Beoordeling

Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition review - Wat verbetert de 2017-update?

Aspire V 17 Nitro is Acer's top laptopserie, ontworpen voor gamers die geïnteresseerd zijn in de ultieme prestaties tegen een redelijke prijs. De serie is niet nieuw en heeft onlangs een opfrissing ontvangen. In 2017 bundelt Acer de nieuwste Kaby Lake-processors van Intel, evenals de nieuwste grafische kaart van NVIDIA. We ontvingen voor het testen van een van de beste modellen die Acer heeft geproduceerd, met zeer indrukwekkende hardware en specificaties. Je vindt het in winkels onder de naam Acer Aspire VN7-793G en dit is wat het te bieden heeft:

Unboxing van de Acer Aspire V 17 Nitro gaming-laptop

Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition wordt geleverd in een eenvoudige zwarte kartonnen doos. U kunt de naam van het apparaat zien en dat is het.

Als u op de rechterkant kijkt, ziet u een sticker met details over de hardwareconfiguratie en de exacte modelnaam. Zoals u hieronder kunt zien, ontvingen we het meest geavanceerde model, Acer Aspire VN7-793G-706L, om te testen

Wanneer u naar de unboxing gaat, vindt u deze gaming-laptop in een kleinere, meer stijlvolle doos, met het model en het Black Edition-logo erop. Het pakket bevat ook de oplader, de garantie-informatie en de gebruikershandleiding.

Ook al hebben we te maken met een high-end gaming-laptop , de unbox-ervaring is vrij eenvoudig en ongecompliceerd, zonder enige toeters en bellen.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Ontwerp en bouwkwaliteit

Aan de buitenkant is het ontwerp vrij sober, zonder enige blingering. De bovenklep is gemaakt van aluminium en heeft een rubberen, matte afwerking, die alleen zwart en zilver gebruikt. Het voelt uitstekend om aan te raken, en het biedt een goede grip wanneer u uw laptop moet dragen. Het is echter een vingerafdrukmagneet en u moet hem regelmatig schoonmaken als u wilt dat hij er fantastisch uitziet.

Wanneer u het deksel opent, ziet u het toetsenbord, een groot trackpad met een vingerafdruksensor in de linkerbovenhoek en op het scherm. Het oppervlak waarop je het toetsenbord en het trackpad hebt, is gemaakt van zwart aluminium. De scharnieren die het scherm vasthouden, zijn stevig genoeg om te voorkomen dat het scherm wiebelt terwijl u het op uw schoot gebruikt. Het interieur is echter een nog grotere vingerafdrukmagneet dan de buitenkant van de Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition.

De onderkant is volledig gemaakt van plastic en hier zie je de ventilatieopeningen voor de AeroBlade-fans die Acer heeft meegeleverd voor het koelen van de grafische kaart. Je hebt ook vijf rubberen voetjes die het uitstekend doen om de laptop stabiel te houden wanneer je hem op schoot houdt of op bijna elk ander oppervlak installeert.

Over het algemeen zijn we tevreden met de bouwkwaliteit die wordt geboden door Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition, en zijn mix van plastic en aluminium.

Hardwarespecificaties

De Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition-reeks is verkrijgbaar in vele hardwareconfiguraties. Het model dat we hebben getest, bevat een quad-core Intel Core i7 7700HQ-processor die op 2, 8 GHz werkt, met acht uitvoeringsdraden die in de turbomodus met 3, 80 GHz omhoog kunnen gaan. In dezelfde serie verkoopt Acer ook modellen met Intel Core i5-processors. Beschikbaarheid is echter afhankelijk van de markt waarin u zich bevindt.

Acer Aspire VN7-793G-706L heeft 16GB aan DDR4 RAM, draait op 1200MHz, gemaakt door Hyundai. Je kunt de specificaties bekijken in de onderstaande schermafbeelding. U vindt ook modellen met 8 GB RAM in dezelfde serie.

