Tutorial

Hoe Dropbox te gebruiken op uw Windows Phone Smartphone

Dropbox is een zeer populaire cloudopslagservice, waarmee u uw bestanden bijna overal kunt opslaan, openen en delen. Het enige dat u hoeft te doen, is u aanmelden voor hun services en eigenaar worden van een Dropbox- account. Vervolgens installeert en gebruikt u een van de toepassingen die ze bieden voor alle grote mobiele platforms, waaronder Windows Phone. Deze tutorial laat zien wat je kunt doen met de Dropbox- app voor Windows Phone. Laten we beginnen:

Hoe download en installeer ik Dropbox voor Windows Phone 8.1

Om de Dropbox- app op uw Windows Phone te krijgen, begint u met het openen van de Store . Zoek vervolgens naar "dropbox" .

Het eerste resultaat dat je krijgt, zou de officiële Dropbox-app moeten zijn. Tik op de naam, selecteer installeren en wacht tot het wordt gedownload en geïnstalleerd op je Windows Phone.

Wanneer de installatie is voltooid, wordt de Dropbox- app vermeld op het scherm Windows Phone Apps .

Hoe verbinding te maken en te zoeken op uw Dropbox-account

Wanneer je Dropbox voor de eerste keer opent, krijg je een korte gastvrije presentatie. Veeg het scherm een ​​paar keer naar rechts en het is klaar. Hierna kun je ervoor kiezen om een ​​nieuw Dropbox- account te maken of je kunt eenvoudig inloggen als je al een account hebt.

Voer in het scherm Aanmelden in Dropbox uw e-mailadres en uw wachtwoord in en tik op Volgende .

Wacht tot de app verbinding maakt met je Dropbox- account. Zodra dat het geval is, zie je meteen alles wat je hebt opgeslagen in je Dropbox- account.

Als u door een van uw mappen wilt bladeren of een van uw bestanden wilt openen, hoeft u alleen maar op dat item te tikken.

De Dropbox- app is opgesplitst in drie hoofdsecties: Bestanden, Foto's en Favorieten . Om toegang te krijgen tot een van deze secties, tikt u op hun iconen in de bovenste menubalk.

Bestanden, de eerste sectie, is de standaardweergave van de Dropbox- app. Hiermee kun je elke map of bestand die je in je Dropbox- account hebt opgeslagen bekijken, openen en openen, ongeacht of het een van je mappen is, een map die door jou is gedeeld of een bestand van welk type dan ook.

In het tweede gedeelte, het scherm Foto's, worden alle afbeeldingen weergegeven die zijn opgeslagen in je Dropbox- account, ongeacht in welke map ze zich bevinden.

En het laatste deel, Favorieten, somt al uw favoriete bestanden op. Dit zijn bestanden van welke aard dan ook, die u als favorieten hebt geselecteerd en die als gevolg daarvan allemaal lokaal op uw Windows Phone zijn opgeslagen.

Hoe mappen te maken in de Dropbox-app

Tik in het scherm Bestanden op de knop Maken in het onderste menu.

Voer de naam van de nieuwe map in en tik op Enter of OK om deze te maken.

Hoe foto's uploaden naar uw Dropbox

Met de app kun je ook foto's van je Windows Phone uploaden naar je Dropbox- account. Schakel hiervoor naar het scherm Bestanden en blader naar de map waarin u afbeeldingen wilt uploaden. Tik vervolgens op de uploadknop in het onderste menu.

Uw telefoon opent nu het scherm Choose picture, van waaruit u de foto kunt selecteren om te uploaden. Zodra u op uw smartphone op een afbeelding tikt, begint het uploadproces onmiddellijk.

Hoe mappen of bestanden delen vanuit de Windows Phone Dropbox-app

De Dropbox- app bevat ook een functie voor delen die je kunt gebruiken om anderen toegang te geven tot je bestanden.

Om een ​​map of bestand te delen met je Dropbox, ga je naar het scherm Bestanden en houd je de naam ingedrukt totdat een contextueel menu wordt weergegeven. Tik vervolgens op delen .

Een andere manier om dit te doen is om eerst de map of het bestand te selecteren dat u wilt delen. U kunt dat doen door op de linkerkant te tikken. Vervolgens vindt u in het onderste menu een nieuwe knop, genaamd share . Tik het.

Welke methode u ook kiest, u ziet nu een menu met een paar opties voor het delen van uw map of bestand.

Met de eerste optie kunt u een link verzenden zodat de mensen die u selecteert, toegang hebben tot uw map of bestand. Als je voor deze optie kiest, kun je met Dropbox de link verzenden met elke app die is geïnstalleerd op je Windows Phone met opties voor delen.

De tweede optie is een kopie van de koppeling en deze kopieert de deellink voor uw map of bestand naar het klembord, zodat u deze vervolgens kunt plakken waar u maar wilt, of dit nu een e-mail, een berichten-app of een andere plaats is.

En de derde en laatste optie zijn instellingen voor gedeelde mappen . Hiermee kunt u de personen zien en beheren met wie u deze map of dit bestand hebt gedeeld. Als u ook een map hebt geselecteerd die niet van u is, maar deze is door iemand anders met u gedeeld, kunt u de optie verlofmap gebruiken om afstand te doen van uw toegang tot delen.

Meerdere foto's delen met Dropbox

Om foto's te delen, kun je altijd de stappen volgen die we in het vorige gedeelte van deze tutorial hebben genoemd. Als u echter meer dan één foto in één keer wilt delen, is er nog een snellere manier.

Schakel over naar het scherm Afbeeldingen en tik op de knop Selecteren in het onderste menu.

Selecteer alle afbeeldingen die u wilt delen door ze op het scherm te tikken.

Wanneer u elke afbeelding die u wilt delen hebt geselecteerd, kijkt u in het onderste menu. Je zult merken dat er een nieuwe share- knop verscheen. Tik erop en je krijgt dezelfde opties voor delen waar we het in het vorige gedeelte van deze tutorial over hebben gehad: stuur een link en kopieer de link .

Hoe mappen verplaatsen of hernoemen en bestanden vanuit Dropbox

Om een ​​map of bestand te verplaatsen of een andere naam te geven, tikt u op de naam totdat het contextmenu wordt weergegeven. Tik vervolgens op de actie die u wilt uitvoeren.

Als u een item wilt verplaatsen, selecteert u op het volgende scherm de nieuwe locatie en tikt u op OK .

Als u de naam wilt wijzigen, voert u de nieuwe naam van het item in en tikt u op Enter of OK .

Hoe bestanden toevoegen aan uw favorieten in de Dropbox-app

Als u een van uw bestanden in het gedeelte Favorieten wilt opnemen, tikt u op en houdt u het vast totdat het contextmenu wordt weergegeven. Tik vervolgens op favoriet .

Het bestand wordt gemarkeerd als favoriet en als gevolg daarvan wordt het bestand lokaal opgeslagen op uw Windows Phone, zodat het altijd toegankelijk is, zelfs als u geen verbinding met internet hebt.

Conclusie

De Dropbox- app voor Windows Phone biedt alles wat je nodig hebt om toegang te krijgen tot de gegevens die je opslaat met hun cloudservices, deze te delen en te beheren. Het is gemakkelijk te gebruiken, het heeft een erg mooie gebruikersinterface en het is erg responsief. Waar denk je aan over de Dropbox- app? Zijn er andere functies die u wilt toevoegen?