Beoordeling

Sony HD-S1A - Herziening van de dunste externe harde schijf die u vandaag kunt kopen!

Het is een tijdje geleden dat Sony de HD-S1A externe harde schijf heeft vrijgegeven. Op het moment dat het op de markt kwam, werd gezegd dat deze externe harde schijf de lichtste en dunste in zijn soort is en het kan nog steeds opscheppen over die functies van vandaag. We hebben het pas onlangs ontvangen voor testdoeleinden en, na enkele testdagen, willen we u laten zien waartoe Sony's HD-S1A in staat is. Lees deze review en ontdek of het de moeite waard is om een ​​van de dunste externe harde schijven te kopen die je vandaag kunt vinden:

Unboxing en hardwarespecificaties

De Sony HD-S1A externe harde schijf wordt geleverd in een doos gemaakt van karton en transparant plastic. Het papieren kartonnen gedeelte is gevuld met verschillende informatie over de harde schijf: kenmerken, specificaties, compatibiliteit, garantiegegevens enzovoort. Het transparante plastic bedekt de daadwerkelijke harde schijf. We waarderen pakketten met transparante behuizingen altijd, simpelweg omdat ze u het apparaat laten zien dat u wilt kopen, voordat u de doos daadwerkelijk opent.

Waar te kopen

Koop nu

Wanneer u het pakket opent, vindt u de externe Sony HD-S1A-harde schijf, een USB-kabel om deze op andere apparaten aan te sluiten en een reeks documenten met een gebruikershandleiding en de garantie.

Deze externe harde schijf is verkrijgbaar in twee kleurvariaties: zilver en zwart. Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, is het model dat we hebben getest de zilveren versie.

De Sony HD-S1A draait met 5400 RPM (omwentelingen per minuut) en biedt 1 TB opslagruimte op een 2, 5 inch schijfformaat.

Op de schijf vindt u slechts één USB 3.0 Micro-B-connector die zowel wordt gebruikt voor het overbrengen van gegevens als voor het voeden van de schijf.

Qua afmetingen is de Sony HD-S1A een echte externe harde schijf van zakformaat. Het is 117 mm of 4, 60 inch lang, 79 mm of 3, 11 inch breed en heeft een dikte van slechts 8, 7 mm / 0, 34 inch. De laatste waarde geeft de Sony HD-S1A het recht om op te scheppen over de dunste externe harde schijf ter wereld. Het is ook een zeer lichtgewicht apparaat, weegt slechts 155 gram of 5.46 ounces.

Als u meer informatie wilt over de kenmerken en hardwarespecificaties van Sony's HD-S1A externe harde schijf, kijk dan op de officiële webpagina: Sony Externe HD harde schijf HD-S1A.

Functies en gebruikerservaring

Met een dikte van slechts 8, 7 mm is de Sony HD-S1A de dunste externe harde schijf die we ooit hebben getest. Zet dat samen met zijn zeer lichte gewicht en het is duidelijk dat dit een opslagapparaat is dat bedoeld is om onderweg te zijn in plaats van op uw bureau. U kunt een beter idee krijgen van hoe dun het is, gewoon door naar de onderstaande afbeelding te kijken. We hebben de Sony HD-S1A externe harde schijf naast een Motorola Nexus 6 geplaatst en ja, ze zijn bijna net zo slank.

Een ander ding dat we leuk vinden op dit zeer draagbare opslagapparaat is het feit dat de behuizing van metaal is, en dat het er robuust en betrouwbaar uitziet. De Sony HD-S1A zal waarschijnlijk geen val op het asfalt overleven, maar de aluminium behuizing zal zeker meer bescherming bieden voor delicate interne mechanismen dan een plastic behuizing zou doen.

Als het op uiterlijk aankomt, ziet de geborstelde afwerking op de behuizing er goed uit en geeft je ook het gevoel een high-end apparaat te bezitten.

Er zijn echter twee dingen die we niet leuk vinden aan de manier waarop de Sony HD-S1A is gebouwd: het blauwe LED-lampje en de voor- en achterranden van dit apparaat.

Het LED-lampje gebruikt slechts één kleur - blauw - en knippert wanneer gegevens worden overgebracht naar of van het station. Helaas bevindt het LED-lampje zich aan de achterkant van de drive, direct naast de USB-kabel. Als u het LED-lampje wilt zien, moet u de harde schijf met de USB-kabel naar u toe positioneren. En als u - net als wij - lijdt aan een milde vorm van ataxofobie, een angst voor wanorde en rommel, dat is niet bepaald geweldig.

Het andere wat we niet leuk vinden aan hoe de Sony HD-S1A externe harde schijf is gebouwd, is het feit dat de voor- en achterkant van de behuizing van plastic zijn gemaakt. Als u uw vingernagels tussen deze plastic randen en het metalen deel van de behuizing plaatst, kunt u eenvoudig veel lege ruimte tussen de randen creëren.

