Tutorial

Een klok toevoegen met de tijd op het startscherm van Windows 8

Een van de dingen die ik niet leuk vind aan het startscherm in Windows 8 is het feit dat het niet de tijd en datum laat zien, zoals de taakbalk op het bureaublad . Ik wou dat Microsoft een eenvoudige manier had geboden om een ​​klok in een live-tegel toe te voegen. Gelukkig zijn er nogal wat apps beschikbaar om deze kloof te dichten. De betere kosten geld, maar er zijn ook enkele gratis alternatieven om te overwegen. In deze round-up heb ik de nieuwste gratis apps getest en geprobeerd de beste app te vinden om de tijd op het startscherm weer te geven. Dit is wat ik heb gevonden.

UPDATE: de roundup is bijgewerkt met een geweldige app-suggestie van een van onze lezers.

Tile Time

Tile Time is een gratis app die ook een aantal premium-aanpassingen biedt waarvoor je moet betalen. Het is een van de weinige apps die daadwerkelijk een werkende live-tegel levert om de tijd weer te geven.

Als u de gratis versie gebruikt, kunt u de voor- en achtergrondkleuren, de tekengrootte en de vraag of u een digitale of analoge klok wilt, aanpassen. Als u het gebruikte lettertype wilt aanpassen voor het weergeven van de tijd of het type klok dat wordt weergegeven, moet u betalen voor de volledige versie. Deze aanpassingen worden beschouwd als "Pro-functies".

Een ander nadeel is dat je het niet kunt instellen om de standaardkleur te gebruiken die aan je tegels is toegewezen, afhankelijk van het Windows 8-thema dat je hebt gekozen voor het startscherm. Dit moet in de lijst met functies staan ​​om toe te voegen aan een aankomende versie.

Al met al werkt het goed en het verbaast me dat, van alle gratis klok-apps, deze de meest maatwerk biedt, zelfs als je er niet voor betaalt.

Asparion Clock

De Asparion Clock-app toont de tijd in een live-tile en biedt een niveau van aanpassing.

Het werken met het is echter een beetje onhandig. U kunt kiezen uit een lijst met vooraf ingestelde live tegeltemplates en de daarin getoonde gegevens aanpassen. U kunt de kleur van de tegel echter niet wijzigen. Je zit vast met de groene kleur.

Behalve deze ergernis, doet het zijn werk goed.

Klok

Clock is een andere standaard Windows 8-app die de tijd in een livetegel toont. Die tegel kan echter op geen enkele manier worden aangepast. Als je het niet leuk vindt, laat het de tijd zien, dan zul je een andere app willen kiezen.

Het heeft echter een aantal handige functies. Wanneer u het opent, toont het een analoge klok en een kalender. U kunt ze aan de zijkant van uw scherm klikken en deze gegevens bekijken terwijl u op uw computer werkt.

De app bevat ook een stopwatch, timer en alarmfuncties die soms nuttig kunnen zijn.

Klok tegel

The Clock Tile is een basisapp die de tijd en datum in een livetegel toont.

Er is niets om te configureren. Wanneer u het opent, wordt dezelfde datum weergegeven, maar met een groter lettertype.

Een ander nadeel is dat de app niet zo goed werkt. Soms stopt het gewoon met het tonen van de tijd in de live-tegel en is er niets dat je kunt doen om het opnieuw te laten beginnen.

Simply Advanced Time Tile

De Simply Advanced Time Tile is een app met een ironische naam. Er is niets geavanceerd aan. Het toont alleen de tijd in een live-tegel die op geen enkele manier kan worden aangepast.

Wanneer u het opent, toont het de datum, tijd en dat is het. Er is niets om te configureren. Als je ernaar kijkt, lijkt het een bijna exacte kloon van de eerder genoemde Kloktegel. Ik hoop dat de ontwikkelaar de code van deze andere app niet heeft gestolen.

Als je de live-tegel niet leuk vindt, wil je een andere app kiezen.

Wereldtijd

De World Time-app kan de tijd voor meerdere steden weergeven. In de livetegel wordt de tijd weergegeven voor de eerste twee steden die u hebt toegevoegd.

Als je het opent, wordt de tijd weergegeven voor alle steden die je hebt toegevoegd.

Er is echter één probleem: het houdt geen rekening met de zomertijd en het laat de verkeerde tijd zien. :)

Ook kunt u hiermee de live-tile op geen enkele manier aanpassen. Dan zijn er momenten waarop het live-tegel de tijd helemaal niet laat zien. Het is een app die helemaal niet goed functioneert. Je zou het moeten vermijden.

BH Clock Tile

BH Clock Tile is een erg dodgy app die niet goed werkt.

Allereerst zegt het dat het de tijd laat zien in twee kleine live-tegels. Helaas is dat niet het geval. De app toont het tijdstip waarop je de app voor het eerst lanceerde en dat is alles. Die tijd is helemaal niet bijgewerkt.

Wanneer je de app opent, laadt het foto's met mooie Aziatische dames die je de tijd laten zien.

Als je erop klikt, word je meegenomen naar een rare Aziatische website met andere foto's. Ook, tijdens het laden van de app, is het soms defect. Het scherm wordt zwart en het lijkt erop dat het iets onbetrouwbaars op de achtergrond doet. Het infecteerde mijn systeem niet met malware, maar het gaf me absoluut geen vertrouwen dat alles in orde was. Blijf bij deze app weg.

Digitale Live Tile Clock

Een andere handige klok-app is de Digital Live Tile Clock. Het werkt alleen als een digitale klok, maar het werkt prima als één.

Allereerst is het gratis. Er zijn geen premium extra's. U stelt eerst in hoe u wilt dat de klok eruitziet. Klik of tik vervolgens op Tegels vervangen . Dit genereert nieuwe tegels volgens de instellingen die u hebt gemaakt. De live-tile wordt echter niet bijgewerkt, tenzij u klikt of tikt u ook op de knop Live-tegel instellen .

De eerste versie had een aantal fouten waardoor de tijd niet altijd op het startscherm kon worden weergegeven. Het is echter sindsdien bijgewerkt en nu werkt het geweldig.

OPMERKING: We willen graag onze lezer - williamwclee - bedanken voor het delen van deze app met ons. Het was een geweldige vondst.

The Winners - the Tile Time & Digital Live Tile Clock-apps

Als je mijn bevindingen leest over alle beschikbare gratis apps, weet je dat er maar twee goede apps zijn voor deze eenvoudige taak: Tile Time en Digital Live Tile Clock. De Tile Time heeft het voordeel dat er ook een analoge klok wordt weergegeven.

Ik was teleurgesteld over de lage kwaliteit van de beschikbare tijdsprogramma's voor Windows 8. Ik hoopte dat het gemakkelijker was om een ​​goede app te vinden waarvoor ik niet hoefde te betalen. Ik hoop dat het met de tijd beter gaat. Als u ondertussen andere goede apps ontdekt om de tijd op het startscherm van Windows 8 te laten zien, aarzel dan niet om ze te delen via het onderstaande opmerkingenformulier.