Nieuws

Google-technicus neemt defecte USB-C-kabels op Amazon over

Een Google-technicus toonde aan dat verschillende USB-C-kabels die te koop waren bij Amazon niet voldeden aan de standaardspecificaties. Benson Leung begon eind oktober beoordelingen op Amazon te plaatsen, over kabels die defect waren tot het punt van beschadiging van de apparaten die ermee verbonden waren.

Benson Leung & USB-C

Na het werken aan verschillende projecten met USB-C-connectiviteit, werd Benson dol op de technologie en zijn mogelijkheden. USB-C kan meer vermogen bevatten om een ​​laptop op te kunnen laden, niet alleen een smartphone. De hoge snelheid van gegevensoverdracht maakt de eliminatie van andere poorten zoals HDMI mogelijk. Last but not least, de standaard zorgt voor een omkeerbare plug-in waardoor de frustrerende ervaring van het raken van de rechterkant van de oudere USB-modellen wordt geëlimineerd.

Fotobron: The Meta Picture.

Nieuwe kabels, defecte kabels

De geweldige nieuwe mogelijkheden van USB-C-connectoren zijn allemaal voor niets als je ze met slechte kabels aansluit. Dus deed Benson een beroep op het testen van de kabels die op de markt waren en ontdekte dat sommige niet werkten en zelfs de apparaten die ermee verbonden waren in gevaar brachten. Om zijn service van openbaar nut te maken, publiceerde hij zijn resultaten als recensies op Amazon.

De resultaten gaven een somber beeld. Van de 18 beoordelingen gepubliceerd op het moment dat dit artikel werd geschreven, zijn er slechts 4 producten volledig beoordeeld met 5 sterren. De andere 14 kregen slechts 2 sterren omdat ze er niet in slaagden iets af te leveren dat behoorlijke prestaties opleverde. Een van de meest voorkomende problemen was het onvermogen om apparaten op te laden. Een van mijn grootste frustraties is dat ik mijn stervende smartphone-batterij niet kan opladen vanwege een defecte oplader of kabel. Ik kan me daarom de pijn voorstellen om zo'n ervaring te krijgen van een geheel nieuwe kabel.

Waar vind je de USB-C-connector?

USB-C is gecreëerd door de samenwerking van verschillende bedrijven in een project dat voor het eerst in 2012 voor het eerst publiekelijk werd vastgelegd. Niettemin is Apple het bedrijf dat de norm met succes op de markt heeft geïntroduceerd en dit jaar een Macbook lanceerde met maar één connector - een USB-C. Enkele maanden later kwamen USB-C-producten in de markt als paddestoelen uit de grond, wat een van de snelste adoptiesnelheden voor nieuwe technologieën is.

Hoewel er nog steeds een discussie is over de compatibiliteit met Thunderbolt en met Apple's standaard (andere fabrikanten staan ​​erom bekend Apple-normen te ontlopen), is USB-C niet meer weg te denken. Wanneer we een USB-C-kabel kopen, hopen we te kunnen profiteren van verbeterde producten dankzij het werk van Benson Leung. Wanneer u USB-C-kabels koopt, is het de moeite waard om de beoordelingen te bekijken, omdat het label misleidend kan zijn over wat u in het pakket krijgt.

Bron Google+