Gebundelde software

De Sony HD-S1A externe harde schijf wordt geleverd met een aantal meegeleverde software:

  • Data Transfer Accelerator - een programma dat is ontworpen om het lezen en schrijven van gegevens van en naar de Sony HD-S1A externe harde schijf te versnellen. Het werkt het beste wanneer u kleine bestanden naar of van de schijf moet verplaatsen en, volgens Sony, zou u in staat moeten zijn om u tot twee keer de overdrachtssnelheid te geven die u zou krijgen zonder deze software te gebruiken. Houd er echter rekening mee dat deze software niet compatibel is met Windows 10.
  • Backup Manager - software die is ontworpen om u te helpen bij het maken van back-ups naar de Sony HD-S1A externe harde schijf. Hoewel de gebruikersinterface er gedateerd uitziet, werkt deze tool goed en weet hij hoe u incrementele back-ups van uw bestanden kunt maken.
  • Password Protection Manager - hiermee kunt u de gegevens beschermen die zijn opgeslagen op de Sony HD-S1A externe harde schijf. Het doet dat door alle of slechts een deel van de inhoud van uw harde schijf te coderen met behulp van een veilige AES 256-bit-codering van militaire kwaliteit. Om toegang tot de beveiligde gegevens te krijgen, moet u een beveiligingswachtwoord invoeren. We vinden het leuk om te zien dat dergelijke software wordt gebundeld met dergelijke opslagapparaten, maar onze goede meningen eindigen hier. We gebruikten de Sony HD-S1A externe harde schijf op twee verschillende computers met Windows 10 en helaas wilde de Wachtwoordbeveiliging Manager niet met ons samenwerken. Elke drie klikken of zo, stopte de software met werken. Het lijkt erop dat deze software niet ontworpen is om compatibel te zijn met Windows 10 en een update nodig heeft.
  • FAT32 Formatter - een eenvoudige tool die is ontworpen om uw Sony HD-S1A externe harde schijf te formatteren naar FAT32. Standaard is dit station geformatteerd naar NTFS, maar als u het wilt gebruiken met bepaalde apparaten die dit bestandssysteem niet ondersteunen en alleen met FAT32 werken, zoals een PlayStation 3 bijvoorbeeld, kan dit hulpprogramma helpen. We moeten echter wel vermelden dat het Windows-besturingssysteem weet hoe je een FAT32-schijfeenheid uit de verpakking moet formatteren, dus er is niet veel toegevoegde waarde aan deze FAT32-formatter-tool.

U vindt alle bovenstaande software op de Sony HD-S1A externe harde schijf. Als het echter gebeurt dat u deze programma's kwijtraakt, bijvoorbeeld door een onopzettelijke opmaak, kunt u het downloaden van deze Sony-webpagina: HDD Smart-software voor meer plezier!

Prestaties in benchmarks

Een van de belangrijkste onderdelen van een hardware-evaluatie is de prestatiegedeelte, dus we hadden deze beoordeling niet kunnen beëindigen zonder een paar benchmarks uit te voeren. We begonnen met het uitvoeren van een paar tests met de populaire tool CrystalDiskMark voor het benchmarken van opslag. Dit programma voert een reeks tests uit die erop gericht zijn om de snelheden te meten waarmee een station verschillende brokken gegevens kan lezen en schrijven. Als u de onderstaande schermafbeelding bekijkt, kunt u zien dat de Sony HD-S1A externe harde schijf geen verbluffende gegevensoverdracht biedt. De lees- / schrijfsnelheden in serie zijn redelijk, maar de lees- / schrijfsnelheden voor willekeurige gegevens zijn laag.

Voor een second opinion over de prestaties van de Sony HD-S1A hebben we een andere bekende benchmarking-tool genaamd ATTO Disk Benchmark Tool gebruikt. Dit hulpprogramma voert alleen opeenvolgende tests uit, maar het gebruikt verschillende grootten voor de gegevensblokken. Dit betekent dat het laat zien hoe snel de te testen schijf is bij het lezen / schrijven van bestanden van klein naar groot. De resultaten die we hebben behaald met de Sony HD-S1A laten duidelijk zien dat deze externe harde schijf behoorlijke lees- en schrijfsnelheden biedt als je met grote bestanden werkt. De uitvoering ervan gaat echter nogal drastisch achteruit wanneer u met zeer kleine bestanden werkt.

Waar te kopen

Koop nu

De benchmarkresultaten die we behaalden met zowel CrystalDiskMark als ATTO Disk Benchmark Tool laten zien dat de Sony HD-S1A een gemiddelde externe schijf is in termen van snelheid en onbewerkte prestaties. Het is niet het snelste opslagapparaat dat er is, maar het is een goede keuze als u het wilt gebruiken voor gegevensback-ups of voor het verplaatsen van grote bestanden tussen verschillende locaties en computers.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

De Sony HD-S1A is misschien niet de snelste of de nieuwste externe harde schijf, maar het is zeker een van de meest opvallende schijven in zijn soort. Zijn metalen behuizing en ongelooflijke slankheid maken deze schijf onderscheidend in de concurrentie voor de "best uitziende en meest draagbare externe harde schijven". Als u op zoek bent naar een externe harde schijf die qua snelheid een behoorlijke prestatie levert, deze gemakkelijk mee te nemen heeft en er geweldig uitziet naast uw computers en apparaten, dan is de Sony HD-S1A een goede keuze. Trouwens, het is ook verkrijgbaar in het zwart!