Tutorial

Een Dual SIM-smartphone instellen met Android (standaard-SIM voor oproepen, sms, gegevens, enz.)

De meeste Dual SIM-smartphones gebruiken een Dual SIM Dual Standby- implementatie, die goedkoper te produceren is. Dit betekent dat wanneer u twee SIM-kaarten in uw Android-smartphone steekt en de standaardinstellingen gebruikt zonder ze te wijzigen, de smartphone SIM 1 zal gebruiken voor oproepen, tekstberichten, gegevensverbindingen en voor het maken van Bluetooth-oproepen. U kunt echter voor elk type activiteit een primaire simkaart kiezen. Hier is hoe het is gedaan:

OPMERKING: Android is beschikbaar in vele versies en aanpassingen. Om zoveel mogelijk gebruikers te helpen, hebben we voor deze handleiding twee verschillende Dual SIM-smartphones gebruikt: ASUS ZenFone 4 en Huawei P10 lite. Beide hebben Android 7 Nougat geïnstalleerd. Als je niet weet welke versie van Android je op je smartphone hebt, lees dan deze tutorial: welke versie van Android heb ik? 3 manieren om te controleren !.

Ga eerst naar de instellingen van de Dual SIM-kaart van Android

Open de instellingen van je Android-smartphone. Zoek vervolgens in het gedeelte Draadloos en netwerken naar "Instellingen voor Dual SIM-kaart" of " Beheer met twee SIM-kaarten " en tik op dit item.

Je krijgt de twee simkaarten op je smartphones en hun status te zien. Eerst zie je de naam van elke simkaart. Blader naar het gedeelte "Voorkeursimkaart" of naar het gebied waar u instellingen hebt voor de standaard SIM-kaart.

Op Android-smartphones kunt u de gewenste SIM voor deze acties instellen:

  • Spraakoproep - u kunt de standaard SIM-kaart instellen voor de telefoongesprekken die u op uw smartphone plaatst.
  • Sms-berichten - u kunt maar één simkaart gebruiken voor het verzenden van uw eigen sms-berichten.
  • Dataservicenetwerk - u kunt slechts één actieve dataverbinding met internet hebben. U moet de gewenste SIM instellen om verbinding te maken met internet.
  • Voorkeur voor Bluetooth-oproepinstellingen - als u een Bluetooth-headset gebruikt en u belt er via, moet u de gewenste SIM instellen om dat te doen.

Houd er rekening mee dat de instellingen die u kunt wijzigen variëren op basis van de Dual SIM-implementatie die wordt gebruikt door de fabrikant van uw smartphone.

Hoe de standaard-SIM in te stellen voor spraakoproepen in Android

Zoek in het scherm met Dual SIM-instellingen naar een vermelding met de naam Voice call of Default calling SIM en tik erop. Kies vervolgens de simkaart die u als standaard wilt gebruiken. Dit kan de SIM zijn van de mobiele provider met het beste plan voor telefoongesprekken. Als u niet één SIM als standaard wilt gebruiken en u de voorkeur geeft om tussen deze twee te schakelen, kiest u 'Altijd vragen' of 'Niet instellen'.

Als u dat doet, vraagt ​​Android u altijd om de simkaart te kiezen van waaruit u een telefoongesprek wilt beginnen.

Hoe de standaard SIM in te stellen voor sms-berichten

Zoek in het scherm met Dual SIM-instellingen naar een vermelding met de naam SMS-berichten of Standaard belsimkaart (als er geen individuele vermelding voor SMS-berichten is) en tik erop.

Kies vervolgens de simkaart die u als standaard wilt gebruiken. Dit kan de SIM van de mobiele provider zijn met het beste plan voor sms-berichten.

Sommige Dual SIM-implementaties gebruiken dezelfde SIM als de standaard voor zowel spraakoproepen als tekstberichten, terwijl andere toestaan ​​dat verschillende SIM-kaarten voor beide taken worden gebruikt. Dit varieert van smartphone tot smartphone.

Hoe de standaard SIM in te stellen voor mobiele dataverbindingen

Zoek in het scherm met instellingen voor Dual SIM naar een item met de naam Data Service Network of Default Mobile Data en tik erop.

Kies vervolgens de simkaart die u wilt gebruiken als standaard voor mobiele internetverbindingen op uw Android-smartphone.

Hoe de standaard-SIM in te stellen voor Bluetooth-oproepen

Sommige Android-smartphones zoals de ASUS ZenFone 4 bieden de mogelijkheid om de standaard SIM-kaart te kiezen voor oproepen die u via een Bluetooth-headset maakt. Zoek in het scherm met Dual SIM-instellingen naar een vermelding met de naam Gewenste Bluetooth-oproepinstellingen en tik erop. Kies vervolgens de simkaart die u voor deze activiteit wilt gebruiken.

Heeft deze gids je geholpen?

In de wereld van Android-smartphones zijn er veel verschillende Dual SIM-implementaties. Om dingen moeilijker te maken, zijn er ook veel Android-versies en aanpassingen gemaakt door fabrikanten. We hopen dat deze gids u heeft kunnen helpen, ongeacht welke smartphone u gebruikt. Als dit niet het geval is, laat ons weten welke smartphone u heeft (het exacte model) en wat niet voor u werkte. Reageer hieronder en laten we bespreken.