te profiteren van de meest geavanceerde routers, u geavanceerde computers en apparaten nodig hebt die kunnen profiteren van de nieuwste netwerkfuncties. Dergelijke apparaten zijn duur en moeilijk te vinden. Is dit het geval met TP-LINK Archer C5400? Lees deze recensie en zie:

Unboxing van de TP-LINK Archer C5400

TP-LINK Archer C5400 wordt geleverd in een witgroene grote doos. Bovenaan ziet u een afbeelding van het apparaat en een lijst met de meest geavanceerde kenmerken.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Op de achterkant van de doos ziet u een gedetailleerde uitleg van de tri-bandtechnologie die deze router biedt en de maximale theoretische bandbreedte van elke band. Wanneer u de doos opent, ziet u de router, de stroomadapter (zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien, deze is vrij groot), een Ethernet-kabel, technische ondersteuningsinformatie, de garantie en de beknopte installatiehandleiding.

De unboxing-ervaring is snel en pijnloos en de verpakking bevat alle elementen die u van een draadloze router mag verwachten.

Hardwarespecificaties en ontwerp

TP-LINK Archer C5400 heeft een krachtige dual-core Broadcom BCM4709C-processor, die werkt op 1, 4 GHz en 512 MB RAM. Het bevat nieuwe technologieën zoals NitroQAMTM van Broadcom en 4-Stream, die minimale latentie zouden moeten bieden bij het spelen van online games en de maximale theoretische bandbreedte moeten verhogen tot 1000 Mbps voor de 2, 4 GHz draadloze frequentie en 2167 Mbps voor elk van de twee 5GHz draadloze frequenties . Dit leidt tot een totale maximale bandbreedte van 53334 Mbps, vandaar de naam Archer C5400. Deze router wordt geleverd met acht externe antennes. Zoals je hieronder kunt zien, heeft elke zijn sleuf en kan deze eenvoudig worden verhoogd of verlaagd.

Zoals tegenwoordig de gewoonte is voor premium routers, bevat de TP-LINK Archer C5400 de MU-MIMO-technologie die tot vier apparaten tegelijk kan bedienen, waardoor de wachttijd wordt verminderd, de Wi-Fi-doorvoer voor elk apparaat toeneemt en elke stream efficiënter wordt. De router biedt ondersteuning voor alle draadloze netwerkstandaarden tot en met 802.11ac.

Op de achterkant van de router hebben we een USB 3.0-poort, een USB 2.0-poort, de poort voor het verbinden van de router met internet, vier Ethernet-poorten, de Reset- knop, de Power- knop en de stroomaansluiting.

Aan de voorzijde van de Archer C5400 hebben we verschillende LED's. Van links naar rechts zijn ze de volgende:

  • Eén die laat zien of de router is ingeschakeld
  • Drie LED's, één voor elk van de drie draadloze banden, die aangeven of elke draadloze band zijn signaal uitzendt
  • Eén voor de status van de Ethernet-verbinding
  • Een voor de status van uw internetverbinding
  • Eén delen of WPS-verbindingen worden uitgevoerd
  • Twee LED's, één voor elke USB-poort, die aangeeft of er een USB-apparaat op de router is aangesloten of niet

Dan hebben we drie knoppen:

  • De eerste is om de uitzending van het draadloze signaal aan of uit te zetten
  • Eén voor het inschakelen van WPS-verbindingen
  • Eén om de LED's in of uit te schakelen (dit is erg handig als je geïrriteerd bent door het licht van de LED's)

Omdat het zoveel hardware bevat, is deze router groter dan andere, met een afmeting van 9, 1 x 9, 1 x 1, 7 inch of 230 x 230 x 43 mm in Width, Depth en Height. Het weegt ook een totaal van 5, 95 pond of 2, 7 kilogram.

