Beoordeling

Fitbit Charge 2 review: een van de beste fitness trackers die je kunt kopen!

Veel fitness-trackers hebben de neiging omvangrijk te zijn, met een mat ontwerp dat te weinig elegantie heeft. Fitbit is een van de bedrijven die dit probleem heeft begrepen en hun nieuwste generatie apparaten heeft de neiging er beter uit te zien dan die van hun concurrenten. Fitbit Charge 2 is een van hun populairste apparaten - een fitness-polsband met hartslagmonitoring, multisportmodi, begeleide ademhalingssessies en verwisselbare banden. Als u wilt weten of het goed bij u past en hoe goed het werkt, lees dan deze review:

Fitbit Charge 2: voor wie is het goed?

De Fitbit Charge 2 fitnesstracker is een uitstekende keuze voor:

 • Mensen die hun levensstijl willen verbeteren en dagelijks actiever willen worden
 • Gebruikers die problemen hebben met hun slaappatroon en meer willen weten over wat er aan de hand is en wat ze kunnen doen om dingen op te lossen
 • Mensen die een fitnesstracker wensen die goed is geïntegreerd met veel gezondheids- en fitnessdiensten
 • Gebruikers die een fitnesstracker willen met solide bouwkwaliteit en een aangenaam ontwerp

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Er zijn veel dingen om van te houden met de Fitbit Charge 2 :

 • Het biedt veel nuttige gegevens voor het begrijpen van uw dagelijkse routine en welke verbeteringen u moet aanbrengen
 • Uitstekende slaap-tracking en analyse
 • De banden kunnen eenvoudig worden vervangen. U hoeft geen nieuwe Fitbit te kopen als deze versleten is
 • Het OLED-scherm biedt nuttige meldingen wanneer u niet in de buurt van uw smartphone bent
 • Het is meer stijlvol en goed gebouwd dan de vorige generatie van hetzelfde apparaat
 • Integratie met vele fitness- en gezondheidsdiensten, waaronder MyFitnessPal
 • Uitstekende mobiele apps die er geweldig uitzien en gemakkelijk te gebruiken zijn

We hebben slechts enkele tekortkomingen geïdentificeerd voor de Fitbit Charge 2 :

 • Het is niet waterdicht
 • De precisie van de HR-sensor varieert meer dan die van andere sensoren, afhankelijk van wat u doet, waar u zich bevindt en hoe u de tracker om uw pols legt
 • Er zit geen GPS-chip in, maar hij kan de GPS van je smartphone gebruiken voor meer gedetailleerde tracking
Product Nominaal 5/5

Vonnis

De Fitbit Charge 2 is een van de beste fitness-trackers die je kunt kopen. We hebben het twee maanden gebruikt en we hebben ook het vorige model gebruikt toen het werd uitgebracht. De nieuwe versie is een uitstekende upgrade van een eerdere generatie, die alle geweldige dingen uit het verleden haalt en bijna al zijn vroegere zwakheden verbetert. Een aspect dat we op prijs stelden, was de sterk verbeterde bouwkwaliteit. Hoewel de Fitbit Charge 2 niet altijd 100% nauwkeurig is, zijn de gegevens meestal consistent. Het app-ecosysteem dat Fitbit heeft gemaakt, is een van de beste in de branche en het helpt gebruikers fit te worden, beter te slapen, hun dagelijkse routine te verbeteren, enzovoort. De integratie met vele andere gezondheids- en fitnessdiensten verhoogt de bruikbaarheid van dit apparaat, vooral voor gebruikers die ook bezig zijn met logboeken en andere soortgelijke activiteiten. Als u op zoek bent naar een uitstekende fitnesstracker, moet u Fitbit Charge 2 overwegen.

De Fitbit Charge 2 ontkoppelen

De Fitbit Charge 2 fitness-tracker wordt geleverd in een mooie witte doos met de afbeelding van het apparaat bovenaan.

In de witte doos bevindt zich een andere zwarte doos met de Fitbit. In deze doos staat niets geschreven en het opent als een boek. Binnenin vind je de Fitbit Charge 2 en de rest van de accessoires, netjes ingestopt.

