Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Herziening van F-Secure Freedome VPN

Met de toenemende aantallen en soorten bedreigingen op het internet, kun je gewoon niet te veilig zijn. Tegenwoordig weet meestal iedereen dat het gebruik van een internetbeveiligingssuite ten zeerste wordt aanbevolen, maar terwijl deze toepassingen beschermen tegen virussen, malware en hackers, zijn er enkele andere hulpmiddelen die ons helpen onze privacy en persoonlijke gegevens veilig te houden. VPN-services worden hiervoor gemaakt: om u te laten internetten terwijl u anoniem en beveiligd blijft, zelfs op onveilige WiFi-netwerken. F-Secure is een antivirusprovider die ook een VPN-service heeft, genaamd Freedome. Vandaag bekijken we de nieuwste versie voor Windows. Lees deze beoordeling en ontdek wat het te bieden heeft:

Wat F-Secure Freedome te bieden heeft

Freedome is gemaakt door F-Secure, een Finse cybersecurity- en privacy-onderneming gevestigd in Helsinki, die sinds 1988 actief is in de zakelijke markt met enterprise-grade aanbiedingen. Ze hebben ook een reeks beveiligingstoepassingen voor thuisgebruikers, en Freedome is daar een van. Het is goed om te weten dat Finland zeer strikte privacywetten hanteert, waardoor een VPN-service die wordt aangeboden door een Fins bedrijf niet zal worden onderworpen aan de zogenaamde "Big Brother-wetten" die in sommige landen van toepassing zijn.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Momenteel is Freedome beschikbaar in drie verschillende plannen, met als enige verschil het aantal ondersteunde apparaten. U kunt een Freedome-abonnement kopen voor 3, 5 of 7 apparaten, wat betekent dat u de VPN-applicatie tegelijkertijd op deze vele apparaten kunt uitvoeren. Alle plannen zijn voor 12 maanden, dus je kunt bescherming krijgen voor drie apparaten voor $ 49, 99 per jaar, of voor vijf apparaten voor $ 59, 99 per jaar, terwijl de bescherming van zeven apparaten een jaarlijkse prijs van $ 79, 99 heeft.

Freedome is beschikbaar op zowel desktop als mobiele apparaten, het bereik van ondersteunde besturingssystemen omvat Windows 7 of nieuwer, OS X 10.10 of nieuwer, iOS 9 of nieuwer en Android 4.0.3 of nieuwer. Helaas is Freedome niet beschikbaar onder Linux, en het heeft ook geen versie die op uw router kan worden geïnstalleerd, zoals sommige andere concurrenten.

De VPN-service van F-Secure is wereldwijd beschikbaar, met uitzondering van Bahrein, Iran, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Alle abonnementsvormen omvatten onbeperkt verkeer; ze kunnen worden gekocht zonder een account, bieden volledige privacy (wat betekent dat geen van uw verkeer wordt geregistreerd) en worden geleverd met tracking- en bladerbeveiliging en een tracker mapper.

Wilt u de Freedome-service uitproberen voordat u deze koopt? F-Secure biedt een 5-daagse proef van de Freedome-toepassing, zonder enige beperking. Dit zou meer dan genoeg moeten zijn om de beschikbare servers, snelheden en andere aangeboden functies te bekijken. Bovendien bieden ze ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie, dus zelfs als je een abonnement hebt gekocht, heb je nog steeds een maand om een ​​beslissing te nemen.

Wat de wereldwijde dekking betreft, heeft Freedome in veel landen geen VPN-servers. U kunt verbinding maken met VPN-servers op de volgende locaties: Duitsland, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Noorwegen, Polen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, Japan, Singapore, Canada, Mexico, Verenigde Staten en Australië. Zoals je ziet, zijn er nauwelijks servers in Azië, terwijl Afrika volledig ontbreekt in de lijst, net als Rusland.

Omdat we het hebben over een privacygerelateerde service, zou het goed zijn om de mogelijkheid te hebben om te betalen voor een abonnement in Bitcoins, waardoor het hele proces volledig anoniem zou worden, maar helaas kunt u alleen betalen met een creditcard, PayPal of bankoverschrijving.

Downloaden en installeren

Het downloaden en installeren van Freedome op Windows is een eenvoudig proces. Eerst moet je het 38.7 MB installatiebestand downloaden, genaamd Freedome.exe .

Het installeren van Freedome voor Windows is net zo eenvoudig als het starten van het zojuist gedownloade programma, door te klikken op de knop Gratis proef starten, de licentieovereenkomst te accepteren en te wachten tot de installatiewizard is voltooid. Het is de moeite waard te vermelden dat, om Freedome te kunnen installeren, je beheerdersrechten nodig hebt.

Bovendien kan Freedome u om de juiste werking te vragen de installatie van een reeks virtuele netwerkstuurprogramma's toestaan ​​- Freedome TAP-stuurprogramma . Kies desgevraagd Ja om de installatie toe te staan; anders zal Freedome niet kunnen werken.

Merk op dat als u andere VPN-software hebt geïnstalleerd, de virtuele netwerkadapters conflicteren, waardoor een of beide VPN-toepassingen onbruikbaar worden. Het wordt aanbevolen om op elk moment slechts één VPN-client op uw Windows-computer te hebben geïnstalleerd.

Onze eerste indruk van F-Secure Freedome is gemengd: het bedrijf biedt niet veel VPN-servers, hoewel de belangrijkste landen gedekt zijn. De download- en installatieprocedure is eenvoudig, maar als u een abonnement wilt kopen, kunt u niet betalen in Bitcoins. Het is ook geweldig dat u een proefperiode van 5 dagen en een geld-teruggarantie van 30 dagen heeft, zodat u kunt beslissen of u de toepassing wilt gebruiken of niet.

Freedome VPN gebruiken op Windows

Bij het opstarten van de applicatie wordt u begroet door het hoofdvenster. U ziet een rechtlijnige en elegante gebruikersinterface met een menu aan de linkerkant en de belangrijkste informatie in het midden.

Als u snel verbinding wilt maken met een VPN-server, hoeft u alleen maar op de grote knop Beveiliging UIT in het midden van het venster te drukken.

De applicatie zal nu laten zien dat de verbinding bezig is.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, geeft de centrale knop Bescherming AAN weer . Dat is alles, u bent nu verbonden met een VPN-server en beschermd! Als u de verbinding wilt verbreken, hoeft u alleen nog maar op de knop te drukken.

Freedome maakt standaard verbinding met de VPN-server die zich het dichtst bij uw fysieke locatie bevindt. Dit is een goede keuze als u niet verbonden hoeft te zijn met een server uit een bepaald land, maar alleen bescherming nodig hebt. De locatie van deze automatisch geselecteerde server is zichtbaar direct onder de verbindingsknop.

Als u verbinding wilt maken met een bepaalde VPN-server, kunt u op de naam van de vooraf geselecteerde server klikken en wordt het venster Locaties geopend met alle beschikbare servers aan de linkerkant. Klik op degene die je nodig hebt, ga terug naar het hoofdvenster en maak verbinding.

Freedome wordt geleverd met een zeer eenvoudige, elegante en eenvoudig te gebruiken interface, die u veel helpt bij het voltooien van de meest gebruikte taak: verbinding maken met een VPN-server. De automatische server selectie werkt prima, en het is ook gemakkelijk om een ​​andere server te kiezen als dat nodig is.

Ga naar de tweede pagina van deze recensie om meer te weten te komen over de extra functies die Freedome biedt en de resultaten die zijn behaald in onze prestatiebenchmarks. U zult ook ons ​​definitieve oordeel voor dit product zien.