Beoordeling

Lenovo Legion Y520 laptop review: geweldige keuze voor gamers en krachtige gebruikers

We hadden een nieuwe laptop nodig om onderweg te werken, virtuele machines te gebruiken, veel apps en Windows-functies te testen. We zijn ook gamers in hart en nieren, en we hadden iets nodig met een beetje kracht wat betreft videoverwerkingskracht. Niet alleen dat, maar we wilden ook een comfortabel toetsenbord omdat we veel schrijven en een koelsysteem dat stiller is dan op de meeste gaming-laptops. Na zorgvuldig op het internet te hebben gekeken, kozen we voor Lenovo Legion Y520. Op papier voldeed deze gaming-laptop aan al onze eisen. Na een paar weken testen, spelen en eraan werken, hier is onze laatste beoordeling voor de Lenovo Legion Y520:

Waar is de Lenovo Legion Y520 gaming-laptop goed in?

Lenovo Legion Y520 schittert als het gaat om:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
  • Gamen - zijn hardware, samen met het efficiënte koelsysteem, maken het ideaal voor elke gamer. Het kan elk spel spelen, hoe veeleisend ook, in hoge of tenminste gemiddelde grafische kwaliteitsinstellingen.
  • Schrijven - het toetsenbord is een genot voor elke typiste. De belangrijkste reisafstand is ideaal voor een laptoptoetsenbord. Bovendien is het ook achtergrondverlichting voor eenvoudig typen bij weinig licht.
  • Videobewerking - als je hem uitrust met de nieuwste mobiele processor (Intel Core i7 770HQ) en een krachtige grafische kaart (NVIDIA GeForce GTX 1060 of GTX 1050 Ti), is de Lenovo Legion Y520 een geweldig apparaat om video's te bewerken.

Voors en tegens

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom we de Lenovo Legion Y520 graag zien:

  • Goede bouwkwaliteit. Hoewel de behuizing van kunststof is, voelt hij stevig en duurzaam aan
  • Het is beschikbaar in verschillende hardwareconfiguraties, met prijzen voor verschillende budgetten
  • Het koelsysteem is zeer efficiënt
  • Het toetsenbord is een genot om op te typen en het is ook van achteren verlicht
  • Het geluidssysteem biedt goede trouw
  • De prijs / prestatie-verhouding is meestal erg goed

Er zijn ook een paar dingen die niet zo positief zijn:

  • Hoewel het IPS-technologie gebruikt en de kijkhoeken erg gul zijn, heeft het scherm een ​​lage helderheid en gelige kleuren
  • De levensduur van de batterij is nogal slecht
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Lenovo Legion Y520 gaming-laptop is een apparaat dat veel vermogen voor een redelijke prijs verpakt. U kunt hem uitrusten met de nieuwste processor, grafische kaart en opslag, zonder de kosten overweldigend te maken. Als je games wilt spelen, veeleisende apps wilt draaien, veel wilt typen, een goede geluidskwaliteit wilt hebben en een efficiënt en stil koelsysteem, is Lenovo Legion Y520 een van de beste keuzes die je kunt maken. Het is een van de meest uitgebalanceerde laptops die we onlangs hebben getest en we geloven dat het een uitstekende acquisitie is voor iedereen die op zoek is naar een goede gaming-laptop.

Unboxing van de Lenovo Legion Y520 gaming-laptop

De Lenovo Legion Y520-gaminglaptop arriveert in een zwarte kartonnen doos die eenvoudig en minimalistisch is. Het enige dat erop staat is een grote tekst met de tekst: "Legion by Lenovo." Er zijn geen details over de laptop.

Open de doos en u vindt de laptop in een beschermhoes, samen met de oplader, voedingskabel, snelstartgids en garantiekaart.

De Lenovo Legion Y520 gaming-laptop wordt geleverd in een eenvoudige doos die er goed uitziet. De unboxing-ervaring is aangenaam, maar er zijn geen accessoires meegeleverd met de laptop, wat voor sommige gebruikers teleurstellend kan zijn.

Hardwarespecificaties

De Lenovo Legion Y520-gaminglaptop kan worden uitgerust met een Intel Core i7 of een Intel Core i5-processor. Het geteste model kwam met de 7e generatie Intel Core i7 7700HQ processor, draaiend op een frequentie van 2.80GHz en tot 3.80GHz in turbomodus. Deze processor heeft vier cores en acht threads en een cachegeheugen van 6 MB. Intel heeft het in het eerste kwartaal van 2017 gelanceerd en het is een van de krachtigste mobiele processors die vandaag beschikbaar is.

