Tutorial

Hoe MyFitnessPal en een draagbaar apparaat te gebruiken om uw calorietekort te volgen

Gisteravond keek ik naar de film Still Alice en zag ik een van de acteurs een Jawbone UP- apparaat dragen. Dit is nieuw voor mij en het geeft aan dat wearables langzaam maar zeker alledaags worden. De laatste tijd vragen veel mensen me "wat moet ik krijgen?" zonder een duidelijk idee te hebben over hoe deze apparaten hun leven kunnen verbeteren. Nou ... een goede reden om een ​​wearable te kopen, is om je te helpen af ​​te vallen. In dit artikel zal ik vertellen hoe je een draagbaar apparaat in combinatie met de MyFitnessPal- app kunt gebruiken om je calorietekort bij te houden en daadwerkelijk af te vallen.

Welk draagbaar apparaat moet ik kopen?

Eerste dingen eerst. Niet elke tool is goed voor elk type baan. En dat geldt ook voor draagbare apparaten. Terwijl de meeste van hen op de markt worden gebracht als nuttig voor het volgen van trainingen, het volgen van de slaap en het verkrijgen van inzichten uit die gegevens, is de waarheid genuanceerder. De belangrijkste reden hiervoor is dat het als een draagbaar bedrijf een enorme inspanning is om zoveel dingen met één apparaat te doen:

  • Maak het apparaat, breng het op de markt en produceer het op grote schaal
  • Maak een web- en een mobiele applicatie om uw gegevens te bekijken
  • Implementeer een insights-engine bovenop de gegevens
  • Behandel de logistiek om het over de hele wereld te verzenden
  • Maak een API (applicatie programmeerbare interface) voor andere ontwikkelaars om applicaties op te bouwen
  • Een community van gebruikers hebben en die community onderhouden
  • Vind real-life use-cases van hun draagbare apparaat
  • En de lijst gaat maar door ...

Aangezien de meeste wearables worden ontwikkeld door startups en teams kleiner dan 50 personen, is het een enorme inspanning om zoveel dingen met zo weinig middelen te doen. Dat is de reden waarom in de praktijk blijkt dat slechts enkele van de dingen in de bovenstaande lijst correct zijn gedaan, terwijl andere veel ruimte voor verbetering hebben. Bovendien, omdat de wearables-industrie een acuut engagementprobleem heeft (een groot percentage van de gebruikers stopt deze na een paar maanden te gebruiken), moeten ze alles blijven doen omdat ze de oorzaak van het mislukken van de opdracht niet kennen. Een onmiddellijk gevolg hiervan is dat alle draagbare gegevens onnauwkeurig zijn. Verwacht niet dat stappen absoluut op een absoluut niveau worden geteld. Eigenlijk heb je dat zelfs niet nodig. Wat je nodig hebt, is een getal dat verbetert wanneer je gedrag verbetert, zodat je weet wanneer dat aantal hoger ligt, je het goede doet. Omdat de meeste wearables alleen een versnellingsmeter inpakken, kan de schatting van de calorieverbranding verkeerd zijn in bepaalde situaties, zoals fietsen of gewichtheffen. In die situaties doet je lichaam een ​​grote inspanning zonder te bewegen, maar dat kan niet gemakkelijk worden gedetecteerd met de versnellingsmeter. Dat is de reden waarom de makers van draagbare apparaten manieren bieden om die activiteiten handmatig in te voeren en voor die trainingen verantwoording af te leggen. Dat verhoogt de barrière voor de eindgebruiker, waardoor het vrij ingewikkeld is om een ​​apparaat te gebruiken. Een grappige bug die de meeste wearables hebben, telt het rijden als een training. Ik heb reacties van de klantenservice gezien die zo ver gaan als de suggestie om een ​​speciale functie te gebruiken die hen in staat stelt perioden uit te sluiten tijdens het rijden. Ernstig? Ik moet onthouden wanneer ik aan het rijden was om dat uit de berekening te regeren? Dit is de reden waarom, afhankelijk van je doel (slaap verbeteren, afvallen, actiever worden, etc.), je de wearable moet kiezen die de beste is in die bepaalde categorie. Voor nu zul je geaccepteerd hebben dat het niet op de andere gebieden schijnt. Mijn theorie is dat naarmate use-cases voor wearables steeds duidelijker worden (naast corporate wellness), de apparaten meer gespecialiseerd zullen worden.

