Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Bekijk Bullguard Premium Protection

BullGuard is een Deens IT-beveiligingsbedrijf dat in 2002 is opgericht met het doel antivirusproducten te ontwikkelen die gemakkelijk door iedereen te gebruiken zijn, maar ook alle geavanceerde hulpmiddelen bevatten die een ervaren gebruiker wenst. Hun beste beveiligingsproduct heet BullGuard Premium Protection en bevat een antivirusengine, een firewallmodule en andere hulpmiddelen die uw veiligheid moeten verbeteren, zowel online als offline. We hebben BullGuard Premium Protection ongeveer een week gebruikt en getest en we zijn nu klaar om onze bevindingen met u te delen. Als u nieuwsgierig bent naar wat deze beveiligingssuite te bieden heeft aan zijn gebruikers, lees dan onze review:

Waar is BullGuard Premium Protection goed in?

BullGuard Premium Protection is een zeer goed beveiligingsproduct voor u als:

  • U wilt een beveiligingssuite die uw computers en apparaten kan beschermen tegen malware, zowel offline als online
  • U wilt een beveiligingssuite met een gebruikersinterface die goed is georganiseerd, gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk te begrijpen is
  • U wilt een beveiligingssuite die nuttige extra hulpmiddelen biedt, waaronder ouderlijk toezicht

BullGuard Premium Protection vs. BullGuard Internet Security

Zowel BullGuard Premium Protection als BullGuard Internet Security bieden dezelfde kerncomponenten voor bescherming. Dat betekent dat u in beide beveiligingssuites dezelfde antivirusengine, firewallmodule, webschild, ouderlijk toezicht, enzovoort krijgt. De Premium Protection-versie bevat echter ook de Thuisnetwerkscanner en de functie Identiteitsbescherming . Dit laatste is een dienst waarmee BullGuard het internet controleert op uw persoonlijke gegevens en laat u weten of iemand het probeert te stelen. Helaas is deze functie alleen beschikbaar in een paar landen: VS, VK, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Nederland. Tenzij u woont in een van deze landen, of als u echt de thuisnetwerkscanner wilt, is onze mening dat BullGuard Internet Security de betere deal is. Houd er bij het nemen van een aankoopbeslissing ook rekening mee dat het prijsverschil tussen de twee beveiligingssuites ongeveer 36 dollar of 30 euro is.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

BullGuard Premium Protection heeft nogal wat goede dingen, en hier zijn enkele van de belangrijkste:

  • De antivirus-engine is uitstekend en malware kan er niet gemakkelijk voorbij komen
  • Het webschild blokkeert alle gevaarlijke websites die u probeert te bezoeken, in elke webbrowser
  • De gebruikersinterface ziet er geweldig uit en werkt goed en het is gemakkelijk om er een weg door te vinden
  • De beveiligingssuite heeft bijna geen invloed op de algehele prestaties van uw computer
  • Het heeft geen eigen firewallmodule en vertrouwt in plaats daarvan op Windows Firewall, maar de verbeteringen van BullGuard maken het een efficiënte netwerkbeveiligingsmodule
  • Is goedkoper dan andere beveiligingssuites, van grotere merken

Als een negatief punt is er maar één ding dat we niet leuk vinden: het bevat geen VPN-service zoals andere beveiligingsproducten, wat de privacy zou vergroten wanneer verbonden met onveilige openbare wifi-netwerken

Product Nominaal 4/5

Vonnis

BullGuard Premium Protection is een van de beste beveiligingsproducten die we dit jaar hebben beoordeeld. Het heeft een goede antivirus-engine, een goed uitziende maar toch gemakkelijk te gebruiken interface, en het levert nuttige verbeteringen aan de Windows Firewall . Wat wil je nog meer van een beveiligingspakket? Wij vinden het erg leuk en we zijn er zeker van dat u het ook leuk zult vinden, ongeacht of u een informele gebruiker of een IT-expert bent. Het enige minpuntje is dat het niet over een eigen firewallmodule beschikt en in plaats daarvan op de ingebouwde Windows Firewall is gebaseerd. We beschouwen BullGuard Premium Protection als een geweldige beveiligingssuite die zijn plaats verdient als een van de beste beveiligingsproducten voor Windows.

