Beoordeling

Boekbespreking - Microsoft Office 2010 Inside Out

In mijn bespreking van Microsoft Office 2010 Plain & Simple merkte ik op dat dit boek een kale benadering had en er waren andere boeken die een vollediger beeld konden geven van Office 2010 voor degenen onder ons die veel meer informatie wilden. Dus is een vereenvoudigd boek niet wat je nodig hebt? Wilt u een degelijke, eenvoudig te begrijpen referentie voor zo ongeveer alles wat er te weten valt over Microsoft Office? Microsoft Office 2010 Inside Out is misschien precies wat u zoekt.

Nu moet ik echter opmerken dat dit boek niet alle mogelijke programma's omvat die in elke versie van Office 2010 zijn opgenomen . Het is ontworpen om een ​​diepgaande blik te geven op Word, Excel, OneNote, Powerpoint en Outlook . De programma's die het bestrijkt, zijn de meest gebruikte en die in de versies van Office 2010 die de meeste mensen waarschijnlijk hebben - en eerlijk, als het boek op dit niveau van details over elk afzonderlijk Office- onderdeel ging, zou je een heftruck om het op te rapen. Het is al meer dan 900 pagina's lang, met een index van 47 pagina's. Dit is geen klacht, let wel. De auteurs krijgen veel uitleg op die pagina's en ze doen het goed.

Aan de slag, in detail

Het boek begint met een overzicht van Microsoft Office 2010 en biedt speciale hulp aan mensen die een upgrade hebben uitgevoerd rechtstreeks vanuit Microsoft Office 2003, die radicale wijzigingen in de Office- interface te zien zal krijgen. Een kenmerk van dit boek dat ik (als iemand die veel meer vertrouwd is met Office 2003 ) echt op prijs stelde, is de "Inside Out" -tips die in het boek in hun eigen kaders verschijnen. Deze geven duidelijke uitleg over waarom bepaalde dingen werken zoals ze doen en bieden zeer nuttige suggesties om softwareproblemen te omzeilen. In het inleidende hoofdstuk wordt uitgebreid ingegaan op het lint, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in Microsoft Office 2007 en dat is uitgebreid en bijgewerkt in Microsoft Office 2010 . Er is ook een uitgebreide blik op wat er in de verschillende versies van Office 2010 zit, de systeemvereisten voor elk, en het uitstekende advies dat er geen eenvoudig upgradepad is van de ene versie naar de volgende, dus het is een goed idee om absoluut zeker te zijn van uw behoeften voordat je je geld voor elke gewenste versie stort. Microsoft Office 2010 Inside Out geeft ook de meest uitgebreide beschrijving van het installatieproces dat ik ooit heb gezien. Ik denk niet dat iemand zal wegkomen van het lezen ervan, denkend dat ze niet genoeg informatie hebben.

Er is een gedetailleerde beschrijving van de opties die u hebt voor het aanpassen van alle Office- componenten en een diepgaande blik op Backstage View . (Langdurige Office- gebruikers herkennen Backstage View mogelijk als een bijgewerkte versie van het menu Transfer van de DOS-versies van Word .) Ik vond ook de uitgebreide instructies voor het aanpassen van het lint goed, inclusief een lange lijst met dingen die je wel en niet kunt doen in dat beschouwen. Dingen op een logische manier samenvoegen is een van de beste stappen om dergelijke geavanceerde software begrijpelijker te maken. De rest van het inleidende hoofdstuk gaat net zo gedetailleerd in op de commando's, bestandsmanipulatie en -formattering die alle Microsoft Office 2010- componenten gemeen hebben. Nadat je de eerste 186 pagina's van het boek hebt gelezen, zou je een goede introductie moeten hebben van de manier waarop Office werkt. En ja, dat is veel lezen. Maar daar is dit boek voor geschreven - een diepgaande, uitgebreide uitleg van alles.

Wat we weten, en wat we niet weten

Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat de meeste mensen die Office gebruiken bekend zijn met een of twee van haar componentprogramma's en de rest nooit mogen aanraken of er beperkte ervaring mee hebben. Het doel van de auteurs bij het maken van dit boek was om het best mogelijke naslagwerk te bieden voor de meest gebruikte Office- programma's en dat is gelukt. Als u Microsoft Office 2010 Inside Out bij de hand heeft, hoeft u niet te proberen om met minder bekende software te werken. Er zijn instructies op expertniveau in het boek. Net als bij andere boeken van deze aard, hoeft men het hele verhaal niet te lezen en het ook niet in een willekeurige volgorde te lezen, om er maximaal van te profiteren. In feite zal het lezen van die eerste inleidende sectie de meeste mensen een zeer stevige basis geven voor het gebruik van een van de componenten. De afzonderlijke secties voor Word, Excel, OneNote, Powerpoint en Outlook zijn net zo uitgebreid als de introductie. Elke sectie begint met een gedetailleerde bespreking van de basiscommando's, opmaak, documentcreatie, enzovoort, en stap voor stap door de dingen die de meeste gebruikers moeten weten. En de sectie van elke component eindigt met een "Inside Out" -hoofdstuk dat verder gaat van de basis naar de meer geavanceerde taken. Deze "Inside Out" hoofdstukken lichten ook enkele van de dingen toe die Microsoft aan Office 2010 heeft toegevoegd, zoals Building Blocks (die Ik denk dat veel mensen "sjablonen" noemen) en de mogelijkheden voor het maken van webpagina's op kantoor, die zelfs zonder de toevoeging van Publisher aanzienlijk zijn. Elke "Inside Out" -sectie wordt afgesloten met de favoriete tweaks en tips van de auteurs voor dat Office- onderdeel.

Eindig met de juiste toon

Microsoft Office 2010 Inside Out eindigt met hoofdstukken die te maken hebben met het delen van bestanden en beveiliging (en verbindt deze twee behoorlijk met elkaar). Het laatste deel, dat 'Index voor het oplossen van problemen' wordt genoemd , heeft een unieke aanpak. In plaats van het advies voor probleemoplossing uit voorgaande hoofdstukken te herhalen, worden de onderdelen van Office alfabetisch weergegeven in een tabel met de meest voorkomende problemen en het paginanummer waarop de oplossing wordt weergegeven. Ik denk dat dit een uitstekende manier is om dit te doen.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

Nu zou ik als eerste zeggen dat niet iedereen die Microsoft Office 2010 gebruikt dit boek nodig heeft. Als u echter veel verder wilt gaan dan de eenvoudige basisprincipes van het maken, opmaken en afdrukken van documenten, is dit boek echt iets voor u. Het zal u helpen om het meeste uit Microsoft Office 2010 te halen, vertrouwde en minder bekende componenten. In tegenstelling tot sommige andere lange handleidingen van het handboektype, bevat deze geen verspilde ruimte. Ik heb decennialang Word en Excel gebruikt en ik was verbaasd door hoeveel ik nog steeds niet wist hoe te doen. Dankzij dit boek ben ik op weg naar een heel nieuw niveau van expertise. Het is een blijvertje.