Tutorial

De camera-app gebruiken in Windows 8.1 met uw webcam

De Camera- app is vooraf geïnstalleerd in Windows 8.1. Als uw computer of apparaat een webcam heeft, kunt u de Camera- app eenvoudig gebruiken om foto's te nemen en video's op te nemen, of u kunt het gebruiken om de afbeelding van uw Microsoft-account bij te werken. In deze zelfstudie laat ik je zien hoe je de Camera- app gebruikt in Windows 8.1.

Belangrijk : als u de Camera- app voor de eerste keer gebruikt, moet u controleren of het stuurprogramma voor uw webcam is geïnstalleerd.

De Camera-app starten in Windows 8.1

U kunt de Camera- app op verschillende manieren starten:

Als u op het bureaublad bent, opent u de charms en klikt of tikt u op Zoeken . Voer in het zoekvak het woord "camera" in en klik of tik op het juiste zoekresultaat.

Als u in het startscherm bent, klikt of tikt u op de tegel Camera- app.

Als uw webcam niet correct is geïnstalleerd, wordt er een foutbericht weergegeven met de melding dat er een probleem is met de camera.

Als u deze app voor de eerste keer gebruikt, vraagt ​​de app mogelijk of hij uw webcam en microfoon kan gebruiken en vervolgens of hij uw locatie kan gebruiken. Klik of tik op Toestaan om de app te gebruiken.

Als alles goed is, ziet u een afbeelding van wat zich voor uw camera bevindt.

Foto's maken met de camera-app

Er zijn twee knoppen beschikbaar aan de rechterkant van het scherm: één voor het opnemen van video's en één voor het maken van foto's.

Als u een foto wilt maken, klikt of tikt u op de knop Foto (die met een camerapictogram). Als alternatief kunt u ergens in het midden van de afbeelding klikken of ergens op tikken om een ​​momentopname te maken.

Hoe de timer en belichting in te stellen voordat u foto's maakt

Terwijl u foto's maakt met deze app, kunt u Timer, Belichting aanpassen of heeft u vanuit de app zelf toegang tot de map Camera Roll .

Als u deze instellingen wilt gebruiken, klikt u met de rechtermuisknop ergens in het app-scherm of veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm als u een apparaat met aanraakbediening gebruikt.

Als u de belichting wilt aanpassen, klikt of tikt u op de knop Belichting . Belichting verwijst naar het regelen van de lichtheid en de duisternis van het beeld. Wanneer de schuifregelaar naar beneden gaat, neemt de duisternis toe. Wanneer de schuifregelaar omhoog gaat, neemt het licht toe.

U kunt de timer ook gebruiken om na een bepaalde tijd een foto te maken. Klik of tik op de knop Timer en u kunt deze instellen op: 3 seconden of 10 seconden. Een klik of tik activeert de timer van 3 seconden. Als u nog een keer klikt of tikt, wordt de timer ingesteld op 10 seconden. Met nog één keer klikken of tikken, is de timer uitgeschakeld. Het aftellen verschijnt op het scherm zodra de timer is geactiveerd.

Hoe bekijk ik de foto's gemaakt met de camera-app

Er zijn enkele manieren om de gemaakte foto's te bekijken met deze app:

Klik op de linkerpijl in de Camera- app of veeg naar rechts als u een apparaat met aanraakbediening gebruikt.

U kunt nu door uw afbeeldingen navigeren door op de knop Vorige aan de linkerkant of op de knop Volgende aan de rechterkant te klikken of tikken. U veegt ook vanaf de rechter- of linkerrand van het scherm om achteruit of vooruit te gaan.

U kunt ook in de map Camera Roll in Verkenner gaan . Je kunt het vinden op: "C:\Users\Your Username\Pictures\Cameral Roll" . Hier waar de Camera- app uw foto's en video-opnamen opslaat.

U kunt dubbelklikken of tikken op de afbeelding die u wilt bekijken en deze wordt geopend in de standaardbeeldviewer. Als u niet weet hoe u uw standaard apps in Windows 8.1 moet instellen, lees dan onze stapsgewijze zelfstudie: De eenvoudige manier om uw standaardapps in Windows 8.1 in te stellen.