De download- en installatie-ervaring

Als u BullGuard Premium Protection op uw computer gebruikt, moet u een klein uitvoerbaar bestand met de naam BullGuardDownloaderBPP.exe downloaden. Het is slechts 328 KB groot. Wanneer u dit bestand uitvoert, start het een wizard die het downloaden en installeren afhandelt. Nadat u akkoord bent gegaan met de licentievoorwaarden, worden alle vereiste bestanden gedownload en op uw computer geïnstalleerd. U hebt niet de mogelijkheid om te kiezen welke beveiligingsmodules worden geïnstalleerd, dus alles wat u hoeft te doen, is een minuut of twee wachten. Tijdens het downloaden van de installatiebestanden, hebben we gemonitord om te zien hoeveel gegevens er van de servers van BullGuard naar onze computer zijn gedownload. Het downloadde 62, 7 MB voor de installatie van het programma en nog eens 261, 4 MB virusdefinities. Hoewel het fantastisch is dat de suite vanaf het begin bijgewerkte virusdefinities downloadt, zijn het behoorlijk veel gegevens, dus je moet erop voorbereid zijn, vooral als je een gemeten internetverbinding hebt.

Wanneer de installatie bijna voltooid is, vraagt BullGuard Premium Protection u een account aan te maken. Er is geen manier om het te omzeilen, maar het goede is dat je alleen je e-mailadres moet opgeven en een wachtwoord moet instellen.

BullGuard Premium Protection begroet u met een korte verwelkomende diavoorstelling die u de belangrijkste functies van het product toont. Als je het niet wilt bekijken, kun je het overslaan. Vervolgens werkt BullGuard Premium Protection automatisch zijn database bij voor virusdefinities. Het is een goede zaak, omdat u de meest actuele bescherming krijgt die BullGuard u kan bieden.

Zodra de virusdefinities zijn bijgewerkt, laadt BullGuard Premium Protection de gebruikersinterface. Het ziet er eenvoudig en overzichtelijk uit, maar we zullen er later in dit overzicht meer over praten.

Tegelijkertijd voert BullGuard Premium Protection ook een systeemscan uit om de prestaties te optimaliseren. U weet het omdat de beveiligingssuite een kleine melding weergeeft in de buurt van het systeemvak.

Tegelijkertijd wordt de gebruikersinterface geladen en, zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, ziet het er overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uit.

Downloaden en installeren van BullGuard Premium Protection op uw computer is gemakkelijk en zonder complicaties. De enige gevraagde persoonlijke informatie is een e-mailadres dat wordt gebruikt om een ​​online account voor u te maken.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Tijdens de installatie hebben we BullGuard Premium Protection gecontroleerd om te zien of Windows Defender en Windows Firewall worden uitgeschakeld. Het goede nieuws is dat het Windows Defender uitschakelt, dus u moet geen conflicten of prestatieproblemen ondervinden als gevolg van het tegelijkertijd uitvoeren van twee antivirus-apps op uw computer. Aan de andere kant schakelt BullGuard Premium Protection de Windows Firewall niet uit. Dit is echter geen probleem, aangezien BullGuard Premium Protection Windows Firewall gebruikt en verder bouwt op zijn kernbeveiliging. Als u erover denkt om Windows Firewall handmatig uit te schakelen, doe het dan niet, want u zult niet worden beschermd tegen netwerkaanvallen.

Een gevolg van deze ontwerpkeuze is dat BullGuard altijd aan dezelfde kant staat als Windows met betrekking tot de netwerkprofielen die u gebruikt. Of u nu Private of Public instelt, u krijgt altijd het juiste niveau van firewallbescherming.

Verdergaand, een ander direct gevolg van het gebruik van Windows Firewall is dat we geen problemen hadden met het gebruik van een van de netwerkfuncties die beschikbaar zijn in Windows. We kunnen een thuisgroep maken en er lid van worden, we kunnen mappen en bestanden delen en openen via ons lokale netwerk en we hadden geen probleem bij het streamen van mediabestanden. We hadden ook geen problemen met het downloaden, installeren of gebruiken van universele Windows-apps.

Om u te beschermen wanneer u online bent, filtert BullGuard Premium Protection al het internetverkeer op uw computer. Dit is een goede zaak omdat het ervoor zorgt dat u online bescherming krijgt, ongeacht de browser die u gebruikt. Er zijn geen browser-extensies opgenomen in deze beveiligingssuite, en dat is positief.