Wanneer u alles uitpakt, vindt u de volgende items: de Fitbit Charge 2, de oplaadkabel, de garantie en de installatiehandleiding.

De unbox-ervaring die Fitbit Charge 2 biedt, is plezierig en verdient een premiumproduct. Het pakket bevat alles wat u nodig hebt om de fitnesstracker in te stellen en te gebruiken.

Ontwerp- en hardwarespecificaties

We hadden Fitbit-apparaten in het verleden, en we houden van het feit dat nieuwere generatieproducten meestal eleganter en minder nerd zijn. Fitbit Charge 2 ziet er beter uit dan de eerste versie van hetzelfde product, en het is discreter en eleganter. Ook is de bouwkwaliteit verbeterd. De polsband is gemaakt van flexibel, duurzaam elastomeer materiaal.

Het heeft een metalen snap-lock mechanisme voor het verwijderen van de polsband van het apparaat, dat is gemaakt van roestvrij staal. De polsband kan worden vervangen en je kunt verschillende, in verschillende kleuren, kopen om bij je outfit te passen: zwart, pruim, blauw en groenblauw. Er zijn ook drie verschillende polsmaten om uit te kiezen: klein, groot en extra groot. We gebruikten de grote versie, die zou moeten werken voor de meeste mannen van gemiddelde grootte. Je vindt hier een polsbandmeettabel.

Er zijn ook twee duurdere versies van het apparaat, met premium materialen: gunmetal en roségoud. De gunmetal-versie is voorzien van een roestvrij stalen gesp en een metalen frame, gemaakt met een eersteklas PVD-platingproces. Het rosegouden goud heeft een 22 karaats vergulde roestvrijstalen gesp en frame die ook is gemaakt met een eersteklas PVD-platingproces. Om ze te krijgen, moet je een extra 30 USD of 30 Euro betalen.

Fitbit Charge 2 heeft de volgende sensoren en componenten: een optische hartslagmeter, een accelerometer met 3 assen, een hoogtemeter en een trilmotor voor waarschuwingen en meldingen. Het gebruikt ze om de volgende functies te bieden: continue hartslag-tracking, cardio-fitnessniveaus, begeleide ademhalingssessies, activiteitstracering (stappen, afstanden, verbrande calorieën, verheven verdiepingen, actieve minuten), automatische trainingsherkenning (hardlopen, wandelen, fietsen en andere sporten), herinneringen om te verplaatsen, slaap volgen, alarmen, waarschuwingen (oproep, tekst en kalender).

Fitbit Charge 2 heeft ook een groot OLED-aanraakscherm met aanpasbare wijzerplaten (via de Fitbit-app). Hoewel er geen GPS-chip is, kan de Fitbit Charge 2 de GPS op uw smartphone gebruiken om statistieken te verzamelen.

Fitbit Charge 2 maakt gebruik van een Bluetooth 4.0-chip om verbinding te maken met uw smartphone, tablet en andere mobiele apparaten. Als u het zonder Bluetooth op een pc wilt aansluiten, moet u afzonderlijk een draadloze synchronisatiedongle aanschaffen. De synchronisaties kunnen worden uitgevoerd binnen een bereik van maximaal 30 voet of 9 meter.

Deze fitnesstracker is zweet-, regen- en spatwaterdicht. Het is echter niet zwemmproof of douchebestendig, dus u moet het tijdens dergelijke activiteiten afdoen. Het is een goed idee om hetzelfde te doen tijdens het afwassen.

Fitbit adverteert een batterijlevensduur van maximaal 5 dagen en we kunnen bevestigen dat deze schatting de realiteit weerspiegelt, in ieder geval gedurende de eerste twee maanden van gebruik. De oplaadtijd kan variëren van één tot twee uur en wordt uitgevoerd met de eigen laadkabel die in de verpakking is gebundeld.

Als u alle officiële specificaties van dit product wilt lezen, gaat u naar deze pagina: Fitbit Charge 2-functies.

Op de volgende pagina vindt u meer informatie over de Fitbit-software en onze ervaring met de Fitbit Charge 2.