Deze gaming-laptop heeft twee videokaarten. De eerste is een Intel HD Graphics 630-chip die is meegeleverd met de Intel-processor. Deze grafische chip wordt gebruikt bij het uitvoeren van taken waarvoor geen krachtige videokaart vereist is, zoals surfen op het web of Office-werk. Je kunt de specificaties bekijken in de onderstaande afbeelding.

De tweede videokaart is een NVIDIA GeForce GTX 1060 met 6 GB GDDR5-geheugen. Deze grafische kaart wordt gebruikt bij gamen, videobewerking of bij het uitvoeren van andere intensieve activiteiten. Deze opstelling met een dubbele grafische kaart is goed als u geïnteresseerd bent in energiebesparing. In sommige landen vindt u ook iets meer betaalbare modellen met een NVIDIA GeForce GTX 1050 grafische kaart.

Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition wordt ook geleverd met twee opslagopties: een M.2 SATA SSD-drive met een capaciteit van 256 GB, gemaakt door Toshiba en een traditionele SATA-harde schijf van 1 TB aan opslagruimte, 5400 tpm, gemaakt door Seagate.

Het geluid wordt verwerkt door een Realtek High Definition-audio-chip die is verbeterd met Acer TrueHarmony- en Dolby Audio Premium-technologieën. De laptop bevat ook drie luidsprekers met goede geluidsuitvoer voor een laptop.

Wat de connectiviteit betreft, heeft Acer geweldig werk geleverd door veel poorten aan te bieden. Aan de rechterkant hebt u de voedingsaansluiting, twee USB 3.0 Type A-poorten, een USB 3.1 Type C-poort, een HDMI-poort en een Ethernet-poort.

Aan de linkerkant van de laptop hebt u het Kensington-slot, twee USB 2.0-poorten, de microfoonaansluiting, de hoofdtelefoonaansluiting en een MicroSD-kaartlezer. We hadden er de voorkeur aan gegeven als deze poorten aan tegenovergestelde zijden stonden, omdat de meest gebruikte poorten (HDMI, USB 3.0 en USB Type C) zich aan de rechterkant bevinden, waar de meeste mensen de neiging hebben om hun muis vast te houden.

Wat draadloze connectiviteit betreft, heeft Acer een Qualcomm Atheros QCA6174A-systeem op een chip opgenomen met ondersteuning voor de WiFi-netwerkstandaard 802.11ac Wave 2 en Bluetooth 4.2.

We hebben ook een webcam die video's met een maximale resolutie van 1280x720 pixels en 30 frames per seconde kan opnemen. Acer heeft in de duurdere modellen hun nieuwe Tobii Eye-volgsysteem opgenomen, dat een aantal leuke toepassingen heeft.

Het scherm is een groot 17.3 "Ultra HD-scherm, met een IPS-scherm en een resolutie van 3840x2160 pixels. Het biedt geen aanraakinvoer, en het is een matte display, waar we de voorkeur aan geven.Er zijn ook versies van Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition met Full HD-beeldschermen, ideaal voor gebruikers die Ultra HD-schermen overkill vinden.

De laptop wordt gevoed door een 4605 mAh Li-ion-batterij met vier cellen en gebruikt een 180 W voedingsadapter.

Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition is vrij groot en heeft een afmeting van 16, 61 x 11, 73 x 0, 98 inch of 422 x 298 x 25 millimeter in breedte x diepte x hoogte. Ook weegt hij in totaal 6, 85 lbs of 3, 11 kg.

Als u geïnteresseerd bent in de officiële specificaties van de variant die we hebben getest, heeft Acer hier helaas geen specifieke pagina voor opgegeven. U kunt hier echter informatie vinden over een zeer vergelijkbaar model (Acer Aspire VN7-793G-758J) dat deel uitmaakt van dezelfde serie.

Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition is een beest met betrekking tot hardwarespecificaties. Het packs krachtige en up-to-date hardware, met geweldige aansluitmogelijkheden, waaronder USB Type C.

Ga naar de tweede pagina van deze recensie om onze gebruikerservaring te zien, de scores die het heeft ontvangen in benchmarks, hoeveel bloatware Acer bundels en ons uiteindelijke oordeel.