Beoordeling

Herziening van de Huawei AM08 Swan draagbare Bluetooth-luidspreker

Huawei is een elektronicabedrijf dat vooral bekend staat om zijn Android-smartphones. Hun portfolio is echter meer divers dan dat en het bevat ook draagbare Bluetooth-luidsprekers. Een van hun modellen is de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08), een draagbare luidspreker met een zeer interessant ontwerp. Een paar weken geleden hebben we er een ontvangen bij het testen en nadat we er sindsdien mee hebben gespeeld, willen we nu graag met jullie delen wat we hebben gevonden. Lees deze recensie en we zullen u alles vertellen wat er te weten valt over de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08):

Unboxing van de Huawei Swan Portable Bluetooth-luidspreker (AM08)

De Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) wordt geleverd in een witte kartonnen doos die vol zit met afbeeldingen en informatie over het apparaat. Hoewel de afbeeldingen heel goed werken om u te vertellen hoe de spreker eruitziet, is de tekst die op de doos staat alleen nuttig voor degenen onder u die Chinees spreken of dit is de versie die in ons thuisland wordt verkocht: Roemenië .

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

In het pakket vindt u de luidspreker verpakt in een beschermend schuim, samen met een korte witte USB-oplaadkabel en een snelstartgids.

Laten we nu een paar technische gegevens bekijken over deze Bluetooth-luidspreker:

Hardwarespecificaties

Huawei zegt dat de Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) niet alleen mooi is, maar ook audio van hoge kwaliteit en een "360 ° Surround Sound" biedt . De 1.8 Watt luidspreker zou dat moeten doen, maar we zullen meer praten over de geluidskwaliteit in het volgende gedeelte van deze recensie.

Om verbinding te maken met uw apparaten, gebruikt de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) een Bluetooth 4.0-chip die theoretisch een draadloze verbinding van 33 voet of 10 meter ondersteunt.

Een andere eigenschap van de Bluetooth-chip is dat u tegelijkertijd twee apparaten op de luidspreker kunt aansluiten. Dat is zeker handig, want je hoeft je smartphone (of een ander apparaat) niet los te koppelen van de luidspreker wanneer je een van je vrienden muziek wilt laten spelen vanaf hun eigen smartphone.

De Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) heeft ook een ingebouwde microfoon, wat betekent dat je hem kunt gebruiken om handsfree te bellen wanneer hij met je smartphone wordt gekoppeld. In dit geval is de aanbevolen afstand tussen u en de luidspreker 23 cm of 60 cm.

Helaas heeft de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) geen 3, 5 mm audio-aansluiting, dus je zult hem niet kunnen gebruiken met een geluidskabel als je dat wilt. Het apparaat wordt gevoed door een 700mAh-batterij die een autonomie van ongeveer 4 uur belooft op een enkele lading.

Zoals je nu weet, heeft deze spreker een nogal ongebruikelijke vorm, maar als je hem zou omschrijven in een geometrische vorm, zou je een kubus krijgen van ongeveer 3, 27 inch x 3, 27 inch x 3, 27 inch of 83 mm x 83 mm x 83 mm. De omtrek van het bredere gedeelte is ongeveer 26, 4 cm en de totale hoogte van de eenheid is 83 mm (3, 27 inch). Als je nieuwsgierig bent, moet je weten dat de luidspreker ongeveer 8, 7 gram of 247 gram weegt.

Als u meer informatie wilt over de functies van deze Bluetooth-luidspreker, kijk dan op de webpagina: Huawei Swan Portable Bluetooth Speaker (AM08).

De Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker gebruiken (AM08)

De Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) draagt ​​de naam Swan, omdat de ontwerpers waarschijnlijk dachten dat het een echte zwaan lijkt. Dat is echter niet precies wat we ons voor ogen stelden toen we het voor het eerst zagen. Qua looks lijkt deze Bluetooth-luidspreker meer op iets dat voortkomt uit het huwelijk tussen de USS Enterprise van Star Trek en de Star Wars Death Star.

Huawei's Bluetooth-luidspreker is gemaakt van een dik en glanzend plastic materiaal, dat er leuk uitziet maar ook een vingerafdrukmagneet is. Het plastic moet normaal kunnen staan, maar we zijn er vrij zeker van dat het niet zal helpen als je de luidspreker op de grond laat vallen. Dat komt niet door het plastic, maar door het ontwerp van de luidspreker: het bovenste deel, waar de knoppen zitten, is "verbonden" met de eigenlijke luidspreker via een dunne "zwanenhals" die je praktisch uitnodigt om te breken. Wat u ook doet, we raden u af om deze luidspreker in een zak of in een tas te dragen.

