Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Bernhard Geier

De foto's van Bernhard Geier, waarvan de meesten in zijn geboortestad Salzburg, Oostenrijk, tonen de natuur op zijn meest mysterieus, verborgen tussen oevers van mist, wolken en sneeuw, voor altijd buiten bereik en onkenbaar. De 36-jarige Oostenrijker gelooft dat hij gezegend is om te leven in een van de mooiste delen van de wereld en dat hij constant wordt geïnspireerd door wat hij om zich heen ziet. Hij werkt in de drukkerij van een lokale krant in de pre-press sector, waar hij ook de kans heeft om zijn favoriete fotobewerkingsprogramma te gebruiken - Adobe Photoshop. Terwijl fotografie zijn belangrijkste passie is, geniet Bernhard ook van lezen en tuinieren en is hij een fan van de meeste muziekgenres. Om de geweldige foto's te zien die Bernhard heeft gekozen om met ons te delen en meer over hem te weten te komen, raden we aan zijn interview hieronder te lezen.

Introductie van Bernhard Geier

Bernhard was zo vriendelijk om met ons te praten over zijn liefde voor de natuur en fotobewerking in een kort interview:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Ik was altijd gefascineerd door het maken van foto's, maar ook door de technische kant van fotografie. Ik herinner me dat ik mijn eerste camera kreeg toen ik 12 of 13 was. Natuurlijk was het een analoge en een vrij goedkope, maar ik was er heel blij mee. Vanaf die tijd fotografeerde ik - soms meer, soms minder. Ik nam een ​​kleine pauze toen de eerste digitale camera's uitkwamen, maar een beetje later kreeg ik mezelf mijn eerste DSLR en het wekte opnieuw mijn passie. Ik realiseerde me dat een puur digitale omgeving feitelijk een heel nieuw scala aan opties en kansen opende.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

Ik ben dol op natuur zijn - wandelingen maken, geweldige plekken bezoeken enzovoort. Daarom zijn dit ook mijn favoriete onderwerpen bij het maken van foto's. Ik neem bijna overal mijn camera mee en wanneer ik een prachtige plek, een geweldige locatie of een buitengewone situatie zie, maak ik er foto's van. Ik ben ook dol op ze te bewerken - ik geniet er bijna net zo van als ze te fotograferen. Soms heb ik een bepaald beeld in mijn hoofd en probeer ik er zo dicht mogelijk bij te komen met behulp van bewerken.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Ik gebruik al een paar jaar Nikon DSLR's. Op dit moment heb ik een Nikon D7000 en een aantal lenzen. Mijn favoriet is een groothoeklens van Sigma 10-20mm - het werkt perfect voor landschappen. De enige echte software voor nabewerking die ik gebruik, is Adobe Photoshop. Ik gebruik het ook op het werk in de drukkerij, dus het gebruik ervan is voor mij heel natuurlijk geworden.

Heb je fotografen en artiesten waar je naar opkijkt?

Welnu, er zijn een aantal echt geweldige artiesten op het internet en ik volg een aantal van hen op deviantART. Maar mijn focus ligt voornamelijk op de foto's, niet op hun auteurs. En als je de tijd hebt om te kijken, kun je spectaculair werk en geweldige inspiratie vinden.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

Ik denk niet dat ik een bepaalde favoriet heb. Ik denk dat het meestal de foto is waar ik op dit moment aan werk ... Momenteel zou dat Outro zijn. Ik vind het gaaf om maanden of zelfs jaren nadat ik ze heb genomen naar foto's te kijken. Zie mijn ontwikkeling als fotograaf en herinner me ook de momenten waarop ik de foto's nam die ik aan het bekijken ben.

Wat is het ding / de plek die je het liefst zou willen fotograferen, maar waar heb je nog geen kans toe gehad?

Er zijn veel plaatsen die ik altijd al heb willen bezoeken. Het zou geweldig zijn om de wereld rond te reizen en foto's te maken van alle prachtige plekken in de wereld. IJsland, bijvoorbeeld, met zijn ruige en ook tegenstrijdige karakter en een kans om het noorderlicht te zien. Ik wil Mont Saint-Michel, de Hooglanden, de noordelijke fjorden, Nieuw-Zeeland, Parijs, Venetië en Rome en zoveel andere plaatsen zien - ik heb niet de ruimte om ze hier allemaal op te sommen. Maar ik denk dat er prachtige plekken zijn in elk land en gebied. Je hoeft alleen je ogen open te houden.

Wat is je plan met fotografie vanaf hier?

Als ik de tijd heb, zou ik mijn vaardigheden op het gebied van portret-, macro- en straatfotografie graag willen verbeteren - dingen die ik tot nu toe nauwelijks heb aangeroerd. Het zou ook leuk zijn om andere mensen met dezelfde passie te vinden, maar ik ben dit al begonnen met deviantART.

Geniet van Bernhard's werk via een Windows-thema - Download koppelingen

Bernhard heeft ervoor gekozen om enkele van zijn mooiste mistige landschappen op te nemen in zijn Windows 7- en Windows 8-thema, samen met zijn huidige favoriete foto. We houden van de foto's die hij heeft gekozen en we denken dat je ook van hen zult houden.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Bernhard Geier. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Bernhard Geier & zijn werk

Als je de foto's van Bernhard leuk vond en meer van zijn prachtige werk wilde zien, kun je zijn galerij op deviantART bezoeken: CaveCanem42.

We willen Bernhard bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers en wensen hem het allerbeste in al zijn toekomstige projecten.