Anders

De 5 beste spraakopname-apps voor Android-smartphones en -tablets

Ben je een student en geeft je leraar lezingen die te lang zijn om op te schrijven? Heb je een baas die te snel praat en als hij klaar is, heb je geen idee wat hij van je verwachtte? Heb je ooit al eens willen kunnen opnemen terwijl je zong? Of wilde u uw slaapgesprek tijdens de nacht opnemen? :) Dit zijn allemaal vragen die hetzelfde antwoord hebben: haal een stemrecorder! Of, nog beter, als je al een Android-smartphone of -tablet hebt, haal je een app voor stemrecorders. Om ervoor te zorgen dat u gemakkelijker kunt kiezen uit de vele van dergelijke apps die beschikbaar zijn in de Play Store, hebben we deze verzameling voor u gemaakt:

1. Voice Recorder Vox

Voice Recorder Vox is een eenvoudige Android-app waarmee u alle basisfuncties kunt uitvoeren die u nodig hebt op het gebied van spraakopname. U kunt audio opnemen met de ingebouwde microfoon of de cameramicrofoon als uw smartphone er ook een heeft. U kunt de opnamen rechtstreeks vanuit de app afspelen. Voice Recorder Vox ziet er goed uit en is gemakkelijk te gebruiken. Het beste is dat er geen limiet is voor hoe lang de spraakopnamen zijn. Zolang u ruimte op uw Android-apparaat heeft, kunt u audio opnemen. Dat maakt het een uitstekende keuze voor studenten die hun lessen willen opnemen, voor zakenmensen die vergaderingen willen opnemen, of zelfs voor mensen die zichzelf willen inslapen terwijl de ontwikkelaars de app adverteren. :) De app is gratis maar geeft advertenties weer. Je kunt ze verwijderen door een eenmalige eenmalige vergoeding te betalen.

Downloaden: Voice Recorder Vox

2. Easy Voice Recorder

Easy Voice Recorder is een andere app voor spraakrecorders voor Android die eenvoudig en gebruiksvriendelijk is, precies zoals de naam al aangeeft. Het bevat de basisfuncties van een dergelijke app: u kunt deze gebruiken om audio op te nemen en u kunt de opnamen ook rechtstreeks vanuit de app afspelen. Easy Voice Recorder beperkt de grootte van de opnames niet, dus de enige limiet is de opslagruimte die beschikbaar is op uw Android-apparaat. Als u de Pro-versie koopt, zijn de twee interessantste functies die u krijgt, dat u ook een Bluetooth-microfoon kunt gebruiken voor het opnemen van audio en u kunt nieuwe opnames automatisch uploaden naar uw Google Drive- of Dropbox-opslag.

Downloaden: Easy Voice Recorder

3. Smart Voice Recorder

Smart Voice Recorder gebruikt de microfoon van uw Android-apparaat om geluid op te nemen en op te slaan. De interface is doodeenvoudig: het hoofdscherm van de app toont alleen een geluidsvisualisator, een rode timer en een paar knoppen die worden gebruikt voor het opnemen.

Met de app kun je de opnames ook rechtstreeks afspelen, zonder daarvoor een andere mediaspeler te hoeven gebruiken. Wat we het leukst vonden aan Smart Voice Recorder, is dat het een functie met de naam Skip silence bevat die, wanneer ingeschakeld, stilte detecteert en overstemt van uw opnames. Dat is erg handig als je lange tijd audio wilt opnemen omdat het de audiobestanden korter en kleiner maakt. De app is gratis, maar toont advertenties. Als u ze wilt verwijderen, moet u een kleine vergoeding betalen.

Downloaden: Smart Voice Recorder

4. Hi-Q MP3-spraakrecorder

Hi-Q MP3 Voice Recorder is een Android-app die je met een paar tikken kunt gebruiken als je audio wilt opnemen. Het is ook een app met veel functies en instellingen om te configureren. Als u niet veel om de instellingen geeft, kunt u gewoon op opnemen op het hoofdscherm. Als u klaar bent met opnemen, kunt u ernaar luisteren vanuit de app. Wat betreft de geavanceerde functies en instellingen, het beste wat je krijgt is dat je opnames automatisch kunt uploaden naar Dropbox en Google Drive, je kunt de microfoon kiezen die wordt gebruikt voor opname, en je kunt de ingangsgeluidversterking specificeren die wordt toegepast op opnames. Helaas kunt u met de gratis versie van Hi-Q MP3 Voice Recorder slechts 10 minuten audio opnemen. Als u meer wilt, moet u de Pro-versie kopen.

Downloaden: Hi-Q MP3-spraakrecorder

5. Audiorecorder

De audiorecorder is waarschijnlijk de eenvoudigste en gemakkelijkste Android-voicerecorder die we hebben getest. Deze is gemaakt door Sony en kan door iedereen op elk Android-apparaat worden gebruikt, niet alleen op Sony-smartphones (we wilden ook een vergelijkbare app van Samsung opnemen, maar we kwamen erachter dat deze alleen op Samsung-apparaten werkt, wat niet aardig!). Audiorecorder is een app die u opent en u drukt op de opnameknop. Vervolgens kunt u uw opnamen bekijken en beluisteren in het gedeelte Opnamen . Als u wilt, kunt u ook de audiokwaliteit voor de opnamen kiezen en of u stereogeluid of monogeluid verkiest. Dat is het! Het is ook belangrijk op te merken dat Audio Recorder ook de enige app in deze roundup is die geen advertenties weergeeft en ook volledig gratis is.

Downloaden: audiorecorder

Conclusie

Er zijn waarschijnlijk tientallen of zelfs honderden spraakopname-apps beschikbaar in de Play Store . Veel ervan zijn echter oude of gewoon slechte apps die niet doen wat u van hen verwacht. Of, als ze dat doen, ze zien er lelijk uit of zitten vol met invasieve advertenties. De lijst die we voor u hebben gemaakt, bevat de beste spraakopnameapps die we hebben gevonden en we hopen dat dit u helpt een app te vinden die u bevalt. Als u andere mensen kent die op onze lijst moeten staan, aarzel dan niet om ze met ons te delen, in de opmerkingen hieronder.