Beoordeling

De ASUS PL-N12-kit herzien - Breid uw netwerk uit met behulp van de powerline in uw huis

De ASUS PL-N12-kit is een set van twee apparaten waarmee u uw bekabelde of draadloze netwerk (of beide) kunt uitbreiden naar moeilijk bereikbare gebieden, met behulp van de powerline in uw huis. Als u een draadloos netwerk in uw kelder nodig heeft of als u snel bedrade netwerkverbindingen wilt zonder al te veel kabels bij u thuis te installeren, dan is deze kit een goede keuze voor u. Lees deze recensie en ontdek wat de ASUS PL-N12-kit voor u kan doen:

De ASUS PL-N12-kit ontgrendelen

De verpakking die wordt gebruikt voor de ASUS PL-N12-set ziet er goed uit en op de voorzijde van de doos is een afbeelding te zien met de twee apparaten waaruit de set bestaat. Je kunt ook de belangrijkste specificaties van deze kit leren, zoals de maximale snelheid en de meest interessante functies.

Waar te kopen

Koop nu

Op de achterkant van de doos vindt u informatie over hoe u de kit thuis moet installeren. Als u de instructies leest, ziet u dat de eerste installatie snel en probleemloos verloopt.

Wanneer u de box opent, ziet u onmiddellijk de twee apparaten waaruit de kit bestaat: de ASUS PL-N12 extender (aan de linkerkant) en de ASUS PL-E41-adapter (aan de rechterkant).

Nadat u alles hebt uitgepakt, vindt u naast de twee apparaten, twee netwerkkabels, de garantie en de snelstartgids.

Dat is het qua verpakking. Laten we leren wat je krijgt in termen van specificaties.

Hardwarespecificaties

Zoals eerder vermeld, bestaat de ASUS PL-N12-set uit twee apparaten. De eerste is de ASUS PL-E41-adapter. Deze adapter is aangesloten op een stopcontact naast de router en u verbindt hem met uw router via een netwerkkabel.

De adapter heeft slechts één Ethernet-poort. Op de voorkant van het apparaat bevinden zich verschillende LED's die aangeven of het apparaat is ingeschakeld, of het is aangesloten op een of meer powerline-apparaten en of er een Ethernet-verbinding bestaat.

Aan de onderkant van dit apparaat vindt u een knop voor het koppelen of resetten van de ASUS PL-E41-adapter.

De ASUS PL-N12-extender is de grootste van de twee apparaten in de set. U steekt hem in een stopcontact in de kamer waar u hem wilt gebruiken.

Aan een van de zijkanten vindt u een knop voor het klonen van uw draadloze netwerk, een voor het vergelijken van de extender en een aansluiting voor het opnieuw instellen van het apparaat.

Aan de onderkant van de ASUS PL-N12-extender bevinden zich twee Ethernet-poorten. Bij gebruik van bekabelde netwerkverbindingen belooft de extender een maximale snelheid van maximaal 500 Mbps.

In termen van draadloze verbindingen werkt de ASUS PL-N12-extender alleen met 2, 4 GHz draadloze verbindingen volgens de 802.11n-, 802.11b- en 802.11g-normen. De maximale theoretische snelheid bij gebruik van draadloze verbindingen is 300 Mbps.

Als u meer wilt weten over de officiële specificaties van dit apparaat, kunt u deze hier vinden: ASUS PL-N12 kitspecificaties.

De ASUS PL-N12-set instellen en gebruiken

We hielden ervan hoe gemakkelijk het is om de ASUS PL-N12-kit in te schakelen en te gebruiken. Het is alleen een kwestie van de twee apparaten op de powerline aansluiten, in de kamers waar ze moeten worden geplaatst en de ASUS PL-E41-adapter met een netwerkkabel op de draadloze router aansluiten. Vervolgens kunt u de netwerkverbindingen gebruiken die door deze kit worden geboden. Het enige nadeel is dat de netwerkkabels die in het pakket zitten niet erg lang zijn en, afhankelijk van je opstelling, je misschien langere moet aanschaffen.

Het koppelen van apparaten om een ​​beveiligd powerline-netwerk te maken, is ook heel eenvoudig: u hoeft slechts op de koppelknoppen op elk apparaat te drukken. U kunt eenvoudig de status van elk apparaat bekijken met behulp van de LED's aan de voorzijde. In de meeste gevallen moet de eerste instelling in minder dan 5 minuten en zonder fouten worden uitgevoerd.

Als u de ASUS PL-N12-kit in meer detail wilt configureren, moet u een webbrowser gebruiken en u aanmelden bij de beheerinterface. Lees eerst de snelstartgids voordat u dat doet, zodat u weet welke stappen nodig zijn en welke gebruikersaccounts en wachtwoorden u moet invoeren.