Hoe video's opnemen met de camera-app in Windows 8.1

Klik of tik op de knop Video in de Camera- app om de opname te starten.

Wanneer de opname start, wordt linksonder een stopwatch weergegeven met de tijd die is verstreken sinds u de opname startte. De videoknop wordt ook vervangen door een knop Stoppen .

Om te stoppen met opnemen, klik of tik op de knop Stoppen . De opname wordt nu opgeslagen en opgeslagen in uw map Camera Roll .

Hoe video-opnamen te bekijken in de camera-app

Als u een opgenomen video wilt zien, klikt u op de linkerpijl in de Camera- app of veegt u naar rechts als u een apparaat met aanraakbediening gebruikt. De opname begint automatisch te spelen.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe opgenomen video wordt afgespeeld door de app. Als u de video die u bekijkt wilt pauzeren, klikt of tikt u op de knop Pauzeren in het midden van het scherm. Als u een gepauzeerde video wilt afspelen, klikt of tikt u op de knop Afspelen op dezelfde plek als de knop Pauzeren .

Als alternatief kunt u naar de map Camera Roll gaan waar de Camera- app alle video's opslaat die u opneemt. Onthoud dat je er toegang toe hebt door File Explorer te gebruiken en naar "C:\Users\Your Username\Pictures\Camera Roll" .

Hoe de instellingen van de camera-app te veranderen

De instellingen van deze app kunnen toegang krijgen via de charm Instellingen, net als in andere moderne apps voor Windows 8.1.

Open de Camera- app nog steeds en open de Charms en klik of tik op Instellingen .

Klik of tik vervolgens op Opties .

Hier configureert u een dynamische lijst met instellingen, die varieert afhankelijk van de webcam die u gebruikt en de stuurprogramma's:

  • Fotoformaatverhouding - De beeldverhouding van een afbeelding beschrijft de proportionele relatie tussen de breedte en de hoogte.
  • Rasterlijnen - dit zijn reeksen horizontale en loodrechte lijnen die het beeld in vierkanten verdelen. Je kunt ze tonen of verbergen.
  • Locatie-info - indien ingeschakeld, wordt uw locatie opgeslagen in de metadata van de foto's en opnames die u maakt met deze app.

Voor andere webcams kunt u aanvullende instellingen zien, zoals de videokwaliteit die u voor uw opnamen wilt gebruiken, welke microfoon u wilt gebruiken voor video-opnamen, enz. De lijst met instellingen varieert van webcam tot webcam.

Wat is er nieuw in de Camera-app versus de Windows 8-versie

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de Camera- app van Windows 8.1 en de versie van Windows 8. Als u niet op de hoogte bent van de Camera- app van Windows 8, lees dan deze tutorial: Introductie van Windows 8: Camera-app gebruiken voor het opnemen van video's.

De belangrijkste verschillen zijn de volgende:

  • In de Camera- app van Windows 8, tussen de knoppen Belichting en Timer, had je nog een knop genaamd Camera-opties . In Windows 8.1 is deze knop niet beschikbaar, maar dezelfde instellingen zijn beschikbaar via de charm Instellingen .
  • In de Camera- app van Windows 8.1, om een ​​video op te nemen, moet je klikken of op de knop Video tikken. Als u de opname wilt beëindigen, moet u op de knop Stoppen klikken of tikken. In Windows 8 moet je de videomodus inschakelen door op de knop Video te klikken of erop te tikken. Daarna kun je op het scherm klikken of ergens op het scherm tikken om de opname te starten. U kunt opnieuw klikken of tikken om de opname te stoppen.
  • In Windows 8.1 kunt u foto's maken terwijl de camera video's opneemt. Nadat u bent begonnen met het opnemen van een video, kunt u op het scherm klikken of tikken waar u maar wilt en de app maakt in plaats daarvan een foto zonder de opnamevideo te stoppen.

Conclusie

Dat is het voor deze eerste tutorial over het gebruik van de Camera- app in Windows 8.1. Het is een leuke app die je kan helpen wanneer je iets moet opnemen of wanneer je een foto wilt maken. Als u opmerkingen over dit onderwerp heeft, aarzel dan niet om ze te delen met behulp van het onderstaande opmerkingenformulier.