Beoordeling

Een gebruikersoverzicht van de HTC 8X met Windows Phone 8

Als u geïnteresseerd bent in het Windows Phone-platform, raden we u zeker aan om een ​​Windows Phone 8-apparaat te kopen. Maar welk apparaat zou u moeten krijgen? HTC 8X is een van de eerste Windows Phone 8-smartphones die wereldwijd werden gelanceerd. Het ziet er goed uit, het voelt goed om in je hand te houden en het is bijna overal verkrijgbaar. Maar is het de moeite waard om te kopen? Laten we eens kijken naar deze gedetailleerde beoordeling, gebaseerd op een maand elke dag deze smartphone te gebruiken, als mijn belangrijkste telefoon.

OPMERKING: Voordat we verder gaan met deze beoordeling, willen we Vodafone bedanken voor het feit dat hij ons een testunit heeft gegeven en ons een volle maand heeft laten gebruiken om het goed te testen.

Hardwarespecificaties & verpakking

HTC 8X pakt wat goede hardware in. Het heeft een Qualcomm S4 1, 5 GHz dual-coreprocessor, 1 GB RAM, een 4, 3-inch aanraakscherm met Gorilla Glass 2 met een resolutie van 1280 x 720 pixels, camera aan de voorkant en aan de voorkant, en 16 GB (14, 56 GB vrije ruimte) aan opslagruimte . De camera aan de achterkant is een 8 megapixelcamera met autofocus. De camera aan de voorkant heeft slechts 2, 1 megapixels. HTC 8X biedt ondersteuning voor de draadloze IEEE 802.11 a / b / g / n-standaarden. Het werkt ook met 802.11n draadloze netwerken die op 5 GHz werken. Dit is goed omdat niet zoveel smartphones op deze frequentie kunnen werken. Een bijzonder aspect van de HTC 8X is dat je zijn opslagruimte niet kunt uitbreiden zoals je kunt op de veel goedkopere HTC 8S. Maar aan de andere kant, de HTC 8X heeft niet de problemen met opslagruimte die zijn goedkopere broer heeft. Als u geïnteresseerd bent in de volledige specificaties van de telefoon, kunt u deze hier vinden: Windows Phone 8x by HTC.

De doos bevat uw standaarditems: de handleiding van de telefoon, oplader, USB-kabel, hoofdtelefoon en een micro-sim-pin.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

De telefoon ziet er goed uit en iedereen die het ziet zal onder de indruk zijn. Het plastic voelt niet goedkoop aan. Eigenlijk heeft het een mooie textuur waardoor het goed voelt wanneer je het vasthoudt. Ook al is het een grote telefoon, het voelt niet groot. Ten eerste is het niet zwaar - het weegt 130 gram (tegenover 185 gram heeft de Nokia Lumia 920) - het is dun en past erg goed in je zak. Ik denk dat deze high-end smartphone een van de beste balans tussen grootte, schermruimte en gewicht heeft. Ik vind bijvoorbeeld dat de Samsung Galaxy S3 qua omvang te veel van een monster is, terwijl de Nokia Lumia 920 gewoon te zwaar is. Hieronder kun je de HTC 8X in het midden zien, tussen de Nokia Lumia 800 (aan de linkerkant) en de Nokia Lumia 920 (aan de rechterkant).

De meeste knoppen zijn aan de rechterkant, met één uitzondering - de aan / uit-knop die ook dienst doet als vergrendelings / ontgrendelingsknop in Windows Phone. De plaatsing op de bovenkant van de telefoon is het enige fysieke ontwerpprobleem van de HTC 8X. Afhankelijk van het type gebruiker dat u bent, kan dit een groot ontwerpprobleem vormen. Laten we uitleggen waarom: op de Nokia Lumia-telefoons (zoals op veel andere smartphones) is de aan / uit-knop rechts geplaatst, net boven het midden van de telefoon. Als u de telefoon uit uw zak haalt, plaatst u natuurlijk uw duim erop en kunt u de telefoon ontgrendelen met alleen die vinger. Op de HTC 8x bevindt de aan / uit-knop zich aan de bovenkant van de telefoon, in de buurt van de rechterbovenhoek. Proberen om de telefoon te ontgrendelen nadat je hem uit je zak hebt gehaald, is een frustrerende ervaring. Je kunt dat niet met slechts één vinger doen, zelfs niet met één hand. Als je erop staat om één hand te gebruiken, druk je uiteindelijk op de volumeknoppen waardoor er weer een aantal frustraties ontstaan. Ook als je vrij vaak screenshots moet maken, zal je positionering niet nog meer bevallen. Om een ​​screenshot te maken in Windows Phone 8, moet je tegelijkertijd op de aan / uit en Windows-knoppen drukken. Omdat de aan / uit-knop mooi is geïntegreerd in het lichaam, zodat deze niet per ongeluk in uw zak wordt gedrukt, negeert het soms uw persen. Toen ik de helft van de tijd probeerde om screenshots te maken op deze telefoon, faalde ik. Dit begint na een tijdje echt vervelend te worden.

