Tutorial

4 manieren om uw bureaubladpictogrammen in Windows kleiner of groter te maken

Als u een Windows-gebruiker bent, is het bijna onmogelijk om geen bureaubladpictogrammen te gebruiken. Het is een van de gemakkelijkste manieren om apps en bestanden te openen, zonder dat u in het bestandssysteem van uw Windows-computer of -apparaat hoeft te graven. Dat is echter alleen waar als u ze duidelijk kunt zien, zodat u erop kunt klikken. Standaard geven Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7 bureaubladpictogrammen weer in een vooraf ingesteld mediumformaat. Hoewel dat in de meeste situaties de juiste keuze is, kan voor sommige mensen de standaard middelgrote grootte te groot of te klein lijken. Als je wilt weten hoe je bureaubladpictogrammen kleiner kunt maken, zodat meer op je scherm past, of groter, zodat je ze beter kunt zien, lees dan deze handleiding:

Het wijzigen van de grootte van de bureaubladpictogrammen gebeurt op dezelfde manier in alle moderne versies van Windows

Alle methoden die in deze handleiding worden gebruikt, werken hetzelfde in Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7. Voor de eenvoud gebruiken we schermafbeeldingen die alleen in Windows 10 zijn gemaakt. Voordat we beginnen, laten we u graag zien wat de bureaubladpictogrammen eruit zien zoals bij weergave in verschillende formaten: klein, middelgroot en groot. Hier is een voorbeeld met snelkoppelingen van verschillende grootten in Windows 10:

In Windows 8.1 en Windows 7 zijn de pictogrammen even groot als in Windows 10. Laten we eens kijken naar de manieren waarop u ze groter of kleiner maakt, afhankelijk van wat u wilt.

1. Maak uw bureaubladpictogrammen kleiner of groter, met behulp van het rechtermuisklik-menu

Een van de gemakkelijkste manieren om de grootte van uw bureaubladpictogrammen in Windows te wijzigen, is via het snelmenu. Klik met de rechtermuisknop (of tik en houd vast, als u een touchscreen hebt) ergens in de lege ruimte op uw bureaublad. Het rechtsklikmenu wordt onmiddellijk weergegeven, en het zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Klik of tik in het rechtsklikmenu op Beeld . De eerste drie opties die u krijgt zijn Grote pictogrammen, Middelgrote pictogrammen en Kleine pictogrammen . De huidige weergave wordt gesignaleerd door een punt in de buurt van de naam. Klik of tik op de gewenste grootte en uw bureaubladpictogrammen worden overeenkomstig aangepast.

2. Maak uw bureaubladpictogrammen kleiner of groter, met behulp van uw toetsenbord en muis

Een andere manier om de grootte van uw bureaubladpictogrammen te wijzigen, is door uw toetsenbord en muis te gebruiken. Dat betekent dat u deze twee randapparatuur op uw pc moet aansluiten, dus het is meestal beperkt tot degenen die een desktop-pc of een laptop gebruiken. Het is minder waarschijnlijk dat u het op een tablet of een 2-in-1 Windows-apparaat gebruikt.

Ga eerst naar je bureaublad en minimaliseer of sluit alle geopende apps. Om uw bureaubladpictogrammen kleiner te maken, houdt u de Ctrl- toets op uw toetsenbord ingedrukt en scrolt u met uw muiswiel omlaag.

Als u uw bureaubladpictogrammen groter wilt maken, houdt u de Ctrl- toets op uw toetsenbord ingedrukt en scrolt u met uw muiswiel omhoog.

3. Maak je bureaubladpictogrammen kleiner of groter, door de resolutie van je scherm aan te passen

Een derde en radicalere manier om de grootte van uw bureaubladsnelkoppelingen in Windows te wijzigen, is om de resolutie van uw scherm aan te passen. Meer specifiek, wat u moet doen om bureaubladpictogrammen kleiner te maken, is het vergroten van uw beeldschermresolutie. Als u grotere pictogrammen op uw bureaublad wilt, moet u uw schermresolutie verlagen.

Houd er echter rekening mee dat het wijzigen van de resolutie niet alleen de grootte van uw bureaubladkoppelingen, maar ook van al het andere dat op het scherm wordt weergegeven, verandert. Dat betekent apps, tekst, pictogrammen, alles. Doe dit niet tenzij je alles kleiner of groter wilt maken.

Als u uw schermresolutie wilt wijzigen, volgt u de stappen in deze tutorial: verander de schermresolutie van uw scherm en maak tekst en pictogrammen groter.

4. Maak je bureaubladpictogrammen kleiner of groter, door de tekst, apps en andere items te schalen

Ten slotte is de vierde methode die we kennen voor het wijzigen van de grootte van bureaubladpictogrammen, het wijzigen van de schaal van uw scherm. Schalen is het vergroten of verkleinen van tekst, apps en andere items, inclusief bureaubladpictogrammen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gezien door de persoon die de computer gebruikt.

Om de bureaubladpictogrammen kleiner te maken, vermindert u de schaal van het display. Als u uw bureaubladpictogrammen groter wilt maken, verhoogt u de schaal van het scherm.

Als u niet weet hoe u deze wijzigingen moet aanbrengen, leest u het laatste deel van deze handleiding: Wijzig de schermresolutie van uw scherm en maak tekst en pictogrammen groter. Het laat u zien hoe u de vereiste instellingen kunt maken in Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7.

Conclusie

Bureaubladpictogrammen zijn een van de snelste manieren om iets op een Windows-computer of -apparaat te openen. En nu weet u hoe u ze kleiner of groter kunt maken, zodat u ze beter ziet en u productiever bent in het gebruik ervan. Voordat je deze tutorial afsluit, willen we graag weten of je de voorkeur geeft aan je bureaubladpictogrammen, klein of groot? Heb je veel pictogrammen en snelkoppelingen op je bureaublad? Vertel ons in de reacties hieronder.