Anders

De beste 5 gratis programma's om schijfafbeeldingen in Windows te plaatsen

Wanneer was de laatste keer dat u een CD of DVD gebruikte? We hebben ons deze vraag onlangs gesteld en het antwoord was: lang geleden. Om fysieke schijven te vervangen, is het idee van het monteren van afbeeldingen als virtuele schijven best aantrekkelijk. Bovendien worden schijfimages niet beperkt door de ruimte die wordt geboden door een fysieke CD, DVD of Blu-Ray, omdat ze worden opgeslagen op de harde schijf van uw computer en ze zijn ook sneller en handiger in gebruik dan fysieke schijven. Als u fan bent van schijfafbeeldingen, zoals ISO-bestanden, vindt u hier een overzicht met de beste gratis programma's die u kunt gebruiken om ze in elke versie van Windows te koppelen:

1. Virtuele CloneDrive

Virtual CloneDrive is extreem eenvoudig te gebruiken. Hiermee kunt u maximaal acht verschillende schijfimagebestanden tegelijkertijd koppelen, het houdt een geschiedenis van recentelijk gemonteerde afbeeldingen bij voor gemakkelijke toegang, zodat u ze snel opnieuw kunt koppelen en het ondersteunt vele verschillende bestandsextensies voor schijfafbeeldingen, zoals ISO, IMG, UDF, BIN en meer. Het is adware-vrij en we raden het ten zeerste aan voor alle Windows-gebruikers.

Downloadpagina: Virtual CloneDrive

2. Daemon Tools Lite

Daemon Tools Lite is het meest complexe en waarschijnlijk het meest populaire programma in deze lijst. Hiermee kun je maximaal 4 schijfkopiebestanden tegelijkertijd aankoppelen. Het ondersteunt een groot aantal afbeeldingsindelingen en u kunt het ook gebruiken om een ​​afbeelding te maken van een fysieke CD, DVD of Blu-ray disc of om een ​​afbeelding op een fysieke schijf te branden. Een heel belangrijk nadeel is het installatieproces: als je niet oplet, installeert Daemon Tools Lite veel adware. Let op en schakel de selectievakjes uit voor het installeren van de adware die je niet wilt op je Windows-computer.

Downloadpagina: Daemon Tools Lite

3. Magische schijf

Magic Disk werkt een beetje anders dan de andere apps in deze lijst, omdat het geen hoofdvenster van het programma heeft. U hebt toegang tot al zijn functies via het contextmenu met de rechtermuisknop op het pictogram van het systeemvak. Hiermee kunt u maximaal 15 schijfafbeeldingen tegelijkertijd monteren en kunt u er ook schijfkopieën mee maken. Zorg dat u de juiste versie downloadt van het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd op de pagina die we u in de downloadkoppeling hebben verstrekt. Anders krijg je een foutmelding wanneer je het programma probeert te installeren.

Downloadpagina: Magic Disc

4. WinCDEmu

WinCDEmu is een kleine toepassing voor het monteren van schijfafbeeldingen waarvoor minder dan 1 MB opslagruimte nodig is. Het biedt niet veel functies, maar het biedt de meest gebruikte functies die een informele gebruiker nodig zou hebben. Je kunt bijna alles met slechts één klik aankoppelen, zolang het maar in een populair formaat voor schijfafbeeldingen is opgeslagen.

Downloadpagina: WinCDEmu

5. ISODisk

ISODisk is een ander hulpmiddel voor het monteren van schijfafbeeldingen dat heel gemakkelijk te gebruiken is. Met deze applicatie kunt u alleen ISO-images op virtuele schijven monteren of u kunt een ISO-image van uw CD-ROM maken, niets meer. Het werkt niet met andere schijfimage-formaten zoals IMG, UDF of BIN. De eenvoud is wat ISODisk op onze lijst brengt.

Downloadpagina: ISODisk

Conclusie

Dit zijn enkele van de beste gratis programma's voor het monteren van schijfimages in Windows. Zoals gewoonlijk raden we u aan om ze allemaal te proberen en degene die u verkiest te gebruiken. Nadat u hebt besloten welk programma u wilt houden, kunt u andere gebruikers helpen door uw favoriete programma voor het monteren van schijfafbeeldingen te delen, met behulp van het onderstaande opmerkingenformulier.