Je kunt de officiële specificaties van deze draadloze router lezen, hier: TP-LINK Archer C5400-specificaties.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK Archer C5400

Een van de eerste dingen die we willen weten wanneer we een draadloze router uitpakken, is of er aan de onderkant bevestigingsschroefgleuven zijn, zodat je hem aan de muur kunt monteren. Gelukkig heeft TP-LINK Archer C5400 ze, en je kunt ze in de onderstaande afbeelding zien.

Nadat u de router hebt geplaatst waar u hem wilt gebruiken en verbinding wilt maken met internet, kunt u beginnen met de configuratie ervan. De Quick Setup Wizard vraagt ​​u om de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord te wijzigen, wat een uitstekende veiligheidsmaatregel is. Vervolgens wordt u gevraagd om de regio en de tijdzone te selecteren waarin u zich bevindt. U selecteert welk type internetverbinding u heeft of u kunt de draadloze router vragen het voor u te detecteren.

Vervolgens wordt u gevraagd om de verbindingsdetails voor uw internetverbinding in te voeren. Nadat u ze hebt ingevoerd, kunt u de drie draadloze netwerken configureren die worden uitgezonden. Vervolgens wordt een samenvatting weergegeven voor de instellingen die u hebt gemaakt en, nadat u op Opslaan hebt gedrukt, wordt de internetverbinding getest.

Nadat de eerste configuratie is voltooid, kunt u de beheerdersgebruikersinterface bekijken en meer instellingen in detail configureren. Zoals u kunt zien, gebruikt de gebruikersinterface lichte, kalmerende kleuren en is deze nogal minimalistisch. Het toont eerst alle basisinstellingen, die heel eenvoudig en duidelijk zijn. Ze zijn ontworpen voor gebruikers die niet veel weten over netwerken en de geavanceerde dingen in de handen van de router willen achterlaten.

Als u echter wilt profiteren van de geavanceerde functies die deze router te bieden heeft, moet u overschakelen naar het tabblad Geavanceerd en uw handen vies maken. Zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, nam het aantal beschikbare instellingen exponentieel toe en krijgt u controle over alles wat deze router te bieden heeft.

Een welkome verbetering ten opzichte van zijn voorganger (Archer C3200) is dat de TP-LINK Archer C5400 uitstekende meertalige ondersteuning biedt. De gebruikersinterface is niet alleen in het Engels beschikbaar. Het is beschikbaar in 25 talen, waarvan sommige te zien zijn in de onderstaande schermafbeelding. De lijst met beschikbare talen omvat Spaans, Portugees, Frans, Chinees of Duits.

Veel gebruikers zullen begrijpen dat de Help- documentatie beschikbaar is met een enkele klik op het vraagteken dat in de rechterbovenhoek van de gebruikersinterface wordt weergegeven. Als u erop klikt, wordt informatie weergegeven over de opties die op het scherm worden weergegeven. Helaas is de gebruikte taal voor sommige instellingen technisch van aard en sommige gebruikers zullen moeite hebben om alle instellingen te begrijpen die getoond worden, vooral als ze moeite hebben met de geavanceerde instellingen.

Een van de dingen die we leuk vinden aan de beheergebruikersinterface van TP-LINK is dat deze heel goed georganiseerd is: alles is gesplitst in secties en subsecties en het navigeren door alle instellingen zou geen probleem moeten zijn. Sommige instellingen zijn echter moeilijk te begrijpen en je hebt behoorlijk wat technische kennis nodig om de dingen correct in te stellen.

Nadat u de dingen naar wens hebt ingesteld, verbindt u al uw netwerkcomputers en apparaten. We hebben desktopcomputers, tablets, smartphones, USB-harde schijven, draadloze printers, smart plugs en een console aangesloten. We hadden geen problemen met een van deze apparaten en we genoten van een stabiel draadloos netwerksignaal.

Ook waren de verbindingen vrij snel, zoals je zult zien in de volgende twee secties van deze review, waarin we de real-life prestaties van de TP-LINK Archer C5400 meten. Meer hierover op de volgende pagina van deze recensie.