Tutorial

Hoe u Sticky Notes over gebruikers en computers kunt synchroniseren, in 7 stappen

Een van onze lezers wilde Sticky Notes gebruiken voor meerdere gebruikersaccounts en Windows-computers en ze synchroniseren. Helaas kan Sticky Notes dit standaard niet uithalen. Het slaat alleen uw notities op per gebruikeraccountbasis. Met een beetje hacken kunt u uw notities laten synchroniseren tussen meerdere gebruikers en computers. Deze gids zal je laten zien hoe je dat moet doen.

OPMERKING: deze handleiding is van toepassing op alle moderne versies van Windows: Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.

Stap 1. Sluit plakbriefjes

Als u plaknotities openhoudt, mislukt de hele procedure. Zorg ervoor dat deze is gesloten voor alle gebruikersaccounts waarvoor u deze procedure wilt uitvoeren.

Stap 2. Stel Windows / File Explorer in om verborgen bestanden en mappen weer te geven

Sticky Notes slaat zijn gegevens op in een verborgen map die niet wordt weergegeven door Windows Verkenner in Windows 7 of bestandsverkenner in Windows 8.1 en Windows 10. Om het te vinden, moet u "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven" in Windows / Verkenner inschakelen. Een handleiding met informatie over het inschakelen van deze en andere opties vindt u hier: Windows & File Explorer verbeteren met behulp van Mapopties.

Stap 3. Maak een back-up van uw plaknotities

De volgende procedure is vatbaar voor fouten en problemen als u niet erg voorzichtig bent. Daarom is het het beste om eerst een back-up van uw bestaande plaknotities te maken . Open Windows / File Explorer en ga naar "C: \ Users \ Your Username \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Sticky Notes" . Zorg ervoor dat u 'Uw gebruikersnaam' vervangt door de naam van uw gebruikersaccount.

Kopieer vervolgens het bestand met de naam StickyNotes.snt naar een USB-station of naar een andere map vanaf uw Windows-apparaat. Al uw notities worden opgeslagen in dat ene bestand.

Stap 4. Download Steam Steam Mover en voer het uit

Steam Mover is een applicatie die is gemaakt door Paul Traynier om je Steam-games te verplaatsen van het station "C:" naar een andere partitie en map. Het kan echter ook met succes worden gebruikt voor ons doel om plaknotities te synchroniseren.

De applicatie maakt gebruik van NTFS-knooppunten - een meer complexe Windows-functie die wordt gebruikt door Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10, waarmee symbolische koppelingen kunnen worden gemaakt tussen mappen die op verschillende locaties zijn gevonden. Het maken van dergelijke symbolische koppelingen omvat het gebruik van de opdrachtprompt en het begrijpen van veel ingewikkelde terminologie en opdrachten.

Steam Mover is geweldig omdat het alle complexiteit elimineert en iedereen ermee kan werken, zonder veel problemen. Wanneer u Steam Mover uitvoert, zorg er dan voor dat u er met de rechtermuisknop (of lang op) op klikt en klik / tik op "Uitvoeren als beheerder" .

Stap 5. Gebruik Steam Mover om een ​​symbolische link naar uw plaknotities te maken

Aan de linkerkant van het Steam Mover- venster, waar "Steam Apps Common Folder" staat, selecteert u de map waarin Sticky Notes zijn gegevens momenteel opslaat: "C: \ Users \ Uw gebruikersnaam \ AppData \ Roaming \ Microsoft" . Zorg ervoor dat u uw gebruikersnaam vervangt door de naam van uw daadwerkelijke gebruiker. Selecteer niet de submap Sticky Notes, alleen het bovenliggende - de map Microsoft . Je zult snel zien waarom.

Aan de rechterkant, waar de tekst 'Alternatieve map' staat, selecteert u de map waarin u uw plaknotities in de toekomst wilt opslaan. Selecteer hier ook alleen de bovenliggende map waarin uw notities worden opgeslagen.

Ik wil bijvoorbeeld mijn notities opslaan in "D: \ OneDrive \ Sticky Notes", zodat mijn notities niet alleen worden gesynchroniseerd tussen lokale gebruikers, maar ook op mijn verschillende Windows-apparaten, met de hulp van mijn OneDrive-account. In mijn geval betekent dit dat ik ervoor heb gekozen om "D: \ OneDrive \" te selecteren .