Maar als het maken van screenshots iets is wat je zelden doet en je mag beide handen gebruiken om de telefoon te ontgrendelen, zul je geen ontwerpprobleem vinden om over te klagen op de HTC 8X.

De telefoonervaring op de HTC 8X

Het is een goede ervaring geweest om de HTC 8X als een telefoon te gebruiken. De signaalsterkte was goed, beter dan op mijn oude Nokia Lumia 800, evenals de kwaliteit van het telefoongesprek. De kwaliteit van het scherm is goed. De schermen zien er scherp uit, het contrast is goed en de kleuren zijn een beetje verzadigd. Het enige nadeel is dat de zwartniveaus niet zo goed zijn. Aan de randen is het zwart niet echt zwart, maar een vorm van donkergrijs en dit ziet er niet geweldig uit in Windows Phone, omdat deze kleur veel in het besturingssysteem wordt gebruikt. U kunt de telefoon echter met succes in natuurlijk licht gebruiken, zelfs bij fel licht. U krijgt veel betere zichtbaarheid dan bij oudere Windows Phone-apparaten.

De geluidskwaliteit bij het luisteren naar muziek is ook goed. Niets spectaculairs, hoewel HTC agressief hun Beats Audio "technologie" op de markt brengt. Uiteindelijk is de HTC 8X slechts een telefoon en is Beats Audio alleen een software-equalizer zoals die in Winamp. Beats Audio verfijnt muziek om de bas en de zang te benadrukken, terwijl de middelste frequenties deprimerend zijn. Dit werkt alleen goed voor bepaalde soorten muziek, zoals hiphop, rap, house, etc. Tijdens het luisteren naar klassieke muziek, klassieke rock en andere soorten muziek, moet Beats Audio worden uitgeschakeld voor betere resultaten. Bij het kijken naar films op je telefoon klinken ze over het algemeen beter als deze is ingeschakeld. Wanneer u de hoofdtelefoon in de telefoon steekt, let op en zorg ervoor dat ze de audio-aansluiting volledig binnengaan. Als u niet een beetje duwt, blijven ze niet aangesloten en kunt u het geluid niet goed horen. Dit is een kleine klacht. De achtste 8MP-camera op de HTC 8X is behoorlijk, maar niet spectaculair. Het werkt goed voor een telefoon en je maakt fatsoenlijke foto's. De kleuren worden iets te veel verbeterd door de HTC-software, althans naar mijn eigen smaak. Ze zien er goed uit als ze op de telefoon worden bekeken, maar als je ze naar een pc overbrengt en ze vergelijkt met de foto's die met andere camera's zijn gemaakt, merk je deze kunstmatige verbetering. De camera aan de achterkant kan 1080p-video's opnemen. De kwaliteit is goed, maar de neiging om kunstmatig kunstmatig te verbeteren, blijft. Bij weinig licht is de camera echter gevoelig voor focusverlies. De camera aan de voorkant zuigt gewoon. Het neemt alleen lawaaierige foto's van lage kwaliteit op. Het is echter wel goed als je een snel videogesprek op je telefoon voert. In dergelijke scenario's bent u meer geïnteresseerd in het niet verspillen van te veel bandbreedte dan in het hebben van video van hoge kwaliteit.

HTC Apps voor Windows Phone 8

De HTC 8X wordt geleverd met een paar apps die specifiek zijn voor HTC-telefoons: verbindingsinstellingen, converter, zaklamp, HTC en Photo Enhancer . De apps zijn niet veel en bieden weinig waarde voor de gebruiker. Ze vergelijken hun bruikbaarheid met de Nokia-apps niet. De Flashlight is soms nuttig maar biedt nog lang geen unieke functionaliteit die je niet in de Store vindt . De HTC- app voegt een dynamische tegel toe aan het startscherm die de tijd, uw locatie en informatie over het weer deelt. Wanneer u het opent, deelt het ook aandeleninformatie van Yahoo! Financiën en nieuws van CNN en Yahoo! Nieuws. Wat ik het leukste vond, is de manier waarop het weer voor de huidige locatie wordt weergegeven.

