Tutorial

Hoe u het Microsoft-account dat op uw Windows Phone wordt gebruikt, kunt wijzigen

Als u een Microsoft-account (Windows Live ID) hebt gemaakt dat u niet langer op uw Windows Phone wilt gebruiken, kunt u het via het besturingssysteem wijzigen voor een ander account. Dit betekent echter dat u al uw apps, bestanden en instellingen kwijtraakt, zodat u opnieuw kunt beginnen en een ander account kunt gebruiken. In deze handleiding zal ik laten zien hoe dit werkt op uw Windows Phone 7.5 en ook de rol van een Microsoft-account in relatie tot Windows Phone uitleggen.

De rol van uw Microsoft-account begrijpen (Windows Live ID)

Wanneer u een Microsoft-account op uw Windows Phone gebruikt, hebt u ook een Xbox-gametag die hiervoor is gemaakt. Je bent je er misschien niet van bewust. Dat was ik in eerste instantie niet. Totdat ik struikelde over problemen. Hoewel u op elk gewenst moment de regio voor uw Microsoft-account kunt wijzigen, kunt u de regio van uw Xbox-gamertag niet meer wijzigen nadat deze is ingesteld. Dus als je niet oplet, kom je in een rare situatie terecht: je Windows Live ID (Microsoft-account) is ingesteld om te gebruiken als een regio in een land in Europa (bijvoorbeeld Roemenië) en de bijbehorende Xbox-gametag is ingesteld om te gebruiken als regio in de VS (bijvoorbeeld). Dit kan tot problemen leiden bij het kopen van apps in de Windows Phone Marketplace. Om toegang te krijgen tot alle functies van Windows Phone en apps te kopen in de Marketplace, moet de regio voor beide gelijk zijn of, indien verschillend, op zijn minst op een compatibele manier worden ingesteld. De gamertag van de Xbox kan bijvoorbeeld niet voor alle regio's en landen worden gemaakt. Als u bij het maken van het land niet hetzelfde land kunt selecteren als voor uw Microsoft-account, moet u een regio in de buurt kiezen die zich ten minste op hetzelfde continent bevindt. Alleen dan kun je rare conflicten vermijden, zoals de hierboven genoemde. Als u zich echter in een onaangename situatie bevindt, is uw enige oplossing het maken van een nieuw Microsoft-account en een nieuwe Xbox-gamertag die eraan is gekoppeld. Vervolgens kunt u ze gebruiken op uw Windows Phone en overschakelen van de oude naar de nieuwe.

Hoe u uw Windows Phone kunt resetten

Zorg eerst dat u de details kent van het nieuwe Microsoft-account (Windows Live ID) dat u gaat gebruiken. Maak ook een back-up van alle belangrijke gegevens die u op uw telefoon hebt. Je staat op het punt om alles te verliezen. Een ander goed ding om te doen is om een ​​lijst te maken van alle apps die u gebruikt, zodat u ze opnieuw kunt installeren en configureren, zodra het nieuwe Microsoft-account op uw telefoon is gebruikt. Ga vervolgens op uw Windows Phone naar Instellingen -> Systeem . Blader daar naar beneden naar Info .

Tik op Info en schuif omlaag naar de knop Reset your phone .

Tik erop en je wordt gevraagd om te bevestigen dat je OK bent om verder te gaan en de telefoon opnieuw in te stellen en al je persoonlijke inhoud te verliezen. Als je de nodige back-ups hebt gemaakt, ga je gang en tik je op Ja .

Uw Windows Phone wordt opnieuw opgestart en zichzelf teruggezet naar de standaard apps, bestanden en instellingen.

Wanneer je het opnieuw start, word je verwelkomd door een wizard, die je door de initiële setup loodst, ​​net als toen hij nieuw was en je hem voor de eerste keer opstartte.

Doorloop de wizard en verstrek de details van uw nieuwe Windows Live ID (Microsoft-account). Nadat de wizard is voltooid, kunt u de apps die u gebruikte op de oude id installeren en alle bestanden en gegevens waarvan u een back-up hebt gemaakt toevoegen.

Conclusie

Helaas is het proces van overschakelen naar een nieuw Microsoft-account hetzelfde als het opnieuw instellen van je telefoon naar de fabrieksinstellingen. Daarom raad ik u aan, voordat u ermee doorgaat, een duidelijke inventaris op te maken van de apps, bestanden en inhoud die u nodig hebt om handmatig een back-up te maken en over te gaan naar het nieuwe Microsoft-account.