Het is vermeldenswaard dat, als u andere cloudopslagservices verkiest, u een van hen kunt gebruiken om uw plaknotities te synchroniseren. U kunt bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive gebruiken. Ze werken net zo goed als OneDrive. Zo hebben we de overstap naar Dropbox gemaakt:

Nadat u uw selecties hebt gemaakt, geeft Steam Mover de submappen weer die te vinden zijn in de map die u aan de linkerkant hebt geselecteerd. Zoek de submap Sticky Notes en selecteer deze met een klik of tik. Vervolgens ziet u aan de onderkant van het venster Steam Mover een pijl die naar rechts wijst. Klik of tik erop.

Aan de rechterkant ziet u het nieuwe pad waar plaknotities worden opgeslagen. Als u geen submap Sticky Notes hebt in de bovenliggende map die aan de rechterkant is geselecteerd, maakt de tool deze automatisch. Als de submap er is, zal Steam Mover u op de hoogte brengen van het bestaan ​​ervan.

Stap 6. Herhaal deze procedure op alle computers en / of gebruikersaccounts waarop u uw plaknotities wilt synchroniseren

De plaknotities zijn nu verplaatst, maar alleen voor uw gebruikersaccount. Als u hetzelfde wilt doen met andere gebruikersaccounts, zodat ze met dezelfde set van kleverige notities werken, meldt u zich af bij uw gebruikersaccount en meldt u zich één voor één aan bij de anderen en herhaalt u de procedure.

Hetzelfde geldt voor alle computers waartussen u uw plaknotities wilt synchroniseren. Log in op die computers en herhaal de procedure met hetzelfde cloudopslagaccount, of het nu OneDrive, Dropbox, Google Drive, etc. is.

Stap 7. Kopieer de back-up Sticky Notes naar de nieuwe locatie

Nadat u alle gebruikersaccounts en / of computers hebt ingesteld, zult u merken dat uw plaknotities nu leeg zijn en ontbreken. Neem het back-upbestand dat u in stap 2 hebt gemaakt en kopieer het naar de nieuwe map waarin de plaknotities zijn opgeslagen.

Nadat het back-upbestand is gekopieerd, kunt u het gebruik van plaknotities hervatten. Vanaf nu zullen ze gesynchroniseerd zijn tussen de gebruikersaccounts en computers waarop u deze procedure hebt uitgevoerd.

Problemen oplossen: "Kan geen plaknotities openen. Probleem bij het openen van het bestand"

De kans bestaat dat, als je eenmaal klaar bent met de procedure, wanneer je Sticky Notes op een of meer gebruikersaccounts of computers wilt uitvoeren, je het onderstaande bericht ontvangt.

Raak niet in paniek, want dit is slechts een probleem met toestemmingen. Het gebruikersaccount dat u gebruikt, heeft geen machtigingen voor de nieuwe map waarin u uw plaknotities opslaat. Lees deze tutorial: Neem het eigendom en wijzig de rechten van bestanden en mappen. Het zal u leren hoe u toestemmingen voor uw gebruikersaccount aan die map geeft.

De symbolische link verwijderen

Op een gegeven moment wilt u misschien teruggaan en Sticky Notes de gegevens in de oorspronkelijke map opslaan. Om de symbolische link die u hebt aangemaakt te verwijderen, voert u Steam Mover opnieuw uit, zoals getoond in Stap 4 en Stap 5 . Selecteer vervolgens de symbolische koppeling die u hebt gemaakt en druk op de knop Links onderaan in het venster. Steam Mover zal de symbolische link terugdraaien.

Herhaal dit voor alle gebruikersaccounts en computers waar u terug wilt keren naar de oorspronkelijke instellingen.

Belangrijk om te overwegen!

Er is een groot probleem met de bovenstaande oplossing. Als meerdere gebruikersaccounts en / of computers tegelijkertijd met Sticky Notes werken, worden de gegevens alleen opgeslagen en gesynchroniseerd voor de gebruiker die Sticky Notes als laatste heeft gesloten. Het is erg belangrijk dat de bankbiljetten één voor één worden gebruikt. Als u vanaf meerdere plaatsen op dezelfde noten parallel werkt, wordt alles verpest en raakt u gegevens kwijt.

Er is ook een groot voordeel aan deze procedure. U kunt de nieuwe map gebruiken om uw notities in de cloud te synchroniseren. Met behulp van OneDrive, Dropbox of Google Drive kunt u de nieuwe map Sticky Notes selecteren en regelmatig back-ups maken en synchroniseren. Op deze manier verlies je nooit meer je notities.