Over de bovenkant van de draagbare Huawei Swan Bluetooth-luidspreker (AM08) gesproken - hier vindt u alle bedieningsknoppen: volume omhoog en omlaag, volgende en vorige trackknoppen en Bluetooth-koppeling. Het zijn allemaal aanraakgevoelige knoppen en zijn heel gemakkelijk te gebruiken en te vinden, zelfs in het donker. De mediabedieningselementen zijn rood verlicht en de Bluetooth-knop is duidelijk blauw.

De knoppen zijn allemaal mooi en mooi, maar vaak blijven ze achter en raken ze niet altijd dat de spreker ook doet wat je zegt. Dit is echter niet erg irritant, omdat je er altijd voor kunt kiezen om de muziek die je rechtstreeks op je smartphone of tablet speelt, te bedienen.

Er is ook een non-touch-knop op de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) - de aan / uit-knop, die u onderaan de luidspreker vindt. En in de buurt vindt u ook de microUSB-aansluiting en het bijbehorende LED-lampje dat oranje rood kleurt wanneer u de luidspreker oplaadt. Daarover gesproken, de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) die we in tests hadden, heeft ons ongeveer 4 uur lang op één lading kunnen houden, en dat is precies wat de fabrikant adverteert. Helaas is 4 uur niet zo veel en zijn er andere opties in deze prijsklasse die veel langer kunnen duren.

Wat het geluid betreft, vonden we de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) behoorlijk. Het slaagt erin om een ​​goede geluidskwaliteit en een behoorlijk hoog volume te bieden, maar de kleine driver blinkt niet uit. Als je het volume naar het maximum draait en je begint wat luide muziek te spelen, dan zijn er enkele vervormingen. Met andere woorden, als je een fan bent van heavy metal of misschien een dubstep-fan, gooi geen feestjes met deze Bluetooth-luidspreker. :)

Een leuk grafisch detail bij de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08), die zeker de aandacht zal trekken, is het rode LED-lampje onder de "zwanenhals". Wanneer ingeschakeld en verbonden via Bluetooth, pulseert dit LED-lampje langzaam. Het is een mooi en kalmerende effect, maar het heeft niets te maken met de muziek waarnaar je luistert, zoals we ervan uit waren gegaan. Het is een cyclisch licht dat helder wordt en vervolgens periodiek dimt, met een vooraf gedefinieerd interval. We verwachtten dat het zou pulseren op het ritme van de muziek, maar misschien is dat te veel gevraagd van een Bluetooth-luidspreker in zijn prijsklasse.

Tot slot willen we graag vermelden dat de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) een goede keuze is als u deze voor handsfree telefoongesprekken wilt gebruiken. De microfoon is niet geweldig, maar het is goed genoeg als je in het aanbevolen bereik (23 inch of 60 cm) blijft: je stem is niet extreem helder, maar je wordt wel begrepen door de mensen met wie je praat.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Hier zijn enkele goede aspecten over de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08):

 • Goede geluidskwaliteit, als je het niet maximaal pusht
 • Innovatief ontwerp, het doorbreken van de normen met zijn "zwaan" uiterlijk
 • Aanraakgevoelige knoppen
 • U kunt er tegelijkertijd twee verschillende apparaten op aansluiten
 • Zeer goede prijs

Er zijn ook enkele negatieve aspecten aan deze Bluetooth-luidspreker:

 • Bij maximaal volume wordt het geluid vaak vervormd
 • Hoewel interessant, maakt het ontwerp met "zwanenhals" het gemakkelijk om te breken
 • Geen NFC-ondersteuning
 • Geen 3, 5 mm audio-aansluiting
 • Vrij korte levensduur van de batterij
 • Geen optie om twee luidsprekers aan te sluiten in een stereo-installatie
 • Knoppen reageren vaak niet
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

De Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) is een goede kleine luidspreker, met veel positieve aspecten en enkele belangrijke minpunten. Het is geen Bluetooth-luidspreker voor iedereen: het is niet voor jou als je krachtig geluid en een indrukwekkend volume wilt, het is niet voor jou als je een zeer draagbare luidspreker wilt die je kunt dragen zonder bang te zijn om hem te breken, en het is absoluut geen goede keuze als u een Bluetooth-luidspreker met een lange levensduur van de batterij wilt. Maar nogmaals, de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) is een zeer goed apparaat als u een Bluetooth-luidspreker in uw huis wilt gebruiken om muziek in uw keuken of in uw garage te spelen terwijl u dingen doet, zonder veel geld uit te geven . Zelfs als de Huawei Swan draagbare Bluetooth-luidspreker (AM08) een zeer toegankelijk prijskaartje heeft, is dit niet te zien aan de ontwerp- en bouwkwaliteit. Hij ziet er overal goed uit. Onze aanbeveling voor u is om het te kopen, als u een betaalbare draagbare luidspreker wilt, die er geweldig uitziet en goed geluid biedt bij normale volumeniveaus.