Tutorial

Hoe weet u of u NFC op uw Android-smartphone heeft en hoe u deze kunt activeren

NFC of Near Field Communication is een communicatiestandaard die dichtbij is en die veel voorkomt in moderne smartphones en tablets. Als u een apparaat met Android heeft, kunt u NFC gebruiken om uw smartphone met een draadloze luidspreker te verbinden of om betalingen zonder contact te maken. Wat je ook wilt doen met NFC, hier kun je controleren of je NFC op je Android-apparaat hebt en hoe je NFC in- of uitschakelt:

BELANGRIJK: deze handleiding is van toepassing op Android 8 Oreo, Android 7 Nougat en Android 6 Marshmallow. De procedure is hetzelfde in Android 7 en Android 6. In dit artikel gebruiken we drie sets screenshots en instructies: een die van toepassing is op een schone versie van Android 7 Nougat (aan de linkerkant), een andere die verwijst naar een aangepaste versie van Android 7 (aan de rechterkant) en een andere voor Android 8 Oreo, met afzonderlijke schermafbeeldingen. Voor de screenshots aan de linkerkant gebruikten we een Motorola Nexus 6-smartphone, terwijl we aan de rechterkant Huawei P10 Lite gebruikten. Voor de schermafbeeldingen die van toepassing zijn op Android 8 Oreo, hebben we een Nexus 6P-smartphone gebruikt. Als je niet weet welke versie van Android je hebt, lees dan deze handleiding en ontdek: Welke versie van Android heb ik? 3 manieren om te controleren !.

Methode 1. Zoek naar NFC in de app Instellingen

Deze methode is de snelste en werkt op alle Android-smartphones en -tablets hetzelfde. Open eerst de app Instellingen . Vervolgens typt u in het zoekveld bovenaan het woord 'nfc'. Als Android een zoekresultaat als NFC of Near Field Communication retourneert, is NFC beschikbaar op uw Android-smartphone of -tablet.

Als u Android 8 Oreo gebruikt, werkt zoeken op dezelfde manier. Als er geen resultaten worden geretourneerd, hebt u geen NFC op uw apparaat.

Als u NFC wilt activeren, slaat u het volgende gedeelte in deze handleiding over en volgt u de instructies die in de derde zijn gedeeld.

Methode 2. Zoek handmatig naar NFC in de instellingen van uw smartphone

Een langer proces houdt in dat eerst de app Instellingen wordt geopend. Zoek in Android 7 of ouder naar de knop Meer . Het is meestal te vinden in de categorie Draadloos en netwerken, of ergens onder Bluetooth . Tik op Meer .

Als u Android 8 Oreo gebruikt, zoekt u Aangesloten apparaten en tikt u op dit item.

Vervolgens krijg je een lijst met meer instellingen te zien. Een daarvan is naam NFC of Near Field Communication . Op sommige apparaten heeft NFC een schakelaar om deze functie in of uit te schakelen, terwijl deze op andere apparaten een categorie instellingen is die u moet openen. Als de laatste van toepassing is op uw apparaat, tikt u op NFC of Near Field Communication om toegang te krijgen tot de beschikbare instellingen.

Hetzelfde geldt voor Android 8. Je ziet meer instellingen en een daarvan gaat over NFC, vergezeld van een schakelaar.

Schakel NFC in op je Android-smartphone of -tablet

Als u NFC op uw Android-apparaat wilt activeren, zet u de NFC-schakelaar op Aan .

Hetzelfde is geldig in Android 8 Oreo.

Als u NFC wilt deactiveren, volgt u dezelfde procedure voor het zoeken naar NFC-gerelateerde instellingen en zet u dezelfde schakelaar op Uit .

Waar gebruik je NFC voor?

Nu weet u hoe u erachter kunt komen of uw Android-smartphone of -tablet NFC bevat en hoe u deze kunt aan- of uitzetten . Als u NFC op uw apparaat gebruikt en voordat u deze tutorial afsluit, deelt u dan met ons waarvoor u deze hebt gebruikt? Heb je apparaten via NFC verbonden? Heb je draadloze betalingen gedaan? Reageer hieronder en laten we bespreken.