Ik had nooit de noodzaak om de Converter of de Photo Enhancer in mijn 1 maand gebruik van deze telefoon te gebruiken. Ik heb ze een- of tweemaal gebruikt om te zien of en hoe ze werken, zodat ik ze in de beoordeling kan vermelden. Ze kunnen enige waarde bieden, maar u zult ze waarschijnlijk niet vaak gebruiken. De app Verbinding instellen is handig wanneer u de telefoon voor de eerste keer instelt. U geeft uw land en provider op en het configureert de telefoon automatisch zodat u zo snel mogelijk verbinding kunt maken, ook met het 3G / 4G-netwerk.

Prestaties in benchmarks

De HTC 8X is een snelle telefoon. Het voelde nooit traag en traag en ik ondervond geen prestatieproblemen, ongeacht wat ik met de telefoon deed. Om dingen objectiever te meten en te leren hoe het in vergelijking met andere telefoons werkt, hebben we een aantal tests uitgevoerd met MultiBench 2 en WP Bench. We hebben dezelfde tests uitgevoerd op HTC 8S (de goedkopere broer van de HTC 8X), de oude Nokia Lumia 800 met Windows Phone 7.5 geïnstalleerd en Nokia Lumia 920. MultiBench 2 liet zien dat er zeer weinig prestatieverschil is tussen de HTC 8X en de Nokia Lumia 920. Alle scores zijn heel dichtbij. Ook is de HTC 8X veel beter dan de oude Nokia Lumia 800. Het is geweldig om een ​​dergelijke prestatiekloof tussen de nieuwe en oude Windows Phone-apparaten te zien. Dit zal in de toekomst het Windows Phone-ecosysteem helpen.

De CPU-test van de WP Bench onthulde hetzelfde beeld - de HTC 8X en de Nokia Lumia 920 zijn qua prestatie erg hecht. Deze keer was de Nokia Lumia 920 iets sneller.

De andere tests uitgevoerd door WP Bench (grafische weergave, opslag en geheugen) brachten vergelijkbare verschillen in lage prestaties aan het licht.

Qua opstarttijd begint de HTC 8X heel langzaam. Ik kon het niet geloven toen we het vergeleken met andere telefoons. De gemiddelde opstarttijd is 51 seconden, dat is 5 seconden langzamer dan zijn goedkopere broer HTC 8S en 11 seconden langzamer dan de Nokia Lumia 920. Een verrassend slecht resultaat.

Ik heb ook getest hoe goed de internetbrowser presteert, met behulp van de Sunspider-benchmark. Zoals u ziet, is surfen op het web met HTC 8X een goede ervaring. De upgrade is enorm in vergelijking met Nokia Lumia 800. Ook is surfen op het web op de HTC 8X iets sneller dan op de Nokia Lumia 920 (ongeveer 2% sneller).

In termen van batterijduur kan de HTC 8X je door een normale werkdag heen helpen. In lichte gebruiksscenario's kan het zelfs anderhalve dag duren. Op het gebied van synthetische tests, die de telefoon maximaal benadrukken, hebben we WP Bench gerund. Helaas had de HTC 8X het zwakste uithoudingsvermogen.

De batterij is in 2 uur en 19 minuten en 24 seconden snel leeggelopen. Zelfs de omvangrijke Nokia Lumia 920 presteerde iets beter.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De belangrijkste nadelen van de HTC 8X zijn de positionering van de aan / uit-knop (waardoor het moeilijker wordt dan om de telefoon te ontgrendelen en schermafbeeldingen te maken) en de meegeleverde set HTC-apps, die minder waarde bieden dan de Nokia-apps. Als dit geen grote problemen voor u zijn, heeft u een apparaat dat snel, vloeiend en goed oogt. Qua prestaties is het een goed afgeronde telefoon, de prijs is beter dan die van zijn belangrijkste concurrent - Nokia Lumia 920 - en dus ook de beschikbaarheid (althans in Europa). Wereldwijd is het veel gemakkelijker om deze telefoon te vinden dan de Nokia Lumia 920. Een ander verkoopargument voor de HTC 8X is de grootte en het gewicht: het is groot, maar het voelt niet enorm. Ook is het gemakkelijk om mee te nemen.