Wat is het calorietekort?

In de woorden van de leek is het "calorietekort" het verschil tussen de calorieën die door een persoon worden verbrand en de calorieën die door een persoon worden gegeten. We verbranden calorieën om verschillende redenen, met als belangrijkste reden om de lichaamstemperatuur constant te houden en de vitale organen te laten functioneren. Dat wordt gemeten aan de hand van de BMR of de basale metabolische snelheid. De hoeveelheid calorieën die door een persoon wordt gegeten, wordt bepaald door het aantal calorieën van het individuele voedsel bij elkaar op te tellen. Voedsel wordt omgezet in een energiemeeteenheid om een ​​overzicht op hoog niveau van de energiebalans te kunnen hebben. Niet alle calorieën zijn echter gelijk gemaakt en verschillende soorten macronutriënten zorgen ervoor dat het lichaam zich anders gedraagt. Algemene wijsheid is dat 3500 kcal gelijk is aan 1 pond (0, 45 kg) vet. Pas echter op dat als je dit feit begint op te graven, je misschien verrast bent door het gebrek aan wetenschappelijke basis erachter. Dus, als het menselijk lichaam fungeert als een thermodynamisch systeem, moet je het gewoon 3500 kcal minder voeden en geduldig wachten tot dat pond vet eraf is. Dat is de reden waarom het concept van het calorietekort zo centraal staat bij gewichtsverlies. Tegelijkertijd is het zeer misleidend: de formule van 3500 kcal geldt voor 1 pond vlees, bestaande uit 87% vet en 13% water en mager weefsel. Maar omdat het meten van lichaamsvet op zichzelf een zwarte kunst is, zult u nooit weten of wat u op de schaal ziet, eigenlijk te wijten is aan verloren vet of iets anders (zoals uitdroging). Naast het gebruik van de schaal, kunt u buikmetingen uitvoeren om te bevestigen dat u een goede trend hebt en dat u binnenkort nieuwe kleding nodig zult hebben :) Deze redenen maken de berekening van de gehele calorieën nogal bij benadering. Bovendien vergeten mensen maar al te vaak dat calorietekort het verschil is tussen twee hoeveelheden. U kunt dus een of beide besturen om een ​​groter verschil te krijgen. Fysieke activiteit is net zo belangrijk als wat u eet, en daarom is het belangrijk om een ​​manier te hebben om uw verbrande calorieën in te schatten. Dit is waar draagbare apparaten binnenkomen.

Hoe schatten draagbare apparaten het aantal verbrande calorieën in?

De meeste draagbare apparaten op de markt bieden een schatting van de verbrande calorieën. Ze bevatten meestal alleen een accelerometer en hun berekening is gebaseerd op het aantal stappen dat de persoon doet bovenop de BMR. Op het eerste gezicht lijkt dit ver weg. In de praktijk vond ik het om verschillende redenen vrij goed:

  • Ten eerste is voor een gewoon persoon het aantal "gematigd verbrande calorieën" sterk gecorreleerd met het aantal stappen. Zie hieronder voor een actuele grafiek van een van mijn Programmer Fitness-klanten. Dit is de grootste hoeveelheid verbrande calorieën die de persoon daadwerkelijk kan beheersen door op korte termijn iets te doen. De BMR kan op de langere termijn worden verhoogd door meer spiermassa toe te voegen. Dat vereist echter behoorlijk wat werk en een strenger dieet.
  • Ten tweede werken de meesten van ons niet echt regelmatig, dus bewegen de hele dag lang is echt wat we doen om die calorieën te verbranden.

Hoe sluit u uw draagbare apparaat aan op MyFitnessPal om het calorietekort te zien?

Stel dat u hebt besloten welk draagbaar apparaat geschikt is voor uw behoeften en levensstijl en dat u het hebt gekocht. De volgende stap is om hem aan te sluiten op MyFitnessPal om je calorietekort bij te houden. Ik ga laten zien hoe het is gedaan voor de Jawbone UP24. Het proces is vergelijkbaar voor andere typen apparaten. Ga in het hoofdmenu van de MyFitnessPal- app naar Apps & apparaten .

Vervolgens selecteert u uw eigen apparaat in de lijst.

Vervolgens krijgt u een bevestigingsscherm te zien. Tik op Verbinden .