De efficiëntie waarmee een beveiligingsproduct zijn processen beschermt tegen beëindiging is een essentieel onderdeel van het beschermen tegen malware van uw computer. Gelukkig zijn de processen die door BullGuard Premium Protection worden gebruikt goed beschermd. Malware zou geen gemakkelijke tijd moeten hebben om zijn processen te doden.

We hebben ook de prestaties van dit beveiligingspakket op onze testcomputer gecontroleerd. Het eerste dat we controleerden was of de opstarttijden er door beïnvloed werden. We gebruikten BootRacer voor het doen van de metingen voor en na het installeren van de suite, en de resultaten die we kregen waren hetzelfde, wat een uitstekende zaak is. Vervolgens hebben we gecontroleerd hoeveel RAM RAM BullGuard Premium Protection nodig heeft om te worden uitgevoerd. Onder normale omstandigheden kostte de beveiligingssuite ongeveer 150 MB RAM, wat volgens de huidige standaarden niet veel is.

Om te controleren of de snelheden op internet of lokaal netwerk worden beïnvloed door BullGuard Premium Protection, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN-snelheidstest . De snelheden waren hetzelfde vóór en na het installeren van de beveiligingssuite, wat betekent dat het geen gegevensoverdracht met negatieve impact heeft, en dat is een uitstekend resultaat!

BullGuard Premium Protection is goed geïntegreerd met Windows. We moeten echter toegeven dat we niet verwachtten dat het op Windows Firewall zou vertrouwen, hoewel dat een goede zaak is met betrekking tot integratie.

Gebruiksgemak en configuratie

BullGuard Premium Protection biedt een gebruikersinterface die er zowel goed uitziet als netjes georganiseerd is. Elke beveiligingsmodule en essentiële functie wordt weergegeven op de middenconsole. De modules worden weergegeven als grote tegels die u snel de staat waarin ze zich bevinden, en elk van hun tegels bevat een menu waaruit u verschillende acties kunt starten of opties kunt wijzigen die hiermee verband houden. Met het menu op de tegel Antivirus kunt u bijvoorbeeld systeemscans starten of toegang krijgen tot Quarantaine, terwijl u met Firewall de regels voor netwerkactiviteit of beheer kunt zien.

Met elk van de modules van de hoofdconsole hebt u toegang tot de instellingen. Als u ze echter allemaal tegelijkertijd wilt zien, heeft de gebruikersinterface ook een speciale sectie Instellingen . Een goed ding over de belangrijkste delen van de gebruikersinterface is dat ze allemaal gemakkelijk te gebruiken zijn op touchscreens omdat ze grote knoppen, tegels, schakelaars of eenvoudige vinkjes bevatten.

Met betrekking tot hulp en ondersteuning biedt BullGuard Premium Protection online opties. Er zijn geen offlinehulpbestanden en er is geen telefonische ondersteuning, of we kunnen ze op zijn minst niet vinden op hun website. Ze bieden echter een live chatservice, e-mailondersteuning, een sectie met veelgestelde vragen, algemene documentatie en toegang tot hun communityforums.

BullGuard Premium Protection biedt zowel gedetailleerde logboeken als visuele statistieken van de acties die op uw computer zijn uitgevoerd. Ze zijn allemaal gemakkelijk toegankelijk via het Berichtencentrum en we waren heel tevreden dat ze netjes zijn georganiseerd, met verschillende secties voor elke beveiligingsmodule.

We willen ook delen dat BullGuard Premium Protection een beetje uitgebreid is dan andere vergelijkbare beveiligingsproducten. We hebben meldingen ontvangen wanneer malware-infecties zijn gedetecteerd, wat zowel nuttig als noodzakelijk is, maar we hebben ook meldingen ontvangen voor andere acties die de suite ondernam, zoals wanneer een programma probeerde toegang te krijgen tot internet, wanneer de suite een antivirusscan uitvoerde of wanneer er een update plaatsvond werd geïnstalleerd.

BullGuard Premium Protection is een beveiligingsproduct met een goede gebruikersinterface. Het is eenvoudig, schoon en gemakkelijk te gebruiken, zowel op een desktop-pc met een muis en een toetsenbord, als op een apparaat met een touchscreen. We vonden ook de manier waarop de instellingen zijn georganiseerd en over het algemeen gaf de gebruikersinterface ons een goede indruk.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe geschikt BullGuard Premium Protection is om uw computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.