Tutorial

Het Klembord gebruiken in Windows 10: oudere items plakken, items vastzetten, items verwijderen, enz.

In Windows Update 10 oktober 2018 introduceert Microsoft een nieuwe klembordervaring. Het nieuwe klembord is veel krachtiger dan het ooit was en wordt geleverd met veel nieuwe functies die ons leven gemakkelijker kunnen maken. Nu kunnen we het klembord bekijken, oude items van het klembord plakken, items eraan vastmaken, items verwijderen, het synchroniseren op Windows 10-computers en ook het hele klembord leegmaken. Als u meer wilt weten over het gebruik van het nieuwe klembord in Windows 10, lees dan deze handleiding:

OPMERKING: De nieuwe klembordfuncties zijn beschikbaar vanaf Windows Update 10 oktober 2018. Als u een oudere versie van Windows hebt, kunt u het nieuwe klembord niet gebruiken. Als u niet weet welke versie van Windows 10 u heeft, leest u deze zelfstudie: Welke versie, versie en type Windows 10 heb ik geïnstalleerd?

Hoe het klembord te bekijken in Windows 10

In de update van Windows 10 oktober 2018 is het controleren van de inhoud van je klembord eenvoudig: druk tegelijkertijd op de Windows + V-toetsen op je toetsenbord en je krijgt een venster met de naam Clipboard waarop alle items staan ​​die je hebt gekopieerd naar het klembord. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Alle items die u onlangs naar het klembord hebt gekopieerd, worden verticaal weergegeven, te beginnen met de meest recente items bovenaan. Als u de oudere klemborditems wilt zien, scrolt u naar beneden in het klembordvenster .

BELANGRIJKE OPMERKING: Het klembord in Windows 10 ondersteunt alleen tekst, HTML-code en afbeeldingen die kleiner zijn dan 1 MB. Elk ander type inhoud of inhoud dat groter is dan 1 MB wordt niet opgeslagen op uw klembord en er is geen bericht dat u dat vertelt.

Hoe het meest recente item van het klembord in Windows 10 te plakken

Als u het laatste item dat u naar het klembord hebt verzonden wilt plakken, opent u de toepassing waarin u het wilt plakken en drukt u op de toetsen Ctrl + V op uw toetsenbord. Meestal kun je hetzelfde ook doen door met de rechtermuisknop te klikken in dat appvenster en vervolgens door de optie Plakken in het weergegeven contextmenu te kiezen.

In Windows 10 kunt u echter ook het Clipboard- venster gebruiken om het laatste item erin te plakken. Ga naar het venster waarin u het wilt plakken, druk op de Windows + V- toetsen op uw toetsenbord en klik of tik op het eerste element in het klembordvenster .

Hoe oude items van het klembord in Windows 10 te plakken

Als u oudere items van het klembord wilt plakken, gaat u naar het app-venster waarin u dat wilt doen. Druk vervolgens op de Windows + V- toetsen op uw toetsenbord en klik of tik op het item dat u wilt plakken, vanuit het klembordvenster .

Items in het Klembord vastzetten in Windows 10

Soms beschikt u over bepaalde informatie die u vaak gebruikt en wilt u dat deze gemakkelijk toegankelijk is. Een goed voorbeeld is een adres of een telefoonnummer dat u in meerdere documenten en op verschillende tijdstippen moet plakken. In zo'n situatie kan het klembord van Windows 10 handig zijn. U kunt die informatie naar uw klembord kopiëren en vervolgens vastpinnen, zodat deze altijd beschikbaar is op het klembord, zelfs als u uw Windows 10-pc opnieuw start of de andere inhoud van het klembord wist.

Als u een item op het klembord wilt vastzetten, opent u het Klembord- venster door tegelijkertijd op de Windows + V- toetsen op uw toetsenbord te drukken. Zoek vervolgens het item dat u wilt vastzetten en klik of tik op de kleine pin-knop aan de rechterkant.

Wanneer u een item op uw klembord vastzet, verandert de kleine pen rechts ervan de richting van horizontaal naar diagonaal.

Om een ​​item van je klembord los te maken, volg je dezelfde stappen en druk je op dezelfde kleine pincode rechts ervan.

Hoe items van het klembord te verwijderen in Windows 10

Als u een item van uw klembord wilt verwijderen, opent u het klembordvenster (druk op Windows + V ), lokaliseert u het item dat u wilt verwijderen en drukt u op de kleine X- knop rechts bovenaan.

Hoe het klembord op te ruimen in Windows 10

Als je je klembord wilt legen, open je het klembord (druk op Windows + V op je toetsenbord) en klik of tik je op Alles wissen rechtsboven in het venster.

Merk op dat deze actie alles van je klembord verwijdert, behalve de vastgezette items.

Vind je het nieuwe klembord leuk vanuit Windows 10?

In eerdere versies van Windows 10 kon u de inhoud van uw klembord alleen zien als u een toepassing van een andere fabrikant gebruikte. We vinden het leuk dat we dat nu alleen met Windows 10 kunnen doen, en we waarderen het dat je items op het klembord kunt vastpinnen. Het is een handige manier om vaak gebruikte informatie in de buurt te houden. Bovendien kan het nieuwe klembord ook tekst synchroniseren tussen uw apparaten, maar daarover zullen we in een andere zelfstudie meer vertellen. Tot die tijd deel je je indrukken over de nieuwe klembordervaring. Reageer hieronder en laten we bespreken.