Hiermee wordt u naar de inlogpagina van de webtoepassing van uw apparaat gestuurd. Voer uw inloggegevens in.

Zodra u zich aanmeldt, moet u MyFitnessPal voldoende rechten verlenen zodat het de gegevens kan lezen die door uw draagbare apparaat zijn verzameld. Tik op Ja .

Zodra u dat met succes hebt voltooid, wordt binnen een paar uur het aantal stappen van uw apparaat weergegeven op het hoofdscherm van de MyFitnessPal- toepassing.

De calorieën die door oefening worden verbrand, tellen automatisch mee voor uw dagelijkse calorietekort.

Onder de lijst met ondersteunde apparaten hebben we de meeste nieuwe wearables op de markt. Het ondersteunt ook toepassingen zoals RunKeeper of Endomondo, die uw trainingen kunnen volgen met de accelerometer en GPS van uw smartphone. Als u een startup bent en u wilt dat uw apparaat daarboven in die lijst staat, dan zegt iets dat u een aantal inleidingen moet krijgen voor de juiste mensen op MyFitnessPal . Maar ik denk dat dat normaal is.

Wat is een goede calorietekort?

Dat is de moeilijkste vraag die je moet beantwoorden als je op een gecontroleerde manier probeert af te vallen of gewichtstoename, ook wel bekend als "bulking up". Naar mijn mening is de beste waarde de waarde waarmee je comfortabel kunt leven zonder grote, abrupte veranderingen in je levensstijl aan te brengen. Vanuit mijn eigen ervaring met gewichtsverlies zijn kleinere veranderingen meestal duurzamer, dus de enige vraag is welke veranderingen moeten worden aangebracht zodat ze zowel klein als impactvol zijn. Als u een bovengrens wilt voor wat uw calorietekort zou moeten zijn, wordt in dit wetenschappelijke artikel een maximumcalorietekort van 10 kcal per pond (0, 45 kg) lichaamsvet per dag aanbevolen. Om te weten hoeveel kilo's lichaamsvet je hebt, moet je je lichaamsvetpercentage kennen. De eenvoudigste manier om een ​​schatting te maken zonder naar huis te gaan of iets te kopen, is door naar een reeks foto's te kijken en jezelf daarmee te vergelijken. Voor de meeste mensen ligt de uiteindelijke bovengrens voor het calorietekort ergens tussen 500 en 1000 kcal per dag. Maar vergeet niet dat we altijd de neiging hebben overambitieus te zijn over onze doelen. Ze klein en duurzaam houden, is altijd beter op de langere termijn.

conclusies

In dit artikel heb ik het concept van Calorietekort gedefinieerd en uitgelegd waarom het zo'n centraal stuk is in de puzzel van het gewichtsverlies. Ik heb gedeeld hoe je een draagbaar apparaat op MyFitnessPal kunt aansluiten, zodat je de eer krijgt om de hele dag door te bewegen in je calorietekortberekening. Na het bestuderen van veel gewichtsverlies gerelateerd materiaal, is het vrij duidelijk dat alles een benadering is. En het kwantificeren van gewichtsverlies via calorieën, stappen of een andere statistiek, heeft niet het doel om het exacte eindresultaat te voorspellen. In plaats daarvan kunt u uw dagelijkse patronen opsplitsen in meetbare resultaten en nagaan waar u gemakkelijk kunt verbeteren met een grote impact. Last but not least, zorg ervoor dat je je niet druk maakt over het calorietekort zelf. Nu je allemaal bent ingesteld met de calorieteller en je mooie draagbare apparaat, vergeet dan niet om gezonder en minder verwerkt voedsel te eten. Er is geen enkel nummer in deze wereld om de kwaliteit van het voedsel dat je eet te kwantificeren en het is jouw verantwoordelijkheid om langzaam gezondere gewoontes te ontwikkelen. Op de lange termijn profiteer je daarvan veel meer dan dat je je druk maakt over elk pond op de schaal.

Andrei Ismail is een ervaren software-ingenieur met startup-ervaring onder zijn hoede en een doctoraat in de kunstmatige intelligentie. Hij is in 6 maanden 50 kilo afgevallen en werkt momenteel aan een fitness-coachingprogramma voor geeks, beschikbaar bij WEIGHT LOSS FOR ENGINEERS.