De processor werkt samen met 8 of 16 GB aan DDR4 RAM op 2400 MHz. Het geteste model kreeg 8GB RAM, wat net genoeg zou moeten zijn voor gamers. U moet echter weten dat u nog eens 8 GB RAM kunt toevoegen om in totaal 16 GB RAM te maken als u dat wilt.

De Lenovo Legion Y520 is een gaming-apparaat en dat betekent dat het een fatsoenlijke grafische kaart in zich heeft. Het geteste model kwam met een NVIDIA GeForce GTX 1050 met 4 GB GDDR5 RAM. Deze laptop kan echter ook worden uitgerust met een NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti met 4 GB RAM of een NVIDIA GeForce GTX 1060 met 3 GB RAM.

De afbeeldingen worden geprojecteerd op een 15, 6 "LED-scherm met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het scherm is gebaseerd op de IPS-technologie (In-plane switching), wat betekent dat de kleurweergave van goede kwaliteit moet zijn en de kijkhoeken genereus moeten zijn Het scherm is bedekt met mat glas dat zou moeten helpen tegen ongewenste reflecties Hoewel sommigen beweren dat een resolutie van 1080p volgens de huidige normen klein is, zijn we van mening dat dit meer dan genoeg is om een ​​solide spelervaring te hebben.

Wat opslag betreft, werd de geteste Lenovo Legion Y520-gaminglaptop geleverd met een NVMe SSD met een opslagcapaciteit van 256 GB, vervaardigd door Samsung. De laptop kan echter ook worden uitgerust met een 512 GB PCIe SSD of met een traditionele harde schijf van maximaal 2 TB en 5400 RPM. Het is ook mogelijk om deze laptop in een dual drive-configuratie te krijgen, wat betekent dat je hem zowel met een SSD als met een HDD kunt uitrusten. Geen van de opslagconfiguraties bevat een optisch station. Als u nog steeds cd's, dvd's of zelfs Blu-ray-schijven gebruikt, moet u een externe optische eenheid aanschaffen.

De audio wordt geleverd door twee 2W Harman gecertificeerde luidsprekers met Dolby Audio Premium. Aan de bovenkant van het scherm bevindt zich ook een webcam met een standaard 720p-resolutie, handig voor het voeren van video-oproepen.

Wat betreft connectiviteitsopties wordt de Lenovo Legion Y520-laptop geleverd met 1 x USB 3.0 (Type-C), 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x HDMI, 1 audio-aansluiting, 1 microfoonaansluiting, een Ethernet-poort voor bekabelde netwerkverbindingen en een 4-in-1 kaartlezer (SD, SDHC, SDXC, MMC).

U krijgt ook het beste in netwerkopties: een geïntegreerde draadloze netwerkadapter (Intel Dual Band Wireless-AC 8265) die de 802.11ac-standaard ondersteunt. De draadloze kaart werkt met 2x2 MIMO, wat betekent dat het twee ruimtelijke streams biedt voor het verzenden en ontvangen van gegevens op hetzelfde kanaal of dezelfde frequentie. Samen met de draadloze kaart krijgt u ook een Bluetooth 4.2-chip. Wat betreft het bekabelde netwerk, is het de moeite waard om op te merken dat de Ethernet-kaart in staat is tot overdrachtssnelheden tot 1 Gbps.

De Lenovo Legion Y520 krijgt zijn autonomie van een driecellige 45 Wattuur batterij. De voedingsadapter is geschikt voor een uitvoer van 20 V DC, 6, 75 A, 135 W, wat meer dan voldoende is om de laptop aan de gang te houden, zelfs tijdens zeer lange gamesessies. Afhankelijk van de configuratie weegt de Lenovo Legion Y520 minstens 5, 29 lbs of 2, 4 kg, maar niet minder. Als het is uitgerust met een NVIDIA GeForce GTX1050 of 1050Ti, heeft de laptop een afmeting van 14, 96 x 10, 43 x 1, 09 inch of 380 x 265 x 25, 8 mm in hoogte, breedte en diepte. Als deze is uitgerust met een NVIDIA GeForce GTX 1060, heeft deze een afmeting van 14, 96 x 10, 43 x 1, 09 inch of 380 x 265 x 27, 8 mm. Met andere woorden, het is iets dikker.

Als u meer details wilt, kunt u hier de officiële hardwarespecificaties vinden: Lenovo Legion Y520 technische specificaties.

De Lenovo Legion Y520 gaming-laptop is een apparaat dat kan worden uitgerust met een aantal indrukwekkende hardware. Zelfs in zijn barebone-configuratie zou het meer dan in staat moeten zijn om elk spel met instellingen van hoge kwaliteit uit te voeren .

Lees de volgende pagina van deze recensie om de gebruikerservaring te zien die u krijgt, wat is meegeleverd met de Lenovo Legion Y520 en de resultaten die we hebben gemeten in benchmarks.